Reseguiden.se – snyggare och bättre än någonsin

28 okt. 2011 16:20
Visningar: 1252
Hej alla fina medlemmar!

Snart kommer Reseguiden.se att ha ett nytt utseende med bättre tjänster än någonsin. Vi har inriktat oss starkare på reseguider, där även ni medlemmar får större plats och kan skriva egna guider.

Vi vill ge er en möjlighet att ta en smygkik på den nya sajten och ge feedback! Hur tycker du att nya Reseguiden ser ut? Är det något du gillar extra mycket eller något särskilt du skulle vilja ha annorlunda?

Ni hittar den nya sajten på http://beta.reseguiden.se

Skriv dina kommentarer eller frågor här i tråden.

Vi ses och hörs!
28 okt. 2011 16:52
Hej,

Jag tycker nya reseguiden är snygg, med enkel layout och lättöverskådligt med bilder osv.

Gillar "flyg-söket" med "livefunktionen" som ger förslag på billiga resor. Och månadens populära bilder är ju härligt att dyka in i när man har reslängtan. Reseguiderna gillar jag också mycket.

Skulle gärna önska att reseguiden också gjorde en "prisjämförelse" som man kunde fylla i när man var ute på vift, på ex 5-10 olika produkter: Big Mac, Ett glas öl, kaffe, vatten på flaska, taxi osv... En sorts egen index för oss RG medlemmar att hjälpa till med kanske.

Samt skulle jag gärna se att man kunde redigera sin profil ytterligare med ex fet stil osv. (Det går ju med html koder, men det skulle vara syggt och enkelt om alla hade några val att använda).

Tycker också att det skulle vara skoj med ex. lite mer "inför" resor tillsammans med reseguiderna ex pack tips för olika typer av resor, valuta info och förslag på hur man kan räkna ut resekassan, ex tomma fält att fylla i som sedan plussas i hop (som en excel fil). Förslag på coola reseprylar...(det har ni ju visserligen haft lite artiklar om, men det vore skoj om det "alltid" fanns lätt tillgängligt).

Skall kolla om jag kommer på lite mer när jag hunnit kolla ordentligt,
men over-all och design/layoutmässigt så säger jag bara ---Me like :-)

Ha det gott och trevlig helg!
28 okt. 2011 16:54
Hej Louisewinberg.
Tycker så här vid en snabbkoll att det ser väldigt trevligt ut och dessutom med en snygg design.
Ser också att alla "medlemsfunktioner" finns kvar under Forum.
Ska ta en stund och kolla vidare.
Ingemar_e
28 okt. 2011 17:00
Hej Louise
Ett önskamål från min sida är att bilderna som läggs upp på medlemmarnas sida är för små, för övrigt tycker jag att nya sidan ser bra ut
28 okt. 2011 17:44
Tycker att den nya utseendet ser mycket proffsigt ut! bra jobbat :-)
Av Sierra
28 okt. 2011 18:35
Skön och inbjudande layout samt lättnavigerat.
Ni har gjort ett kanonjobb!
28 okt. 2011 21:52
Hej.

Ser bra ut men synd att ni fortfarande inte lagt till Multi Destination i flygsöket.
28 okt. 2011 22:34
Reklam, reklam, reklam!
Vart man klickar så tickar kulorna in, BLÄ!
28 okt. 2011 22:38
Ser verkligen bra ut. Lätt att navigera sig fram. Är alltid kul med förändringar när vi nu varit inne på Reseguiden i flera år och speciellt när det blir till det bättre.
28 okt. 2011 23:40
Dagens sajt tilltalar mig verkligen. Kan enkelt, visuellt, skanna av aktuellt innehåll (hittar oftast det jag söker). Detta är viktigt för mig, för andra? Leta är inte min melodi, stänger ner/byter så fort jag inte hittar. Betaversionen känns inte lika enkel. Bättre tjänster=mer reklam/intäkter? Reseguiderna är absolut viktiga, det är här jag hämtar mina genvägar till en lyckad resa. Söker i dagsläget information om Brasilien (bokat både flyg och hotell i Rio via Reseguiden). Hoppas att jag fortsättningsvis enkelt finner det jag söker, annars byter jag forum, bara så ni vet.... Tack för (idag) nätet bästa sajt!!! /GolferLunkan
Av Sq7700
28 okt. 2011 23:56
Det verkar vara mer reklam än innehåll. Förstår att reklamen finansierar sidan, men det är väldigt avtändande att reklamen är så pass dominerande. Införs den här designen är det tack och hej för mig, tyvärr.
Av Ivan
29 okt. 2011 00:52
Ser tyvärr nu att resguiden ser ut som alla andra resesajter med sökfunktion. Det finns det tillräckligt många av redan.

Som sådan är den nog bra, men sticker inte ut.

Medlemmarnas engagemang finns visserligen kvar, men på en undanskymd plats.

Andra community lyfter fram medlemmarna med bilder, resealbum, bloggar och allmän reseinfo baserat på personliga iakttagelser.
Som också Reseguiden tidigare gjort.

Antalet medlemmar är väl korrelerat till vad annonsörer vill betala.
Ett medlemsras vore nog inte bra för finanserna.

Hoppas att denna β-version blir kvar på det planet.
29 okt. 2011 08:43
Jag får tyvärr sälla mig till de mindre positiva, håller med Ivan med flera.

RG har ju alltid varit primärt till för att tjäna pengar åt ägarna. Man har alltid haft som affärsidé att "utnyttja" medlemmarna och låta dem göra det mesta jobbet ;-) (Tvivlar mycket starkt på att RG från början startades av något som helst reseintresse faktiskt)
Tyvärr ser jag ingen större förbättring, RG liknar mer och mer en bokningssida som vilken som helst, att allt medlemsrelaterat gömts under "FORUM" känns märkligt. Ni borde lyssna mer på medlemmarna och i första hand förbättra det som vi efterlyst i åratal, t.ex. bilfunktionarna som någon nämnt. Reklamen är aldeles för dominerande, själv skulle ja aldrig klicka på en annons när jag vill använda medlemsfunktionerna och knappast när jag söker resor heller, annonser är i minst 99% av bara irriterande, värre ju mindre skärm man sitter vid. Ju mer annonser, bilder och bling det är ju mindre riktigt innehåll.
29 okt. 2011 10:07
Jag har kollat den nya Reseguiden. Men jag förstår inte varför att man kommer till Redigera profil, när man har loggat in istället för att komma direkt till sin egen sida. Jag har ju varit med sen 2006 i juni och har inte haft problem med att komma "hem". Är det meningen att det ska fungera så?

Jag förstår också att Reseguiden lever mest på att få så mycket reklam på sina sidor som möjligt, men hittills har jag också tyckt att medlemmarna har fått för liten betalning, för det som användes från deras sidor. Mer betalt, så finns nog också möjligheten att få flera medlemmar!
Av Bengtar
29 okt. 2011 10:19
Förbättring?
Ni har snurrat och stuvat om lite. Jag kan inte med bästa vilja falla framstupa och säga att jag är överlycklig över hur de gamla funktionerna stuvats om. Utseendemässigt är det inte särskilt upphetsande i den meningen att jag ska bli sugen på att surfa runt. Jag ser det hela som en stor kompromiss där annonsen nästan helt skymmer utsikten för budskapet.
Vettiga artiklar saknas i samma mån som tidigare. Det Ni kallar för dagliga artiklar är ju dessutom bara rätt taffliga försök att leda in den som har läsintresse till diverse bokningsställen.
Angående de små rutorna som de engagerade medlemmarna pekar på så är de lite satta på undantag och borde lyftas längre upp och till höger.
En tidning eller en anslagstavla som Reseguiden förlorar sin eventuella själ om reklamen är för dominant..
Då kastar jag tidningen eller surfar över till en sida som är intressant.
Av Marilcj
29 okt. 2011 10:29
Vid en snabbkoll så tycker jag det ser fräscht & enkelt ut!
Men man får kanske ta och kolla det lite nogrannare efter att ha läst andra flitiga Reseguidearers kommentarer!

