Nivån på Feedback på sajten fråga till Rickarda

Av Tubbe
12 jan. 2010 11:39 (redigerad)
Visningar: 322
Hej Rickarda

Har tre frågor till RG

Har märkt att en del medlemar är lite förvånad över att deras inlägg försvinner.
En vanlig motivering från RG är då att tråden/ inlägget inte är reserelaterad.

Min fråga är då,måste det som man skriver på ... feedback på sajten......vara reserelaterat ?

Vad tror du om att informera på forumet när ni tagit bort en tråd ?

Sen skulle jag vilja få en kommentar om nedanstående inlägg som inte blivit bortaget av RG. Strider denna mot RG-s Policy ?

/ R

Zappe50 säger:
Hej !

Jag har två kompisar som vill sälja sina hus här i Brasilien.

Det ena (mycket stort och lyxigt !) ligger i underbara Pipa.

Det andra som har ett fantastiskt lågt pris ligger i Barra do Cunhau'.

Om någon har intresse, så berättar jag gärna mer och förmedlar kontakten till säljarna !

Urmas

(Logga in för att se e-postadress)
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Satguru
12 jan. 2010 12:22
Tack för sköna inlägg! Jag ser också gärna att RG rätar ut dessa frågetecken.
Av Tjohopp
12 jan. 2010 13:02 (redigerad)
EN UPPHITTAD DISKUSSION - FLER FRÅGOR ATT BESVARA:

Laplander säger:
Håller med om att de verkar ha fått nåja på att släcka ner trådar på den här sajten ok att det förekommer påhopp osv. och dessa är jag den första att ta avstånd ifrån men nu har dom nästan gått för långt när det gäller att "städa" sidan på obekväma diskussioner,snart åker väl alla medlemmarna ut av bara farten i deras iver över att hålla en snutti pluttig stämning på sajten.

Visst jag förstår att dom (alltså Rg ) enbart är intresserad av att vi laddar upp bilder och annat material så att de bara ska kunna välja och vraka i materialet som gratisreportrarna alltså alla vi medlemmar lägger upp här men fortsätter man att göra det enkelt för sig och släcka ner alla trådar som inte är helt bekväma eller till 100% handlar om frågor rörande de resor och tjänster Reseguidens sponsorer och annonsköpare saluför dör snart diskussionssidan,
den har redan blivit riktigt mycket tråkigare enligt min mening och då menar jag inte att jag saknar påhoppen och glåporden utan jag saknar många av de medlemmar som tidigare enligt mitt tycke gjorde sajten mer levande och underhållande som "gubbdagis" när man vill förströ några timmar här och där he he!.

Många men jag säger inte alla av de "bråkiga" som blivit utslängda sajten var otroligt kunniga på sina områden och typ av resor och det kanske var mycket därför som det skar sig mellan dessa och de som inte hade samma åsikt eller när de "bråkiga" ifrågasatte andras resval, litet ödmjukhet från båda parter skulle säkert inte sitta fel det är ju inte meningen att bara ena parten ska hålla tillbaks det är väl som jag skrivit tidigare man kanske ska tänka först o skriva sen, där tror jag största felet ligger skriv inget om någon annan som du inte skulle vilja att den personen skrev om dig och det är på internetsajter som i övriga livet att märker man att man ofta kommer hop sig med folk så kanske det är just jag som har fel, hela världen är knappast emot en persson med sunda åsikter.

får hoppas att de inte genast går in och raderar eller stänger ner den här diskussionen också.
mvh. Bosse.

Ellinor säger:
Hej,

Tidigare i veckan urartade en tråd i ämnet mobbning just i smutskastning och konflikter och vi tvingades stänga den. Eftersom tråden http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/mobbing-eller-ba... fortsatte på samma ämne valde vi att stänga även den för att undvika att samma sak upprepades. Vi beklagar om du känner att du inte hann förklara hur du menade. Vi vill samtidigt passa på att hänvisa personliga diskussioner mellan enskilda personer till privata meddelanden. Även här bör man dock följa användarvillkoren och hålla en trevlig ton.

