Nöjesfält Florida och Kalifornien

Av Liinaaa
17 nov. 2013 21:57
Visningar: 830
Hej
Jag är mitt i planeringen för en resa till både Florida och Kalifornien nästa höst. Vi är två vuxna som reser utan barn.
Har läst och kollat runt en hel del. Men innan jag kommer mig vidare är mitt största hinder att komma fram till vilka parker i vilken delstat vi ska besöka?!

Jag har förstått att ni inte kan säga vilken som är bäst, men kanske isf de ni anser är den bästa.
Vill gärna få upplevelsen av Disney och älskar äventyr, att åka karuseller och berg och dalbanor.
Är det Magic Kingdom som gäller?
Epcot låter som det mer är en lärorik plats inte så äventyrligt..eller?
Busch Gardens
Islands of adventure låter ju intressant !
Även six flags magic mountain !

Sen är jag väldigt kluven över dessa Universal studios om det är värt att besöka i båda delstaterna eller om det är någon av dom som är bättre än den andra. Det samma gäller även hollywood studios och sea world?

Men bara en Disney park låter lite, är de nån annan som ni tror kan vara ett värt besök för oss på nått utav ställena?

Tar gärna emot alla tips ni har att komma med. Även andra ställen som inte nämnts.
Av Liinaaa
18 nov. 2013 16:29
Finns det någon vänlig själ som varit på båda universal studios, sea world eller hollywood studios och kan dela med sig sina åsiker med mig? :))
18 nov. 2013 16:48
Citerat från Liinaaa:
Finns det någon vänlig själ som varit på båda universal studios, sea world eller hollywood studios och kan dela med sig sina åsiker med mig? :))
Gillar ni bergbanor så välj först Busch Gardens och antagligen Six Flags som jag inte själv besökt. Sen Islands Of Adventure. Av Universal Studios skulle jag välja den i LA p.g.a. studio touren annars gillar jag den i Orlando bättre. Hollywood Studios tror jag inte finns i Kalifornien? Både Disneland och Disneyworld är bra, det som var bra i Annaheim är att båda parkerna ligger intill varandra så man kan gå mellan dem lätt om man ska se båda annars föredrar jag Magic Kingdom. Epcot erbjuder några riktigt kul åkattraktioner, främst Mission To Mars annars mycket lärorikt som Du säger. Seaworld i San Diego har jag inte besökt men i Orlando har de i alla fall några riktigt häftiga bergbanor.
18 nov. 2013 16:55
Jag har varit på båda Universal Studios. Den i Kalifornien var iofs 10 år sedan, och i Florida förra månaden. Vad jag kan minnas så kändes Universal Studios i Hollywood större, men båda parkerna är ju faktiskt förhållandevis små. För upplevelsen skulle jag nog rekommendera den i Kalifornien, inte minst för studio-turen. Annars kan man ju ta bara Isliand of Adventure i Orlando om man vill, för själva "Studios-parken" är ganska lik den i Kalifornien.

Gillar ni nöjesfält så missa för guds skull inte Six Flags Magic Mountain! Ångrar än i dag att vi inte åkte X fler gånger än en! :)

När det gäller Disneyparker så är upplevelsen blandad. Visst, det är kul att ha varit på Magic Kingdom, men det krävs nästan att man har barn med sig för att det skall vara värt det. Det finns egentligen inga riktiga vuxenattraktioner att tala om (förutom Space Mountain), och som vuxen så kan man bli lite trött på det glättiga och den lite "konservativa" Disney-andan. Animal Kingdom är egentligen inte heller sådär speciellt. Pröva då hellre Hollywood Studios.

Vad gäller övriga nöjesfält så är Busch Gardens att rekommendera. Många stora och häftiga berg- och dalbanor (ett tips: sitt längst fram i Cheetah Hunt). Även Knotts Berry Farm i LA kan vara ett alternativ.
Av Liinaaa
19 nov. 2013 08:25
Tack för era svar, de har hjälpt mig en hel del ! Alltid lättare bara det
finns nån att bolla lite funderingar med :))

Det lutar till att det blir USH och HS vi siktar in oss på då.
Sen verkar ju MK, IoA, BG och SFMM som självklara val :)

Disneys två parker i Annaheim är kanske nått att fundera på.

Knotts Berry Farm ska ja kolla upp !

Sea world är ju dock fortfarande en fundering?!

Vad anser ni om alla dessa vattenparker som finns, tex Wet'n Wild?
20 nov. 2013 14:25
När det gäller vattenparker så är det ju en smaksak. Gillar man vattenparker, så tycker jag definitivt Aquatica eller Wet'N'Wild är värt ett besök. Åtminstone en halvdag. Kolla på respektive hemsida vilken som har flest attraktioner som ni verkar gilla. Själv tyckte jag att Wet'N'Wild hade fler häftiga banor, medan Aquatica hade lite fler roliga kanor med "däck".

Ett tips är att kolla med parkerna om något är stängt, för på hösten (lågsäsong) verkar de göra en del underhåll. Båda parkerna hade en del banor stängda, men det mesta var öppet.