See you
29 okt. 2011 10:34
Önskar också precis som ovanstående att reseguiden skall rikta sig mot medlemmarna.
Att våra egna sidor skall få mer utrymme och att medlems funktionerna skall bli fler så man kan gå in på sidan,
Som man gör i dag, för att få info från medlemmar, se andras bilder, läsa artiklar osv. Vill inte att rese sök funktionen mm skall bli prio ett på sidan, även om den är ett komplement. Sidan skall väl främst vara riktad mot medlemmarna och inte övriga som letar efter resor men ej har intresse av att vara medlemmar. Jag tycker den nya sidan är snygg, men jag hoppas verkligen att prio ligger på rätt ställe. När jag gick med i rg var det bl à för att man fick "tidningen", och jag hoppas inte mer av anledningarna till att man är med bort prioriteras. Gav några förslag i mitt inlägg ovan, som alla skulle vara till för medlemmarna. Tror det är där man skulle lägga mer krut, som också märks här i tråden på alla medlemmar.

Så, nu har jag gett både ris o ros och några förslag :-)
För övrigt så älskar jag reseguiden, "precis som den är" :-)

Ha det gott!
29 okt. 2011 11:02
Citerat från travelfun:
För övrigt så älskar jag reseguiden, "precis som den är" :-)
Jag håller helt och hållet. Travelfun har helt rätt. Jag vill ha den gamla sortens Reseguiden kvar.
Av Theelf
29 okt. 2011 11:02 (redigerad)
Tycker Bengt sammanfattar det ganska bra. Sidan har stuvats om i ett delvis mer modernt snitt. Men för mig är det status quo - varken bättre eller sämre.

Avsaknaden av riktigt innehåll är likaledes oförändrad. Ert dagliga innehåll är bitvis rent löjeväckande. Någon av era "redaktörer" plockar ihop det som medlemmar har skrivit och gör en "guide" för att få mig att vilja boka en resa. Nu senast har det varit mycket om Malaysia - så jag antar att deras turistbyrå eller liknande har betalat för en kampanj.

Jag har inga problem med att RG är en kommersiell sajt eller med kommersiella budskap. Mitt problem (eller snarare RG´s problem) med RG är avsaknaden av "passion", engagemang och kanske framförallt kunskap från "redaktörernas" sida. Det framgår inte att RG älskar resor. RG skulle kunna vara en plattform för att sälja vadsomhelst. Vad säljer bäst: en kunnig engagerad artikel eller en barnsligt formulerad text full av klyschor och plattityder? Engagera riktiga skribenter (eller skapa incitament för medlemmarna att skriva artiklar som sedan redigeras) för att skriva kunnigt och djuplodande om resmål. Då har ni större chans att väcka åtminstone min köplusta. För meningen med detta "innehåll" är väl att skapa trovärdighet och intresse kring er samling av reseannonser? Det gör det inte som det ser ut idag.

Min behållning av RG har tills nu varit ett antal trevliga, vuxna medlemmar med intressanta reseerfarenheter. På sistone tycker jag mig dock har märkt en kraftigt minskad aktivitet på forat. Antalet intressanta diskussioner har minskat markant. Eller är det bara jag som inbillar mig? Så just nu tittar jag mest på andra medlemmars bilder och söker inspiration för mitt eget fotograferande. Men dyker det upp ett ett nytt ställe att både läsa om erfarenheter och titta på fina bilder så byter jag gärna upp mig.

Hälsar,

TheElf
29 okt. 2011 11:13
Citerat från theelf:
Min behållning av RG har tills nu varit ett antal trevliga, vuxna medlemmar med intressanta reseerfarenheter. På sistone tycker jag mig dock har märkt en kraftigt minskad aktivitet på forat. Antalet intressanta diskussioner har minskat markant. Eller är det bara jag som inbillar mig? Så just nu tittar jag mest på andra medlemmars bilder och söker inspiration för mitt eget fotograferande. Men dyker det upp ett ett nytt ställe att både läsa om erfarenheter och titta på fina bilder så byter jag gärna upp mig.

Hälsar,

TheElf
Håller verkligen med.
29 okt. 2011 11:14
Bara en liten fråga. Vem skulle betala Reseguidens site om det inte vore reklam här??
Av Gevalia
29 okt. 2011 11:29
Jag gillar den nya utformningen. Ser lite glest, så den nya sidan fungerar bättre med tydligare text.
Reklam? Får ej upp någon reklam alls, men det beror väl på inställningar på datorn. Har en datakunnig son som spärrat reklam på min laptop.
Ett minus dock på den nya sidan: Thailand...........varför inte en egen rubrik, då det tar SÅÅÅÅÅÅÅÅ stor plats på forumet.
29 okt. 2011 13:25
Citerat från gevalia:
Ett minus dock på den nya sidan: Thailand...........varför inte en egen rubrik, då det tar SÅÅÅÅÅÅÅÅ stor plats på forumet.
Mycket bra, det har funnits önskemål om detta i flera år
29 okt. 2011 19:53
Citerat från gevalia:
Jag gillar den nya utformningen. Ser lite glest, så den nya sidan fungerar bättre med tydligare text.
Reklam? Får ej upp någon reklam alls, men det beror väl på inställningar på datorn. Har en datakunnig son som spärrat reklam på min laptop.
Ett minus dock på den nya sidan: Thailand...........varför inte en egen rubrik, då det tar SÅÅÅÅÅÅÅÅ stor plats på forumet.
Uppdaterad är sajten helt klart, om den känns unik? Njae.... Reklam? Var då? Jag är allergisk mot reklam och har tunnelseende när det gäller sådant. Jag ser den helt enkelt inte, vare sig den finns där eller inte. Håller med Gevalia, får inte upp någon reklam och jag har inga spärrar vad jag vet.

Egen rubrik för Thailand.......och för att söka arbete i annat land..........Resesällskap...... Listan kan göras lång. Kanske tydligare flikar med de ledande ämnena/frågorna.
Av Myrran
29 okt. 2011 22:14
Snygg layout of lättnavigerad. Har dock ett par frågor. Om man söker efter en sista-minuten-resa i en världsdel, typ Asien så kommer de billiga upp i nästa bild men varför står det inte vilket land det är i utan endast orten??? Det är inte säkert att man vet vart orten ligger och som sagt Asien består av flera länder.
Det borde redan stå på första bilden.

Likaså bör klassen på hotellet visas på första bilden och inte bara när man går vidare för att underlätta en massa klick hit och dit.

Om man går vidare till charterbolaget så visas ett annat pris än det som kom upp på 1:a sidan. Jag antar det är det ordinarie priset??

Sen undrar jag varför det ej går att söka efter resor med multi-stops, d v s man åker flyg till fler än en plats. Sånt skulle underlätta oerhört än att man måste söka enkelresor hela tiden. Det kanske krävs andra program än de ni har idag, vad vet jag.

Hälsningar
Margaretha
Av Ivan
30 okt. 2011 00:06
Citerat från myrran:
Snygg layout of lättnavigerad. Har dock ett par frågor. Om man söker efter en sista-minuten-resa i en världsdel, typ Asien så kommer de billiga upp i nästa bild men varför står det inte vilket land det är i utan endast orten??? Det är inte säkert att man vet vart orten ligger och som sagt Asien består av flera länder.
Det borde redan stå på första bilden.

Likaså bör klassen på hotellet visas på första bilden och inte bara när man går vidare för att underlätta en massa klick hit och dit.
Det är det som är grejen!
Är ju klickavgifterna som ger klirr i kassan.
30 okt. 2011 09:33
Tjusigt! Bra jobbat!

Sajten ser mer ut som en resportal än en blog nu. Kul att crowd sourcingen kommer fram tydligare i den här layouten!

Bra färgval. Sidan känns ljus och varm. Snygg detalj med avrundade hörn på profilbilderna! Titlar och knappar i versaler ser snyggt och luftigt ut, framför allt med grafitgrå eller orange bakgrundsfärg och texten i vit fetstil.

Kan man höja kontrasten i menyraden? Den är stilren och snygg men tycker den försvinner litegrann mot det övriga. Hade gärna behållt orange highlighting.

Gillar att forumet fått en egen ruta på förstasidan!

Skulle vara kul om man utvecklar detta till ett aktivitetsflöde. T ex när någon startar en ny tråd, svarar i en tråd, laddar upp bilder, kommenterar på bilder, postar ett blogginlägg, blir medlem, uppdaterar sin profil o s v.

Skulle göra förstasidan levande och det skulle bli lättare att se vart aktiviteten finns just nu.

Tänkte inte på reklamen förrän jag såg kommentarerna. Så länge reklamen är relevant, begränsad till vissa platser i layouten och inte slöar ner sajten så tycker jag det är okej med mer.

Bildspelet visar "undefined"?