Vi vill givetvis helst undvika att stänga trådar överhuvudtaget och tycker det är viktigt att ha ett forum med högt i tak där man kan diskutera allt om resor, både högt och lågt. När diskussioner urartar i personliga tvister med otrevliga tongångar och brott mot våra användarvillkor förbehåller vi oss dock rätten att stänga trådar och ta bort inlägg. Som vanligt är vi tacksamma för anmälningar och mail till (Logga in för att se e-postadress) som uppmärksammar oss på detta.

Precis som Laplander skriver är det viktigt att vara ödmjuk mot varandra, även om åsikterna går isär. Eller som det står i användarvillkoren:
"Vi visar respekt för varandra och har en trevlig och ödmjuk ton. Det är inte tillåtet att förolämpa, förlöjliga eller angripa någon annan. Det är inte tillåtet med smutskastning eller förtal. Var alltid hövlig och trevlig. Tilltal som är provocerande, oanständiga, hotfulla eller aggressiva etc är inte tillåtet."
Läs gärna mer här: http://www.reseguiden.se/xpress/Anvaendarvillkor

Vänliga hälsningar,
Ellinor Thunberg
Webbredaktör
Reseguiden.se

Moltas säger:
Jag vill ogärna spä på dessa meningslösa trådar men när RG får kritik för att man modererar forumet då går det för långt.
Ellinor eller annan moderator har vad jag sett svarat i två trådar om mobbing vad som gäller på RG och att de som har frågor om detta kan skicka ett mail eller PM:a moderator.
Istället för att respektera det så går man ut och startar en ny tråd i samma ämne???????
Brist på respekt anser jag. Det här är ett reseforum och det får ställas hur många frågor som helst om ditt eller datt. Ingen fråga är dum.
Acceptera modereringar och RG blir en bättre sajt.

Zannah säger:
”Citerat från moltas:
Jag vill ogärna spä på dessa meningslösa trådar men när RG får kritik för att man modererar forumet då går det för långt.
Brist på respekt anser jag. Det här är ett reseforum och det får ställas hur många frågor som helst om ditt eller datt. Ingen fråga är dum.”

Om nu ingen fråga är dum så var Satgurus fråga ”Varför stängs en relevant tråd innan man får chans att svara?” Och av webbredaktören fick han också ett svar på sin fråga. Att tråden hade stängts i förebyggande syfte. Vilket man självklart också kan ha åsikter om.

Och Moltas, jag tycker verkligen inte att en tråd om vuxenmobbning är meningslös. Tvärtom, själva forumet och andan i forumet är förutsättningen för att medlemmar ska våga fråga om ditt eller datt. Om någon känner sig trakasserad i forumet så är det väl just i forumet som trakasserierna bör diskuteras. Jag tycker att det var helt fel att stänga de båda trådarna, när nu RG informerar om att de har möjlighet att ta bort olämpliga inlägg ur diskussionen. Varför inte nöja sig med det och låta frågan diskuteras istället för att slå igen dörren redan samma dag som frågan väcks? Vad Laplander gör, är att framföra sina egna personliga åsikter om utvecklingen av detta forum. Detta bara apropå det lilla ordet "respekt".

Bengtar säger:
Citerat från zannah:
Citerat från moltas:
”Ingen fråga är dum.”
Just det Moltas, ingen fråga är dum.
Vid sällsynta tillfällen klämmer du ur dig bra tankar!

Citerat från zannah:
”Och Moltas, jag tycker verkligen inte att en tråd om vuxenmobbning är meningslös. Tvärtom, själva forumet och andan i forumet är förutsättningen för att medlemmar ska våga fråga om ditt eller datt. Om någon känner sig trakasserad i forumet så är det väl just i forumet som trakasserierna bör diskuteras. Jag tycker att det var helt fel att stänga de båda trådarna, när nu RG informerar om att de har möjlighet att ta bort olämpliga inlägg ur diskussionen. Varför inte nöja sig med det och låta frågan diskuteras istället för att slå igen dörren redan samma dag som frågan väcks? Vad Laplander gör, är att framföra sina egna personliga åsikter om utvecklingen av detta forum. Detta bara apropå det lilla ordet "respekt".”

