Nusa Lembongan

Av Micke80
16 mars 2016 15:54
Visningar: 3332
Åker till Bali i sommar. Undrar om Lembongan är värt att
lägga några dagar på. Kommer att åka till ett par av Gili-öarna och
har varit där tidigare några gånger. Är Lembongan likt Gilis eller?
En sak till, ATM's finns det på ön?
16 mars 2016 17:47
Det beror helt på vad du vill ha. Är du partytypen (som jag antar att du är eftersom du gillar Gili-öarna) så är kanske inte Lembongan rätt. Det är mycket lugnare men i mina ögon så mycket vackrare och genuinare. Var där under lågsäsong dock. Fin ö, kul att ta sig runt på moppe, nice hav med dyk och surfmöjligheter. Inga ATMs.
28 mars 2016 14:38
Hej Micke
Lembongan är ett lugnt ställe där man behöver max 2-3 dagar.
I lembongan rekomenderar vi att åka på mangrove tour vilket är riktigt häftigt!

Följ gärna http://www.instagram.com/svenskaribali för Bali updates och glöm inte att tagga #svenskaribali på din resa!
19 apr. 2016 12:59
Både Nusa Lembongan och Ceningan är två underbara öar, som man kan ta sig mellan vi en liten hängbro (endast moppar och folk som går tar sig över på den, så det är verkligen en smal bro). En ATM finns inne i "hamnen", byn Jungut Batu, på Lembongan. Men för säkerhets skull försöka ta med kontanter. Lembongan (och framförallt även Ceningan) är inte turistiga som Gili Trawangan och det är bla det som gör dessa öar så vackra. Har precis varit där och tycker verkligen om dessa öar. Inte hunnit ladda upp några bilder här ännu, men du kan kika på www.29grader.se om du vill se hur öarna är och få en bättre uppfattning.

Men likt Gili tycker jag inte att det är, och vad gäller vattnet så är det mycket mer badvänligt på Gili (det är väldigt strömt runt Lembongan). :)