Jo, och kan man få "Gilla"-knappar på lämpliga ställen?

Keep up the good work!
Av H_a_l
30 okt. 2011 09:51
Ok! Nu blir den lika tråkig som alla andra resesaiter,men lycka till!
Av Buttons
30 okt. 2011 18:58
En sak jag verkligen tycker ni borde implementera är att visa alla resealbumen på en medlems sida. Som det är nu visas endast det senast uppladdade och man måste trycka för att visa de resterande.

Det kan vara upp till varje medlem att redigera hur man vill ha det men jag anser att det blir en öppnare och mer inbjudande design när man ser alla ens resealbum på profilsidan.
Av Tony - Reseguiden.se
31 okt. 2011 09:50
Citerat från silverfang:
Hej.

Ser bra ut men synd att ni fortfarande inte lagt till Multi Destination i flygsöket.
Hej silverfang! Möjligheten att söka och hitta resor till och från flera destinationer håller på att utvecklas. Dag för lansering är inte bestämd ännu men jag hoppas vi skall ha stöd för detta inom några få månader.

Hälsningar Tony Ryttersson
Ansvarig för tjänsten Flyg på Reseguiden.se
Av Joakimn
31 okt. 2011 15:32
Jag tycker att detta ser mycket komersiellt ut. Om detta är er mening så har ni lyckats (detta är med en negativ ironisk betoning) då ni nu också har frångått känslan av resernären och personliga prägling i centrum som innan har varit denna sidas charm. Istället skulle jag vilja se en sida som är mer använda vänlig o ger en mer flexibel möjlighet till det peronliga sökandet av resor o erfarenheter..kanske bättre och flexiblare sökmotorer i sökandet av en resa ..ect
så i kort, inte min smak..dussinkänsla..ännu ett resebolag,ännu ett reklaminslag..
31 okt. 2011 18:15
Hej igen!

Först vill jag tacka för ert engagemang och för att ni tagit er tid svara. Vi tackar för både ris och ros. Kul att ni tycker att nya sajten ser bra ut och/eller ger feedback på förbättringar. Vi tar till oss kritiken och kommer på en gång att bland annat att öppna fler ytor som visar bilder, diskussioner och er medlemmar.

Vi vill också förtydliga att det nya konceptet med reseguider bygger på att ni medlemmar skriver guiderna. Vi vet att det är ni som har de bästa tipsen och vill lyfta fram er mer så att ni kan ge både rutinerade och nya resenärer råd för kommande resor och äventyr. Spana gärna in sidan: http://beta.reseguiden.se/reseguider/skriv-din-egen-reseguide och läs mer om hur du skriver en egen reseguide.

I tillägg planerar vi att förbättra befintlig forumssida. Det är en plan vi haft länge, men vi har valt att utveckla sajten i flera steg. Projektet med att förbättra forumet drar i gång så snart nya designen är lanserad. Hoppas att ni har tålamod med oss under tiden.
Reseguiderna är absolut viktiga, det är här jag hämtar mina genvägar till en lyckad resa. Söker i >dagsläget information om Brasilien (bokat både flyg och hotell i Rio via Reseguiden). Hoppas att >jag fortsättningsvis enkelt finner det jag söker, annars byter jag forum, bara så ni vet.... Tack för >(idag) nätet bästa sajt!!!
Golferlunkan: Kul att du gillar våra reseguider och våra tjänster. Hoppas att du även i framtiden kommer att finna det du söker.
Medlemmarnas engagemang finns visserligen kvar, men på en undanskymd plats.
Andra community lyfter fram medlemmarna med bilder, resealbum, bloggar och allmän reseinfo >baserat på personliga iakttagelser.
Som också Reseguiden tidigare gjort.
Ivan: Medlemmarnas reseguider kommer att få störst fokus på nya sajten. Allt eftersom vi får in fler guider av er medlemmar så kommer engagemanget synas mer än vad det gör idag. Vi kommer även att förbättra forumsdelen. Hoppas att du kan ha tålamod med oss tills dess.
Engagera riktiga skribenter (eller skapa incitament för medlemmarna att skriva artiklar som >sedan redigeras) för att skriva kunnigt och djuplodande om resmål.
Theelf: Du tänker som vi tydligen, för det är precis det vi gör nu med den nya sajten. Vi vill att ni medlemmar ska skriva reseguider och dela med er av era bästa tips. Skulle du vilja skriva en reseguide så kan du in och kika på sidan med specifikation och exempelguider: http://beta.reseguiden.se/reseguider/skriv-din-egen-reseguide
Angående de små rutorna som de engagerade medlemmarna pekar på så är de lite satta på >undantag och borde lyftas längre upp och till höger.
Bengtar: Efter er kritik så kommer vi att öppna fler ytor för medlemmar och forumsmaterial. Däribland de små rutorna med engagerade medlemmar.

Hör gärna av er igen om ni har några fler synpunkter! Ni kan också skicka ett meddelande direkt till mig.

Vi ses och hörs!

Mvh
Louise
Av Manny
31 okt. 2011 19:18
Citerat från travelfun:
Skulle gärna önska att reseguiden också gjorde en "prisjämförelse" som man kunde fylla i när man var ute på vift, på ex 5-10 olika produkter: Big Mac, Ett glas öl, kaffe, vatten på flaska, taxi osv... En sorts egen index för oss RG medlemmar att hjälpa till med kanske.
Vi har tittat på lite olika källor för den här typen av information. Än så länge har vi inte riktigt bestämt oss för bästa formatet men det är antagligen något vi kommer införa.
Citerat från gullsing:
Jag har kollat den nya Reseguiden. Men jag förstår inte varför att man kommer till Redigera profil, när man har loggat in istället för att komma direkt till sin egen sida. Jag har ju varit med sen 2006 i juni och har inte haft problem med att komma "hem". Är det meningen att det ska fungera så?
Det här låter som ett fel som vi absolut måste lösa. Vi har lite ideer på vad det kan vara och arbetar med det.
Citerat från myrran:
Snygg layout of lättnavigerad. Har dock ett par frågor. Om man söker efter en sista-minuten-resa i en världsdel, typ Asien så kommer de billiga upp i nästa bild men varför står det inte vilket land det är i utan endast orten??? Det är inte säkert att man vet vart orten ligger och som sagt Asien består av flera länder.
Det borde redan stå på första bilden.

Likaså bör klassen på hotellet visas på första bilden och inte bara när man går vidare för att underlätta en massa klick hit och dit.
Vårt sista-minuten-resultat skall så vitt jag vet lista destinationer tillsammas med landet som destinationerna ligger i. Om detta inte stämmer får du gärna hjälpa mig att hitta problemet så kan vi säkert lösa det.

Gällande hotellinformationen för sista-minuten så får vi tyvärr väldigt begränsat med information från arrangörerna och hotell-standard är en av dom bitar vi saknar. Vi arbetar kontinuerligt med att ta fram bättre lösningar tillsammans med arrangörerna för att förbättra detta.
Citerat från kuya_nils:
Skulle vara kul om man utvecklar detta till ett aktivitetsflöde. T ex när någon startar en ny tråd, svarar i en tråd, laddar upp bilder, kommenterar på bilder, postar ett blogginlägg, blir medlem, uppdaterar sin profil o s v.

Bildspelet visar "undefined"?
Som Louise nämnt här ovan så har vi börjat se över hur vi kan förbättra forumet och en sak vi diskuterat är någon typ av aktivitetsflöde som då även skulle kunna finnas med på startsidan.

Vad gäller bildspelet, har du möjlighet att vidare precisera vilket bildspel som verkar trasigt eller var du hittade det?

---
Citerat från sq7700 med flera:
Det verkar vara mer reklam än innehåll. Förstår att reklamen finansierar sidan, men det är väldigt avtändande att reklamen är så pass dominerande. Införs den här designen är det tack och hej för mig, tyvärr.
Till sist vill jag presentera att som reaktion på många av kommentarerna här så har vi beslutat att utreda möjligheten att erbjuda er medlemmar en chans att begränsa mängden reklam här på Reseguiden.se. Vi tittar just nu på tekniska lösningar för detta och vi hoppas att ni har tålamod att stå ut tills dess.