Att Reseguiden går in och "modererar" ser ju ut som något du, Moltas gillar.
Det senaste halvåret har de flesta av Reseguidens trevligaste och duktigaste diskussionsdeltagarna fått grå frågeteckensrutor. Antingen har dom lämnat i ren frustration eller så har " RG-stasi" snokat och sett till att dom är persona non grata.
För all del, så länge som de långa bruna tungorna har Reseguidens förstorade öra är det så lugnt att ingen knappnål ens hörs när den når golvet.
En ack så liten undran eller ifrågasättande kritik av visst resmål kan göra att anmälaren lätt hamnar under luppen.
Sen att somliga "frälsta" ogenerat använder Reseguidens forum till egenreklam verkar inte alls bekymra. Säg bara inte fel!

Så här står det i användarvillkor:

Du har ingen rätt att använda Reseguidens forum i eget kommersiellt syfte, som t.ex. försäljning, genomförande av undersökningar eller reklam för någon produkt/företag eller tjänst. Vid sådan förseelse kan vi yrka på skadestånd. Som medlem agerar du som privatperson. Företag och kommersiellt material hänvisas till www.reseguiden.se/xpress.

Att från diskussioner i forum hänvisa till egen verksamhet verkar reseguiden ta lätt på.
Men då handlar det ju om visst här icke angivet resmål.
Att länka in till sin egen verksamhet i forum?
Att svälja mygg och sila kameler.
Eller var det tvärtom?
Om det i en diskussion hettar till lite, vaddå?
Om ni vill hitta kamelerna: engagera er i annat än att utesluta medlemmar!

Elcanario93 säger:
Ja inte bara utsluter, utan beter sig som svin och kastar ut obefogade varningar hit och dit. Vissa tar detta ganska hårt, att först bli förolämpade av medlemmar och sedan när det flinande samfundets representanter späder på med att strö salt i såren. Fy fa´n vilken mentalitet.....

Gullsing säger:
En sak som jag inte förstår är, varför man ska skriva personliga PM och inte kunna diskutera här? I personliga PM, kan man alltså då skriva hur infama inlägg som allra helst och ändå visa "fin" fasad utåt. Jag tycker inte att det är rätt att inspirera och uppmana folk, till att göra så. Visa respekt för andra. Jag har själv blivit "avstängd" hos en person, som inte vill höra något av mej på sin personliga sida. Och det fastän jag mej veterligen inte har skrivit något PM till vederbörande en enda gång. Dessutom brukar jag inte skriva ner någon annan överhuvudtaget.

Bibby säger:
Jag har fått min beskärda andel av varningar, just för detta, att anse att det är ett tråkigt forum med noll mm i tak.
Jag är inte ensam om detta, många ger upp, dock ej jag, men tydligen en del andra...tyvärr....
Man måste ju få uttrycka sin mening och situation utan att några inskränkta människor ska banna eller varna en utan vettig anledning, eller?

Sen finns det ju en del person som verkligen tar detta på allvar...
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/varfor-sa-mycket...

Satguru säger:
Det var ingen vacker läsning. Nu förstår jag varför det dyker upp trådar om mobbning. Om man skulle känna sig provocerad av någons inlägg är det möjligt att ställa en eller några frågor så att man tar reda på vad som avses innan man målar fan på väggen. Man kanske t.o.m. kan låta bli att måla fan på väggen oavsett svar. :)

Robbowan säger:
Gullsing: Om det är mig du snackar om så är det antagligen för att du skrev att jag förespråkade prostitution.

Guess säger:
Ang. RG

RG: s diskussions forum får mig att tänka på gårdagens skola! Varför?

Jo, med en gammal fröken hållande en pekpinne och rättar ”felaktigheter” från barna. Och som någon tidigare skrev, 0 mm till tak.

Är ekonomisk kortsiktighet allt som gäller för RG?

Satguru säger:
Bra fråga. Någon från RG kanske vill svara? Att stänga trådar i förebyggande syfte är väl att gå väldigt långt.