Vänliga hälsningar
Petter
Av Asok
31 okt. 2011 21:13
Ser mycket bra ut. Lättläst
31 okt. 2011 21:14
Citerat från manny:
Citerat från travelfun:
Skulle gärna önska att reseguiden också gjorde en "prisjämförelse" som man kunde fylla i när man var ute på vift, på ex 5-10 olika produkter: Big Mac, Ett glas öl, kaffe, vatten på flaska, taxi osv... En sorts egen index för oss RG medlemmar att hjälpa till med kanske.
Vi har tittat på lite olika källor för den här typen av information. Än så länge har vi inte riktigt bestämt oss för bästa formatet men det är antagligen något vi kommer införa.
Åh så skoj :-) Det ser jag fram emot. Det finns verkligen ett enormt engagemang hos alla medlemmar, så ni kan ju sätta ut en ny tråd för att få in fler tips till ex vad man vill ha med i en sådan prisjämförelse.

En fundering till... Många medlemmar här på RG starar ju en egen blogg, utöver RG.
Skulle det inte på något sätt gå att utöka "bloggfunktionen" i framtiden så man kan få ut mer av bloggen här? :-)

Louise: Kul med reseguiderna :-) Me like! Det är ju så kul att drömma sig tillbaka till en tidigare resa när man kommer hem, innan man kommer i väg på nästa. Skrev ju en om Bangkok nu, och det var verkligen riktigt roligt :-)

Härligt att ni lägger krut på flera ställen och tar till er av alla medlemmars funderingar och önskemål.
Förändringar är extra roligt när det blir till det bättre!
31 okt. 2011 22:16
Hej Louise
Jag undrar är det bara jag som vill ha större bilder på vora sidor i det nya utseende
Rommetorp
Av Hind
1 nov. 2011 11:41
Jag tycker att vi ska behålla den gamla reseguiden :)
1 nov. 2011 15:14
Citerat från hind:
Jag tycker att vi ska behålla den gamla reseguiden :)
Jaaaaaaaa!
2 nov. 2011 10:31
Citerat från gullsing:
Citerat från hind:
Jag tycker att vi ska behålla den gamla reseguiden :)
Jaaaaaaaa!
Ja, vill ha tillbaka den gamla, den nya ser dystrare ut dessutom :-(
Lägg krutet på att förbättra funktionerna som vi medlemmar efterlyser i stället för kosmetik som nog de flesta struntar i.

Lite betänksam över inriktningen, medlemamrna ska skriva reseguider åt RG, vill vi verkligen göra allt jobb gratis åt ett helt igenom kommersiellt företag som säljer vårt material till massor av andra företag och dessutom gratis? Dessutom ska materialet redigeras så antagligen tar någon annan en stor del av äran?

Själv håller jag på att tröttna på RG efter att ha varit med i stort sett från början då en gratistidning i alla fall var lite kompensation.
Undrar hur många timmar man egentligen jobbat åt RG? Vågar inte tänka på det ens :-(

Håller fullt med Bengtar, TheElf Gullsing m.fl RG blir tristare och lockar allt färre, mindre aktivitet, trögt och tråkigt, ett forum fullt av upprepningar o.s.v. Tror inte Ni lockar med detta formatet längre utan allt fler tröttnar tyvärr.
2 nov. 2011 11:04
Man borde nog testkört den nya sidan innan man bytte, verkar finnas buggar lite här och var, skulle t.ex. lägga till bilder, de flesta alternativen i den menyn döljs då de inte får plats i rutan.
Av Sq7700
2 nov. 2011 11:36
När andelen reklam överstiger andelen relevant innehåll på en sida så ser jag ingen anledning att besöka den. Tack och hej!
2 nov. 2011 11:40
Hej igen,

Önskar att det skall synas tydligare när man får medelande, kommentar, svar i diskussion osv... syns inte lika bra nu som tidigare. Kanske kan man lägga det i en färg som sticker ut (iaf i en annan färg).

Tack på förhand!
2 nov. 2011 13:01
Hej igen...

På min profilsida när jag skall titta på "vänners aktiviteter" så ligger min profilbild framför texten...

/ Ha det gott!
2 nov. 2011 14:18
Fulare och sämre än någonsin. Detta har varit min favoritsida nummer 1 när det gäller att söka och hitta resor.

Jag kan säga att jag inte kommer att besöka mer eftersom ni har tagit bort alla de funktionerna som jag tyckte var bra med sidan och som utmärkte sig från mängden.

Det var den enkla översikten av billiga resor som lockade mig hit och gjort att jag besökt denna sida dagligen.

Gå tillbaka till det gamla och gör små förBÄTTRINGAR. Inte bara förändringar för förändringens skulle (vilket bara har lett till försämringar i mina ögon).

Är det någon som har något positivt övers till förändringarna (mer än att någon tyckte designen var lite snygg, vilket är fullständigt irrelevant)?
Av Manny
2 nov. 2011 14:58
Jag kan säga att jag inte kommer att besöka mer eftersom ni har tagit bort alla de funktionerna som jag tyckte var bra med sidan och som utmärkte sig från mängden.

Det var den enkla översikten av billiga resor som lockade mig hit och gjort att jag besökt denna sida dagligen.
Vi har gjort ändringar på ett flertal sidor för att visa upp guider och tips som skulle kunna hjälpa besökaren vid sidan av prislistorna ni är vana vid. Vi har försökt behålla alla dom funktioner och hjälpmedel som fanns tidigare även om vi flyttat runt dom i layouten.

Är det något speciellt som du saknar som vi skulle kunna visa tydligare? Kan det rent av vara så att det är något som vi missat att ta med?
Av Hkn
2 nov. 2011 17:03
Hej allesammans på redaktionen och i utvecklarteamet,

håller inte med vad som sagt tidigare – att designen skulle vara fullständigt irrelevant. Inget kan vara mer fel.
Användarupplevelsen går hand i hand med designen och designmässigt har Reseguiden fått ett lyft. Det mesta är lite luftigare och krispigare. Bra. Det behövdes.

- - - - -

Men... Chicosueco har i övrigt helt och hållet rätt. Ändringarna i funktionaliteten har gjort sidan betydligt sämre.

- Helt centralt är sökningen av resmål. Söker jag en resa till USA på hemsidan, tvingas jag ta mig igenom en halv meter drop-downmeny innan jag hittar rätt. Att inte själv kunna skriva in sitt resmål... Korkat! Jag hittar faktiskt inget annat ord.

- Därtill stökar prisuppgifterna som finns intill resmålen till hela drop-downmenyn och gör den onödigt svårläst. Det är ju s a s dubbelt så mycket information. Obra.

Och jo, visst går det att klicka sig in på flyg-sökningen för att skriva in destinationen. Men varje extraklick är ett för mycket.

- - - - -

Så "bättre än någonsin" skriver åtminstone inte jag under på. Illa genomtänkt är mitt intryck.

Sedan finns det åtskilligt att säga om den redaktionella nivån och om de reseguider som medlemmarna av allt att döma förväntas skapa. Och det går att förbättra mängder av saker i forumet.
Men jämfört med att Reseguidens sökfunktion haltar så bleknar allt annat. Bruden är nysminkad men har inte lärt sig dansa.
Sorry folks. Betyget blir "icke godkänt". Gör om. Gör rätt.

Mina 37 857 000 svenska enkronor (nej, inte cent – utan SEK).

:: hkn ::
2 nov. 2011 17:23
Angående nya sidan, när jag har varit ute på medlemmarsidan och skall gå tillbaka igen till utgångs punkten, då hittat jag ingen ruta för det
2 nov. 2011 17:54
Nu har jag hittat rutan som man kan gå tillbaka på (forum)
Av Hkn
2 nov. 2011 21:23
Hej igen,

den här diskussionen (citerad nedan) gjorde att några frågor dök upp i huvudet:

- - - - - -
Citerat från louisewinberg:

Vi vill också förtydliga att det nya konceptet med reseguider bygger på att ni medlemmar skriver guiderna.
(...)
Engagera riktiga skribenter (eller skapa incitament för medlemmarna att skriva artiklar som >sedan redigeras) för att skriva kunnigt och djuplodande om resmål.
Theelf: Du tänker som vi tydligen, för det är precis det vi gör nu med den nya sajten. Vi vill att ni medlemmar ska skriva reseguider och dela med er av era bästa tips. Skulle du vilja skriva en reseguide så kan du in och kika på sidan med specifikation och exempelguider: http://beta.reseguiden.se/reseguider/skriv-din-egen-reseguide
- - - - - -

Diskussionen berör punkter i Reseguidens användarvillkor som varit uppe tidigare.
På sidan http://www.reseguiden.se/xpress/Anvaendarvillkor står att läsa: "Senast uppdaterad 2010-11-24".
Användarvillkoren är m a o nästan ett år gamla.

Frågedags:

UPPHOVSRÄTT OCH NYTTJANDERÄTT:
- Jag har inte hittat någon formulering om vem som tillerkänns upphovsrätten till de texter och bilder som medlemmarna bidragit med?
- I vilka olika sammanhang kan det material som medlemmarna postat på Reseguiden dyka upp?
- Kan/kommer det att översättas till era internationella systersiter?
- Kan/kommer det att redigeras för att passa olika sammanhang och ändamål?
- Hur länge kommer medlemmens postade material att användas?

ERSÄTTNING:
- I anslutning till den paragraf i användarvillkoren som rör bilder och texter sägs:
"Dessutom utgår en ersättning." När och hur kommer den ersättningen att specificeras?
- Påverkas ersättningens storlek av hur många av de siter som ingår i Reseguidens nätverk som materialet publiceras på?
- Om en text/bild används vid flera tillfällen – t ex vid återanvändning/re-write av en artikel – hör ni av er till medlemmen på nytt? Och utgår i så fall ersättning på nytt?

- - - - - -

Många frågor. Trista frågor. Och helt nödvändiga frågor att besvara. "konceptet med reseguider bygger på att ni medlemmar skriver guiderna". Gott. Men det borde föranleda en uppdatering av användarvillkoren.
Det här må låta beskt formulerat men är skrivet med gott humör.

- - - - - -

Kort sagt: Är medlemmarnas bidrag mer centralt för Reseguiden, så är det rimligt att begära att användningen av dessa bidrag sker under sunda former. Och för att vara väldigt tydlig:
- Frågan om ersättning är här sekundär (det är enkelt; denna utgår antingen enligt en definierad prislista eller efter förhandling).
- Frågan om upphovsmannarätt och nyttjanderätt är helt avgörande.

En nödvändig hemläxa att göra för att visa att ni värnar och respekterar medlemmarnas bidrag till innehållet på siten. Ni gör det alldeles säkert, men det måste synas i klartext.

Now, do have a nice evening!

:: hkn ::
3 nov. 2011 00:04
När jag är inloggad framkommer det INTE när någon har skickat meddelande till mig
3 nov. 2011 10:08
Citerat från hkn:
Hej igen,

den här diskussionen (citerad nedan) gjorde att några frågor dök upp i huvudet:

- - - - - -
Citerat från louisewinberg:

Vi vill också förtydliga att det nya konceptet med reseguider bygger på att ni medlemmar skriver guiderna.
(...)
Engagera riktiga skribenter (eller skapa incitament för medlemmarna att skriva artiklar som >sedan redigeras) för att skriva kunnigt och djuplodande om resmål.
Theelf: Du tänker som vi tydligen, för det är precis det vi gör nu med den nya sajten. Vi vill att ni medlemmar ska skriva reseguider och dela med er av era bästa tips. Skulle du vilja skriva en reseguide så kan du in och kika på sidan med specifikation och exempelguider: http://beta.reseguiden.se/reseguider/skriv-din-egen-reseguide
- - - - - -

Diskussionen berör punkter i Reseguidens användarvillkor som varit uppe tidigare.
På sidan http://www.reseguiden.se/xpress/Anvaendarvillkor står att läsa: "Senast uppdaterad 2010-11-24".
Användarvillkoren är m a o nästan ett år gamla.

Frågedags:

UPPHOVSRÄTT OCH NYTTJANDERÄTT:
- Jag har inte hittat någon formulering om vem som tillerkänns upphovsrätten till de texter och bilder som medlemmarna bidragit med?
- I vilka olika sammanhang kan det material som medlemmarna postat på Reseguiden dyka upp?
- Kan/kommer det att översättas till era internationella systersiter?
- Kan/kommer det att redigeras för att passa olika sammanhang och ändamål?
- Hur länge kommer medlemmens postade material att användas?

ERSÄTTNING:
- I anslutning till den paragraf i användarvillkoren som rör bilder och texter sägs:
"Dessutom utgår en ersättning." När och hur kommer den ersättningen att specificeras?
- Påverkas ersättningens storlek av hur många av de siter som ingår i Reseguidens nätverk som materialet publiceras på?
- Om en text/bild används vid flera tillfällen – t ex vid återanvändning/re-write av en artikel – hör ni av er till medlemmen på nytt? Och utgår i så fall ersättning på nytt?

- - - - - -

Många frågor. Trista frågor. Och helt nödvändiga frågor att besvara. "konceptet med reseguider bygger på att ni medlemmar skriver guiderna". Gott. Men det borde föranleda en uppdatering av användarvillkoren.
Det här må låta beskt formulerat men är skrivet med gott humör.

- - - - - -

Kort sagt: Är medlemmarnas bidrag mer centralt för Reseguiden, så är det rimligt att begära att användningen av dessa bidrag sker under sunda former. Och för att vara väldigt tydlig:
- Frågan om ersättning är här sekundär (det är enkelt; denna utgår antingen enligt en definierad prislista eller efter förhandling).
- Frågan om upphovsmannarätt och nyttjanderätt är helt avgörande.

En nödvändig hemläxa att göra för att visa att ni värnar och respekterar medlemmarnas bidrag till innehållet på siten. Ni gör det alldeles säkert, men det måste synas i klartext.

Now, do have a nice evening!

:: hkn ::
Hej Hkn!

Du har helt rätt i användarvillkoren enligt 2010 inte stämmer i och med nya sajten. Uppdateringen av dem synkades inte exakt med lanseringen av nya sajten igår. Dock är de uppdaterade i skrivande stund. Du har helt rätt i att det är viktigt att vara tydlig med vad som gäller med guiderna. Vi har aldrig haft någon prislista eftersom vi inte betalar för att använda medlemsbilder och texter i den bemärkelsen. När vi använder bilder utanför sajten i vårt medianätverk utgår dock någon form av ersättning, idag i som checkar på Bokus.

I dag skriver vi att "Ersättning utgår ej", när det kommer till guiderna. Men vi ser att vi gärna premierar de medlemmar som är aktiva, engagerade och inspirerande. Därför ser vi på någon form av förmåner. En förmån kan till exempel vara att få resa. Under dagen lanserar vi en guidetävling där man kan vinna resor.

Mvh
Louise
Av Theelf
3 nov. 2011 10:42
I min värld gick skam precis upp på torra land. Jag finner dessa villkor som snudd på stötande. Men det är naturligtvis upp till var och en.

Hälsar,

TheElf
3 nov. 2011 10:53
Ja då får man tacka för denna tiden och önska lycka till med geschäftet!
Av Hkn
3 nov. 2011 11:46
Halloj Louise,

tack för snabbt svar. Bra att villkoren uppdaterats. Har postat det nya kapitlet i villkoren om reseguiderna här nedanför.

Konstaterar att villkoren följer det mönster som hittills gällt för bilder. Och att samma tveksamheter som gällt nyttjandet av medlemmarnas material kvarstår. Fast dubbelt upp.

VAD NI MISSAT:
- Ingen medlem torde ha någonting emot att investera tid och möda för att svara på andra medlemmars frågor. Det enda man förväntar sig är en intressant diskussion och möjligen ett tack från den som frågar. Det är liksom grunden för allt nätumgänge och alla forums reason-to-be.

- In addition: Skriver man en reseberättelse under eget namn så gör man även detta för sitt höga nöjes skull, av fåfänga, av skrivarglädje eller bara av någon slags sentimental och antagligen lite omodern vilja att inspirera andra.

Att Reseguiden drivs affärsmässigt tror jag inte att någon har synpunkter på. Att klick till flygbolag och nätresebyråer och reklam genererar intäkter... inga problem – bring it on! Vi är ju här och utnyttjar forumplattformen och sökningstjänsterna gratis. Tack för det.

Men...
när ni lyfter ut de ideellt skrivna texterna ur sin ideella kontext och gör affär av materialet – då passerar ni en gräns. När ni översätter och redigerar det för att passa andra siter i ert nätverk, så passeras gränsen två gånger om.
Det är som att sälja TV-rättigheter och reklamtid efter att ha filmat en spontan fotbollsmatch kompisar emellan.

Det smakar inte så bra, tycker jag. I ert ställe skulle jag snabbare än brännvin ta frågan ett varv till.