Zannah säger:
Citerat från satguru:
”Bra fråga. Någon från RG kanske vill svara? Att stänga trådar i förebyggande syfte är väl att gå väldigt långt.”

Detta med trådstängningar och mobbning är onekligen intressant. 16 minusgrader ute, innedag och tid att testa forumet. Sökte på ”mobbing” och fann bland annat detta

http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/ett-forum-for-ga...

En mycket allvarlig tråd. Ingen smutskastning. Inga konflikter. Enbart kalla fakta. Efter två kommentarer slog Webbredaktören till och stängde diskussionen med motiveringen ”då den inte är reserelaterad”. Webbredaktören låter meddela att de uppenbarligen stora problemen med mobbing på ett reseforum inte har med resor att göra! I alla fall fick de inte diskuteras i forumet. Och nu stänger man ner trådar i förebyggande syfte. Man tar sig för pannan!

Satguru säger:
Zannah, jag väntar med spänning och gör lite annat under tiden. :) Bra skrivet för övrigt!

Zannah säger:
Citerat från satguru:
”Zannah, jag väntar med spänning och gör lite annat under tiden. :) Bra skrivet för övrigt!”

Som jag skrev ovan, jag gitter inte att vänta på webbredaktörens krystade förklaringar. Jag önskar dig ett trevligt resande. I synnerhet med tåg.
Ha det gott!
Zannah

Satguru säger:
Tack för det, Zannah! Jag önskar dig detsamma! Du bara måste testa de indiska tågen om du inte gjort det redan. :) Tråkigt att RG förlorat ännu en frihetsälskande människa.
Av Tjohopp
12 jan. 2010 13:03
OCH SÅ DETTA SOM MÖJLIGEN SKA CENSURERAS - INTE RADERA HELA TRÅDEN

Zannah säger:
Jag gissar att det helt enkelt skulle kunna vara så, att vår kära webbredaktör har ett mycket dåligt omdöme. (Om man nu får göra sådana spekulationer i forumet utan att bli varnad.) Ja du Satguru, du får väl se vilket svar du får på din fråga. Själv gitter jag nog inte att vänta på svar. Det talas här om 0 mm till tak och så angelägen är jag inte att vara med i just detta diskussionsforum. Cyberrymden är full av resesajter där man har fullt normal takhöjd.

Elcanario93 säger:
Du måste mena inget omdöme, va´!

Zannah säger:
Citerat från elcanario93:
”Du måste mena inget omdöme, va´! ”

Ja, Elcanario93, det är snarare så det ska uttryckas. Det tycks som att omdömet saknas helt.
Av Satguru
12 jan. 2010 13:15
Skulle man i stället kunna skriva: jag gissar att vår kära webbredaktör kunde ha haft ett bättre omdöme? På något sätt måste det väl ändå vara möjligt att uttrycka kritisk feedback i feedback-tråden.
Av Rikarda
12 jan. 2010 13:59
Hej,

Feedback på sajten är tänkt som ett smidigt sätt att ställa frågor kring hur funktioner, medlemskap och liknande fungerar eller inte fungerar. Och negativ feedback är välkommen. Vi tar inte bort något för att det är kritiskt, utan för att det bryter det mot våra användarvillkor. Vi godkänner inte inlägg innan de publiceras. Därför finns det en anmälningsfunktion och tydliga användarvillkor.
Vi kan i forumet inte berätta varför vi tagit bort ett inlägg eftersom detta är en fråga mellan Reseguiden och den enskilda medlemmen. Är det någon som känner sig orättvist behandlad är det bara att maila mig på (Logga in för att se e-postadress), eller ringa på 031 774 39 32, så lovar jag att räta ut alla frågetecken.

Rikard Andreasson
Chefredaktör
Av Moltas
12 jan. 2010 17:44
Citerat från tubbe:
Hej Rickarda

Har tre frågor till RG

Har märkt att en del medlemar är lite förvånad över att deras inlägg försvinner.
En vanlig motivering från RG är då att tråden/ inlägget inte är reserelaterad.

Min fråga är då,måste det som man skriver på ... feedback på sajten......vara reserelaterat ?

Vad tror du om att informera på forumet när ni tagit bort en tråd ?