Tror att ni kan få se ett strömhopp av aktiva medlemmar från forumet om ni behåller nuvarande "koncept". Och det vore synd.

All the best,

:: hkn ::

- - - - - - - - -

Reseguider

Som medlem har du möjlighet att via guiderna inspirera andra resenärer och dela med dig av dina bästa restips. Målet är att göra fantastiskt bra guider tillsammans där du som medlem står för expertkunskapen inom ditt område. Guiderna skapas i grunden av dig, men du får lärorik coaching och vägledning av professionella skribenter från redaktionen. Du står som avsändare med profilbild, användarnamn och ditt riktiga namn om du önskar. Du får också en länk till din profilsida på Reseguiden.se. Guiderna består av en mix av innehåll, där dina texter och bilder är centrala. De kompletteras av material från andra resenärer samt prisjämförelser, resesök och externa annonser. I nuläget utgår ingen ersättning.

Reseguiden.se förbehåller sig nyttjanderätten till guiderna. Guiderna kommer att översättas för att användas på företages internationella sajter. Nyttjanderätten gäller i minst 1 år från första publiceringsdatum. Därefter har du rätt att begära att dina guider tas bort. De tas då bort inom en månad från att du skriftligen begärt detta. Läs mer här: ”Så skriver du en reseguide” .

- - - - - - - - -
Av Marcush
3 nov. 2011 12:02
Citerat från silverfang:
Hej.

Ser bra ut men synd att ni fortfarande inte lagt till Multi Destination i flygsöket.
Instämmer.

Sen undrar jag varför "Logga ut" finns på två ställen? (På listen högst upp på sidan). Det kanske fanns på den tidigare sajten också, vad vet jag...

Rent allmänt tycker jag responsen är rätt dålig när folk skapar trådar (förutom bl.a. denna tråd). Hur många medlemmar har reseguiden? Går det att se någonstans? Hur många medlemmar är inne per dag i snitt?

Har inte själv varit medlem så länge och därför inte hunnit bilda mig så mycket uppfattningar men det som gett mig absolut mest är personliga meddelanden till andra medlemmar. Tack för trevligt bemötande från Er!

Föredrar personligen clena sajter där informationen är enkel och tydlig. Här kan det bli lite rörigt ibland. Det ska vara lätt se alla kategorier och knappa sig fram. Reseguiden lyckas sådär...Ska bli intressant se vad redaktionen gör med alla tips och synpunkter som kommer in. Jag menar att man skapar inte en tråd om medlemmarnas åsikter om man inte samtidigt LYSSNAR på vad de tycker. Då kan man lika gärna skita i att skapa tråden. Men jag säger inte att det är så. Redaktionen gör säkert ett kanonjobb. Förresten vilka ingår i redaktionen? Det står säkert någonstans men skriv gärna vilka Ni är så jag vet.

Till sist, även om jag låter som en sur gubbe, så är jag glad att denna sida finns. Jag förstår att man inte kan vara alla till lags och vad är alternativet till Reseguiden? Tack redaktionen, tekniker och framför allt alla TREVLIGA MEDLEMMAR! (Hoppas jag inte glömde någon).

MVH
Marcus
Av Tubbe
3 nov. 2011 12:26
Hej

Det som är positivt är att ni informerar om nyheter och förändringar, det fanns inte på ”kartan” tidigare vilket RG-S Rickarda ofta fick hård kritik för.( Iof så strunta han totalt i det )

Spontant så tycker jag ni väljer en still som många andra har både på er hemsida och er TV reklam som är en kopia av Mekonomen.

Angående användarvilkoren:
Överlag har ni alltid varit dålig på att respektera medlemmarna
( inga medlemmar ingen RG vill jag påstå).
Tex strunta ni i och informera att den lovade tidningen skulle utebli för kanske två år sedan.
Ni påstod att det inte fanns möjlighet till ersättning när ni använder medlemmarnas bilder,
Men samtidigt kör ni TV reklam ???????

/ R
Av Mpc
3 nov. 2011 18:18
hej vill att ni titta lite närmar på den svarta lingen där det står inloggad +inställningar samt meddelande

minna meddelande var pytte lita såg näste det inte att jag hade fått medlande
tänker då på dom som ser lite dåligt o sitter mycket närma skärmen

prova med någon färg ?
Av Zahide
3 nov. 2011 20:28
Men hallåå...vi är ju flera medlemmar från Finland.

När man går in på "flyg" och rullar ner sidan, kommer man till ett ställe där det står: Se vad andra söker
Därifrån kan man sen välja vidare på just nu, populärast eller billigast och sen välja avreseort.

Både Oslo och Köpenhamn finns ju med, så varför inte Helsingfors???
3 nov. 2011 20:50
Citerat från kustaffe:
När jag är inloggad framkommer det INTE när någon har skickat meddelande till mig
Såg nu en LITEN text i den svarta raden överst att det fanns meddelande
3 nov. 2011 22:10
Hej, jag läste igenom några reseguider, jättebra koncept!

Beskrivningarna känns personliga, informativa och roliga att läsa.

Jättebra att få utrymme att berätta ingående om ett favoritställe som en professionell skribent bara skulle glossa över.

Om vi är tillräckligt många som bidrar så kanske vi kan överträffa dom kommersiella guiderna!

Betalar ju inget för att vara här så jag är jättetacksam för allt jobb ni gör!

Bidrar gärna med det jag har, tid och information.

Men det behövs ju ändå inkomster för att täcka lönekostnaderna. En sån här sajt driver ju inte sig självt. Vill inte att ni försvinner om ett par år.
3 nov. 2011 22:39
kuya nils, kunde inte säga detta bättre själv. Fattar ju att utan reklam på RG hade denna sight varit INGET.
Sedan är det många som tycker att det var bättre innan. jag håller inte med. Denna nya sight är mycket fräschare. Förstår också på RG kommentarerna att de tagit åt sig på en del av de förändringar som flera tipsat om.
Tänk, när RG gjorde förra ändringen var det ett ramaskri också. Tror inte någon vill tillbaka till den ännu äldre RG.
Citerat från kuya_nils:
Hej, jag läste igenom några reseguider, jättebra koncept!

Beskrivningarna känns personliga, informativa och roliga att läsa.

Jättebra att få utrymme att berätta ingående om ett favoritställe som en professionell skribent bara skulle glossa över.

Om vi är tillräckligt många som bidrar så kanske vi kan överträffa dom kommersiella guiderna!

Betalar ju inget för att vara här så jag är jättetacksam för allt jobb ni gör!

Bidrar gärna med det jag har, tid och information.

Men det behövs ju ändå inkomster för att täcka lönekostnaderna. En sån här sajt driver ju inte sig självt. Vill inte att ni försvinner om ett par år.
3 nov. 2011 23:45
Den svarta linjen i överkantet, där det står vem som är inloggad, inställningar och logga ut har för dålig kontrast. Det behövs lite större text för den som ser sämre.

Texten på "hemsidan" om vem man är osv, verkar vara lite suddig i bokstäverna. Tror inte att det beror på mina ögon. Det är samma när man skriver här. Orden längst upp: Diskutera/Feedback på sajten och all text med svartare bokstäver ser luddiga ut.

Det behöver ändras på.
Av Marcush
4 nov. 2011 00:46
"Sen undrar jag varför "Logga ut" finns på två ställen? (På listen högst upp på sidan). Det kanske fanns på den tidigare sajten också, vad vet jag..."

Vad förvånad jag blev när jag loggade in på RG och såg att redaktionen fixat detta. Härligt med respons. Bra jobbat redaktionen.

Marcus
Av Hkn
4 nov. 2011 07:23
Citerat från ingemar_e:
kuya nils, kunde inte säga detta bättre själv. Fattar ju att utan reklam på RG hade denna sight varit INGET.
Sedan är det många som tycker att det var bättre innan. jag håller inte med. Denna nya sight är mycket fräschare. Förstår också på RG kommentarerna att de tagit åt sig på en del av de förändringar som flera tipsat om.
Tänk, när RG gjorde förra ändringen var det ett ramaskri också. Tror inte någon vill tillbaka till den ännu äldre RG.
- - - - -

Hej Ingemar,

- Jag håller med dig. Det nya RG är betydligt behagligare för ögat.
För övrigt är det legio vid större siteuppdateringar att det omedelbart ropas "ge oss det gamla tillbaka". Det gäller ALLA siter jag varit i kontakt med (oavsett om det varit som besökare eller om jag arbetat med dem). Inget konstigt. Alltid är det några som vill att det ska vara som förr.

– Tror för övrigt att de flesta inser de villkor som RG arbetar under (d v s kommersiella, affärsmässiga sådana), och på samma sätt inser att vi får leva med reklam här, likväl som i TV4 eller på aftonbladet.se.

- - - - -

Jag reagerar av helt andra skäl.
På RG är upphovsrätt och nyttjanderätt, så som jag känner den, helt satt ur spel.

- Jag reagerar mot att ens egna bilder används i kommersiellt syfte i andra sammanhang än de postats. Det känns märkligt att behöva skydda sina egna bilder med stora vattenmärken för att forumägaren vill slå mynt av dem på sina "nätverkssiter".

- Och när man sedan vill göra samma indiska reptrick med det skrivna materialet – som dessutom ska översättas och redigeras för att sedan publiceras på annat håll... Och detta under utan ersättning under förevändning att man får "...lärorik coaching och vägledning av professionella skribenter från redaktionen."
Ganska magstarkt, faktiskt.

- - - - -

Det är verkligen upp till var och en om man vill acceptera användarvillkoren. Och så länge villkoren är som de är (uppdaterade 2011-11-03), så finns jag inte här som aktiv i detta reseforum.

Tack alla sköna personligheter som jag kommit i kontakt med på vägen – ni vet vilka ni är – take care and have a pleasant journey!

:: hkn ::
4 nov. 2011 09:33
Jag kommer absolut inte att skriva några Reseguider, så länge det inte ersätts, när de kommer till andra ställen och Reseguiden tar äran på sej.
4 nov. 2011 09:58
Hej!
Jag är ännu lite ovan och har svårt att hitta, men tycker siten ser mer exklusiv ut än förrut! Det är nog "rutorna" som gör det. Jag kan tycka att den (därför?) ser lite resekatalogaktig ut (kommersiell), men det är nog bara ovanan.

Det här med reseguider tycker jag är en bra idé - nu kanske folk slutar ställa samma frågor over and over again. Tydliga lätthittade guider om populära ämnen tror jag förbättrar!

Jag saknar dock fortfarande egen avdelning för alla "jobbautomlands" och en startsida för forumet där man direkt har en uppdelning så att inte tio trådar om samma land tar upp första sidan. Som det är idag så hoppar filtret ur om jag först väljer land och sedan område (eller var det tvärtom?) - vilket gör att om jag glömmer bort att filtrera på RESPRAT så måste jag börja om.

Snart kanske RG även kan börja idka moderering (m h a medlemmar t ex) så att det blir ordning bland trådarna. En mer detaljerad uppdelning inom varje land kanske underlättar sökning, för som det är idag skapas det alltför många nya trådar om samma saker. Det har gjort att jag minskat min aktivitet här.
Av Manny
4 nov. 2011 09:59
Citerat från mpc:
hej vill att ni titta lite närmar på den svarta lingen där det står inloggad +inställningar samt meddelande

minna meddelande var pytte lita såg näste det inte att jag hade fått medlande
tänker då på dom som ser lite dåligt o sitter mycket närma skärmen

prova med någon färg ?
Kontrasten på notisen om meddelanden och bevakningar var lite väl låg så vi har höjt den. Mycket möjligt att vi testar med någon annan färg med för att man verkligen inte skall missa det. Håll oss gärna uppdaterade med om ni tycker att det fungerar eller om det behövs mer.
4 nov. 2011 11:20
Citerat från hkn:
Citerat från ingemar_e:
kuya nils, kunde inte säga detta bättre själv. Fattar ju att utan reklam på RG hade denna sight varit INGET.
Sedan är det många som tycker att det var bättre innan. jag håller inte med. Denna nya sight är mycket fräschare. Förstår också på RG kommentarerna att de tagit åt sig på en del av de förändringar som flera tipsat om.
Tänk, när RG gjorde förra ändringen var det ett ramaskri också. Tror inte någon vill tillbaka till den ännu äldre RG.
- - - - -

Hej Ingemar,

- Jag håller med dig. Det nya RG är betydligt behagligare för ögat.
För övrigt är det legio vid större siteuppdateringar att det omedelbart ropas "ge oss det gamla tillbaka". Det gäller ALLA siter jag varit i kontakt med (oavsett om det varit som besökare eller om jag arbetat med dem). Inget konstigt. Alltid är det några som vill att det ska vara som förr.

– Tror för övrigt att de flesta inser de villkor som RG arbetar under (d v s kommersiella, affärsmässiga sådana), och på samma sätt inser att vi får leva med reklam här, likväl som i TV4 eller på aftonbladet.se.

- - - - -

Jag reagerar av helt andra skäl.
På RG är upphovsrätt och nyttjanderätt, så som jag känner den, helt satt ur spel.

- Jag reagerar mot att ens egna bilder används i kommersiellt syfte i andra sammanhang än de postats. Det känns märkligt att behöva skydda sina egna bilder med stora vattenmärken för att forumägaren vill slå mynt av dem på sina "nätverkssiter".

- Och när man sedan vill göra samma indiska reptrick med det skrivna materialet – som dessutom ska översättas och redigeras för att sedan publiceras på annat håll... Och detta under utan ersättning under förevändning att man får "...lärorik coaching och vägledning av professionella skribenter från redaktionen."
Ganska magstarkt, faktiskt.

- - - - -

Det är verkligen upp till var och en om man vill acceptera användarvillkoren. Och så länge villkoren är som de är (uppdaterade 2011-11-03), så finns jag inte här som aktiv i detta reseforum.

Tack alla sköna personligheter som jag kommit i kontakt med på vägen – ni vet vilka ni är – take care and have a pleasant journey!

:: hkn ::
Hej igen!

Tråkigt att du känner så. De flesta tycker att det är kul att ens material publiceras på andra siter. Reseguiderna skrivna av er medlemmar är inte tänkta att gå i medianätverket, utan endast på Reseguidens egna siter, alltså i Norge och Holland/Belgien. Det ser jag att du förstått, men förtydligar ändå för övriga som läser tråden. Det är heller inte helt klart i hur stor utsträckning de kommer att användas internationellt.

Bilder vi använder i medianätverket frågar vi alltid om lov innan, och man får en liten ersättning.

Mvh
Louise
4 nov. 2011 11:57
Varför kan ni inte tänka er, att fråga om lov, att använda Guiderna också och betala för dem, när de kommer till andra länder?
Av Tubbe
4 nov. 2011 23:19
Hej igen!

Tråkigt att du känner så. De flesta tycker att det är kul att ens material publiceras på andra siter. Reseguiderna skrivna av er medlemmar är inte tänkta att gå i medianätverket, utan endast på Reseguidens egna siter, alltså i Norge och Holland/Belgien. Det ser jag att du förstått, men förtydligar ändå för övriga som läser tråden. Det är heller inte helt klart i hur stor utsträckning de kommer att användas internationellt.

Bilder vi använder i medianätverket frågar vi alltid om lov innan, och man får en liten ersättning.

Mvh
Louise
Hej RG

Hur går det till när ni frågar om lov ?

/ Rickard
Av Theelf
6 nov. 2011 16:02
Likt flera andra medlemmar de senaste dagarna väljer jag att dra ned min närvaro på RG till ett minimum. Jag vill inte bidra med en enda stavelse som RG kan slå mynt av. Den senaste veckans inlägg från Louise Winberg tyder på ett djupt oförstånd, arrogans och förakt för medlemmarna. Användarvillkoren för "Reseguider" är på gränsen till stötande. Och tävlingen för de som skriver "Reseguider" - är det meningen att man skall ta den på allvar? Sammantaget tycker jag att RG´s nya ihopkok smakar skit.

Tack alla trevliga, vuxna kompisar som delat erfarenheter och bilder.

Hälsar,

TheElf
6 nov. 2011 17:30
Citerat från theelf:
Likt flera andra medlemmar de senaste dagarna väljer jag att dra ned min närvaro på RG till ett minimum. Jag vill inte bidra med en enda stavelse som RG kan slå mynt av. Den senaste veckans inlägg från Louise Winberg tyder på ett djupt oförstånd, arrogans och förakt för medlemmarna. Användarvillkoren för "Reseguider" är på gränsen till stötande. Och tävlingen för de som skriver "Reseguider" - är det meningen att man skall ta den på allvar? Sammantaget tycker jag att RG´s nya ihopkok smakar skit.