Sen skulle jag vilja få en kommentar om nedanstående inlägg som inte blivit bortaget av RG. Strider denna mot RG-s Policy ?

/ R

Zappe50 säger:
Hej !

Jag har två kompisar som vill sälja sina hus här i Brasilien.

Det ena (mycket stort och lyxigt !) ligger i underbara Pipa.

Det andra som har ett fantastiskt lågt pris ligger i Barra do Cunhau'.

Om någon har intresse, så berättar jag gärna mer och förmedlar kontakten till säljarna !

Urmas

(Logga in för att se e-postadress)
Varför ställs inte denna fråga direkt till redaktionen via mail?
Varför anmäler du inte nämnda inlägg om det stör dig?
Varför kontaktar dessa förvånade medlemmar redaktionen istället för att starta en ny tråd i forumet?
Varför är det intressant om en tråd tagits bort?

Det blev fyra frågor från mig som absolut INTE kräver några svar.

//M
Av Tubbe
12 jan. 2010 18:48
Citerat från moltas:
Citerat från tubbe:
Hej Rickarda

Har tre frågor till RG

Har märkt att en del medlemar är lite förvånad över att deras inlägg försvinner.
En vanlig motivering från RG är då att tråden/ inlägget inte är reserelaterad.

Min fråga är då,måste det som man skriver på ... feedback på sajten......vara reserelaterat ?

Vad tror du om att informera på forumet när ni tagit bort en tråd ?

Sen skulle jag vilja få en kommentar om nedanstående inlägg som inte blivit bortaget av RG. Strider denna mot RG-s Policy ?

/ R

Zappe50 säger:
Hej !

Jag har två kompisar som vill sälja sina hus här i Brasilien.

Det ena (mycket stort och lyxigt !) ligger i underbara Pipa.

Det andra som har ett fantastiskt lågt pris ligger i Barra do Cunhau'.

Om någon har intresse, så berättar jag gärna mer och förmedlar kontakten till säljarna !

Urmas

(Logga in för att se e-postadress)
Varför ställs inte denna fråga direkt till redaktionen via mail?
Varför anmäler du inte nämnda inlägg om det stör dig?
Varför kontaktar dessa förvånade medlemmar redaktionen istället för att starta en ny tråd i forumet?
Varför är det intressant om en tråd tagits bort?

Det blev fyra frågor från mig som absolut INTE kräver några svar.

//M
Hej Moltas

Det är lite märkligt att Du ställer frågor men inte vill få några svar. Framföraltt eftersom jag ställde frågan till Rickarda på RG.Men.....han har svarat,så du vet.
Men , i min värld får man tycka vad man vill,därför kommer jag inte att svara på dina fyra frågor.
Vilket e lite synd för jag har bra svar.( men en av fråga var nog inte ställd till bara mig )

Men jag tolkar dig rätt så tycker du att mitt inlägg är både irriterande och onödigt och inte borde vara här på Forumet ?
Tycker att du gör i så fall samma " fel" som jag.
Den enda skillnade är att ditt inlägg är på gränsen till personligt, så jag kanske måste
anmäla.....;o))

Har du några åsiker,skicka PM ..........tyvärr är det annars stor risk att tråden stängs, och det vill Vi väll inte..................

Må Gott Tubbe
Av Satguru
12 jan. 2010 19:23
Citerat från rikarda:
Hej,

Feedback på sajten är tänkt som ett smidigt sätt att ställa frågor kring hur funktioner, medlemskap och liknande fungerar eller inte fungerar. Och negativ feedback är välkommen. Vi tar inte bort något för att det är kritiskt, utan för att det bryter det mot våra användarvillkor. Vi godkänner inte inlägg innan de publiceras. Därför finns det en anmälningsfunktion och tydliga användarvillkor.
Vi kan i forumet inte berätta varför vi tagit bort ett inlägg eftersom detta är en fråga mellan Reseguiden och den enskilda medlemmen. Är det någon som känner sig orättvist behandlad är det bara att maila mig på (Logga in för att se e-postadress), eller ringa på 031 774 39 32, så lovar jag att räta ut alla frågetecken.

Rikard Andreasson
Chefredaktör
Tack för svaret, Rikarda.
Av Bengtar
14 jan. 2010 20:37
Citerat från rikarda:
Hej,

Feedback på sajten är tänkt som ett smidigt sätt att ställa frågor kring hur funktioner, medlemskap och liknande fungerar eller inte fungerar.. Vi godkänner inte inlägg innan de publiceras. Därför finns det en anmälningsfunktion och tydliga användarvillkor.
Vi kan i forumet inte berätta varför vi tagit bort ett inlägg eftersom detta är en fråga mellan Reseguiden och den enskilda medlemmen.

Rikard Andreasson
Chefredaktör
Tubbe tar upp en högst berättigad fråga.
Tubbes enkla exempel är ett tips.
Rikarda har avgett det förväntade svaret. Det är det enkla mantrat som var och en kan läsa sig till i användarvillkor.
Spaltar man upp det en aning så står det;
"Om du ser att någon bryter mot reglerna så bör du anmäla det snarast till Reseguiden".
Här är det i min syn otrevligt.
Menar Reseguiden att den enskilde medlemmen ska agera blodhund?.
Eller som någon RG-stasi?
Tveklöst är det så att enskilda medlemmar länkar in till egen proffessionell verksamhet i diskussionsforum, men att anmäla?
Never.
Det får ni på Rg klara av själva.
I sammanhanget med att utesluta enskilda medlemmarna verkar blodhundarna fungera bra.
Ska ni nosa fram brott mot regler; sök i den nära omgivningen, inte i periferin.
Good hunt.

Medlemmen har tagit bort svaret
Av Rikarda
15 jan. 2010 10:47
Hej igen,

För mig strider det mot nätets grundtanke att det skulle sitta någon (journalist, Stasi eller, som i det här fallet – tydligen – både och) och godkänna det som publiceras på en sajt. Internet har inneburit en demokratisering av det skrivna ordet och en fantastisk möjlighet för fler att komma till tals.
Men för att detta ska fungera krävs det vissa regler – läs användarvillkor.
Vi förväntar oss inte att våra medlemmar ska agera blodhundar, men som på alla andra forum har vi en anmälningsknapp. Detta för att medlemmar ska kunna anmäla eventuella övertramp och brott mot våra villkor. För mig handlar inte dessa om att vara otrevlig, utan snarare tvärtom; att ha en vuxen samtalston.

Trevlig helg,

Rikard Andreasson
Chefredaktör
Av Satguru
15 jan. 2010 13:49
Hela denna tråd är ju icke-reserelaterad. Varför får den existera? :)
Av Bibby
15 jan. 2010 21:33
Citerat från elcanario93:
Citerat från bengtar:
Citerat från rikarda:
Hej,

Feedback på sajten är tänkt som ett smidigt sätt att ställa frågor kring hur funktioner, medlemskap och liknande fungerar eller inte fungerar.. Vi godkänner inte inlägg innan de publiceras. Därför finns det en anmälningsfunktion och tydliga användarvillkor.
Vi kan i forumet inte berätta varför vi tagit bort ett inlägg eftersom detta är en fråga mellan Reseguiden och den enskilda medlemmen.

Rikard Andreasson
Chefredaktör
Tubbe tar upp en högst berättigad fråga.
Tubbes enkla exempel är ett tips.
Rikarda har avgett det förväntade svaret. Det är det enkla mantrat som var och en kan läsa sig till i användarvillkor.
Spaltar man upp det en aning så står det;
"Om du ser att någon bryter mot reglerna så bör du anmäla det snarast till Reseguiden".
Här är det i min syn otrevligt.
Menar Reseguiden att den enskilde medlemmen ska agera blodhund?.
Eller som någon RG-stasi?
Tveklöst är det så att enskilda medlemmar länkar in till egen proffessionell verksamhet i diskussionsforum, men att anmäla?
Never.
Det får ni på Rg klara av själva.
I sammanhanget med att utesluta enskilda medlemmarna verkar blodhundarna fungera bra.
Ska ni nosa fram brott mot regler; sök i den nära omgivningen, inte i periferin.
Good hunt.

Ha, ha, det var det bästa jag läst sedan Röde Orm, men jag tror att du talar för döva öron,
för den där fåniga hjälmen har nog inbyggd skvalmusik och heller inget luftintag.
Hjärnan måste faktiskt ha lite tillförsel av syre emellanåt även om den är tom.
Med tanke på att herr redaktör skrivit ett inlägg efter detta och låtit ovan vara oredigerat, ska vi då tolka det som om att ovan en acceptabel nivå på hur man får uttrycka sig?
Det borde vara så va? Jag kan inte tolka det på annat sätt.

Nu Kör vi!!!!
15 jan. 2010 22:30
Jag tror att diskussionsforumet blivit mer än vad RG mäktar med - man hade kanske ingen klar linje från början och har fått ta beslut allt efter som. Idag ser det ut som spridda skurar av varningar - allt som inte är trevligt och gulligt är farligt nära varningsstadium. Jag skulle vilja be RG att se över vilken ton man vill skall vara gällande och sedan se till att hålla den i konversation med sina medlemmar. En cool attityd a la Thortree på LP skulle kännas bätre än den vi ser idag. Med "cool attidyd" menar jag att moderatorena på tex thorntree och andra (tycker tex wikipedia är rätt ok) har en annan attityd när det gäller att bemöta de personer som "har otur när de skriver". Detta brukar också i sin tur leda till en mer generös atmosfär mellan alla parter. Är moderatorn skvätträtt och kväser allt som han/hon är rätt för, ja då har tonen angetts och inläggen från övriga medlemmar tenderar att bli mer intolerant. Det sagt, betyder inte att det är lätt att vara den där som kommer in när fighten är i full gång och med ett avväpnande "c'mon guys, were all friends, right, chill ok?" och får alla att skaka händer och vara nöjda. Det är faktiskt ett svårt jobb, och få är kallade. RG kanske bör se över hur moderatorsysslan sköts. Kanske anställa någon med en "len penna" (= en som är bra på att skriva)? Faktum är att jag tror att just de där litet mer bitande diskussionerna på forumet är de mer intressanta för en utomstående,
BL
Av Satguru
16 jan. 2010 00:47
Som jag ser det blir forumet väldigt, väldigt tråkigt om det inte finns tolerans för att någon tar ut svängarna. Man kan ju faktiskt småle när någon brusar upp - i stället för att springa efter pekpinnen. Resor handlar om liv. Det tycker jag forumet ska få spegla. Att denna tråd får leva ser jag som ett gott tecken. :)
16 jan. 2010 00:53
Citerat från satguru:
Som jag ser det blir forumet väldigt, väldigt tråkigt om det inte finns tolerans för att någon tar ut svängarna. Man kan ju faktiskt småle när någon brusar upp - i stället för att springa efter pekpinnen. Resor handlar om liv. Det tycker jag forumet ska få spegla. Att denna tråd får leva ser jag som ett gott tecken. :)
Precis!
24 jan. 2010 19:28
Citerat från satguru:
Som jag ser det blir forumet väldigt, väldigt tråkigt om det inte finns tolerans för att någon tar ut svängarna. Man kan ju faktiskt småle när någon brusar upp - i stället för att springa efter pekpinnen. Resor handlar om liv. Det tycker jag forumet ska få spegla. Att denna tråd får leva ser jag som ett gott tecken. :)
Bravo!
Mvh Eva
25 jan. 2010 08:26
Citerat från bibby:
Med tanke på att herr redaktör skrivit ett inlägg efter detta och låtit ovan vara oredigerat, ska vi då tolka det som om att ovan en acceptabel nivå på hur man får uttrycka sig?
Det borde vara så va? Jag kan inte tolka det på annat sätt.
Nu Kör vi!!!!
Nej Bibby, redaktionschefen var "generös" nog att låta texten stå kvar. Upphovsmannen blev däremot förvandlad till ett grått frågetecken. I ett forum, liksom i ett land, där det fria ordet är begränsat, blir det tyvärr gott om gråa frågetecken.