Tack alla trevliga, vuxna kompisar som delat erfarenheter och bilder.

Hälsar,

TheElf
Vad är det för tävling du pratar om. Jag får inga mejl numera sen jag bytte mejladress. Jag menar där RG berättar sina nyheter.
7 nov. 2011 19:42
Gullsing, du kanske ska meddela RG att du bytt meiladress!
Ingemar
Citerat från gullsing:
Citerat från theelf:
Likt flera andra medlemmar de senaste dagarna väljer jag att dra ned min närvaro på RG till ett minimum. Jag vill inte bidra med en enda stavelse som RG kan slå mynt av. Den senaste veckans inlägg från Louise Winberg tyder på ett djupt oförstånd, arrogans och förakt för medlemmarna. Användarvillkoren för "Reseguider" är på gränsen till stötande. Och tävlingen för de som skriver "Reseguider" - är det meningen att man skall ta den på allvar? Sammantaget tycker jag att RG´s nya ihopkok smakar skit.

Tack alla trevliga, vuxna kompisar som delat erfarenheter och bilder.

Hälsar,

TheElf
Vad är det för tävling du pratar om. Jag får inga mejl numera sen jag bytte mejladress. Jag menar där RG berättar sina nyheter.
7 nov. 2011 20:28
Citerat från ingemar_e:
Gullsing, du kanske ska meddela RG att du bytt meiladress!
Ingemar
Jag har faktiskt meddelat min nya adress och loggar in med den. Så får jag meil när jag har fått nåt meddelande eller som här att jag är med i en diskussion. Men några nyhetsbrev får jag inte.

Gilla
7 nov. 2011 20:34
Tror du måste anmäla dig till nyhetsbrevet. Annars vet de ju inte vilken adress du har. Tror också du gjorde det med din gamla mailadress!
Ingemar
Citerat från gullsing:
Citerat från ingemar_e:
Gullsing, du kanske ska meddela RG att du bytt meiladress!
Ingemar
Jag har faktiskt meddelat min nya adress och loggar in med den. Så får jag meil när jag har fått nåt meddelande eller som här att jag är med i en diskussion. Men några nyhetsbrev får jag inte.

Gilla
7 nov. 2011 21:09
Nu har jag mejlat till RG för att se om jag får några Nyhetsbrev.

Gilla
Av Tubbe
7 nov. 2011 23:34
Citerat från tubbe:
Hej igen!

Tråkigt att du känner så. De flesta tycker att det är kul att ens material publiceras på andra siter. Reseguiderna skrivna av er medlemmar är inte tänkta att gå i medianätverket, utan endast på Reseguidens egna siter, alltså i Norge och Holland/Belgien. Det ser jag att du förstått, men förtydligar ändå för övriga som läser tråden. Det är heller inte helt klart i hur stor utsträckning de kommer att användas internationellt.

Bilder vi använder i medianätverket frågar vi alltid om lov innan, och man får en liten ersättning.

Mvh
Louise
Hej RG

Hur går det till när ni frågar om lov ?

/ Rickard

Hej Louise, vi tar det en gång till

Hur går det till när ni frågar om lov ?

/ Rickard
8 nov. 2011 09:24
Citerat från tubbe:
Hej igen!

Tråkigt att du känner så. De flesta tycker att det är kul att ens material publiceras på andra siter. Reseguiderna skrivna av er medlemmar är inte tänkta att gå i medianätverket, utan endast på Reseguidens egna siter, alltså i Norge och Holland/Belgien. Det ser jag att du förstått, men förtydligar ändå för övriga som läser tråden. Det är heller inte helt klart i hur stor utsträckning de kommer att användas internationellt.

Bilder vi använder i medianätverket frågar vi alltid om lov innan, och man får en liten ersättning.

Mvh
Louise
Hej RG

Hur går det till när ni frågar om lov ?

/ Rickard

Hej Louise, vi tar det en gång till

Hur går det till när ni frågar om lov ?

/ Rickard
Hej Rickard!

Vi skickar ett meddelande till den medlem vars bild vi vill använda i medianätverket:

"Hej,

Reseguidens redaktion har valt ut en av dina bilder till att illustrera en artikel i Reseguidens medianätverk.
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/00000
Som tack för hjälpen får du inom två veckor ett elektroniskt presentkort på 100 kronor, vilket gäller i kassan på e-butiken Bokus.com.

Hör av dig snarast om du inte vill medverka. Om vi inte har fått svar inom 3 dagar så utgår vi ifrån att du samtycker till publicering. Du kan när som helst (under kontorstid) kontakta oss för att ta bort den publicerade bilden."

Mvh
Louise
Av Mpc
8 nov. 2011 10:50
Citerat från louisewinberg:
Citerat från tubbe:
Hej igen!

Tråkigt att du känner så. De flesta tycker att det är kul att ens material publiceras på andra siter. Reseguiderna skrivna av er medlemmar är inte tänkta att gå i medianätverket, utan endast på Reseguidens egna siter, alltså i Norge och Holland/Belgien. Det ser jag att du förstått, men förtydligar ändå för övriga som läser tråden. Det är heller inte helt klart i hur stor utsträckning de kommer att användas internationellt.

Bilder vi använder i medianätverket frågar vi alltid om lov innan, och man får en liten ersättning.

Mvh
Louise
Hej RG

Hur går det till när ni frågar om lov ?

/ Rickard

Hej Louise, vi tar det en gång till

Hur går det till när ni frågar om lov ?

/ Rickard
Hej Rickard!

Vi skickar ett meddelande till den medlem vars bild vi vill använda i medianätverket:

"Hej,

Reseguidens redaktion har valt ut en av dina bilder till att illustrera en artikel i Reseguidens medianätverk.
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/00000
Som tack för hjälpen får du inom två veckor ett elektroniskt presentkort på 100 kronor, vilket gäller i kassan på e-butiken Bokus.com.

Hör av dig snarast om du inte vill medverka. Om vi inte har fått svar inom 3 dagar så utgår vi ifrån att du samtycker till publicering. Du kan när som helst (under kontorstid) kontakta oss för att ta bort den publicerade bilden."

Mvh
Louise
kan bara håll med Louise att så går det till jag har fått 100 kr elektroiskt av RG.
Av Tubbe
8 nov. 2011 22:09
Hej RG

Hur går det till när ni frågar om lov ?

/ Rickard
"Hej Louise

Reseguidens redaktion har valt ut en av dina bilder till att illustrera en artikel i Reseguidens medianätverk.
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/00000
Som tack för hjälpen får du inom två veckor ett elektroniskt presentkort på 100 kronor, vilket gäller i kassan på e-butiken Bokus.com.

Hör av dig snarast om du inte vill medverka. Om vi inte har fått svar inom 3 dagar så utgår vi ifrån att du samtycker till publicering. Du kan när som helst (under kontorstid) kontakta oss för att ta bort den publicerade bilden."

Mvh
Louise
Hej Louise

Som ni vet får ni kritik för ert regelverk och då framförallt er bildhantering från många "stammisar"

Jag är också ganska övertygad att det är väldigt sällan en blivande medlem läser igenom villkoren, men det är iof inte ert fel.

Men om ni skickar en fråga via ett mail om ni får använda en bild, när ingen svara så anser ni att det som ett
ok att använda bilden,jag tycker att Ni måste få en bekräftelse av medlemmen.

Jag vill mena att det är ett resande folk som är inne på RG och det är inte säkert att personen i fråga ens har haft tillgång till någon data, eller personen i fråga har ett ny mail adress och får således inte frågan.

Många av era medlemmar är så kallade passiva medlemmar och har inte varit aktiva på flera år. Finns det inte stor risk att någon FÅR SE SITT AVLIDNA BARN ELLER FRU i reklamannons för någon semesterort om ni inte ändrar ert tillvägagångssätt ?

Således.....kan ni ändra så att medlemmen måste bekräfta innan ni publicerar ? Ni har faktiskt ett väldigt stort material av bilder så det borde inte vara några problem.

/ R

8 nov. 2011 22:43
Hur svårt får det bli?
Upp till alla att läsa vad som gäller vid medlemsskap.
Tycker faktiskt det står rätt tydligt i villkoren.
Sedan är det upp till var och en att antingen gilla eller att inte gilla dessa bestämmelser.
Många har som jag förstår uppfattat reglerna. En del har tagit konsekvenserna och avslutat medlemsskapet. Andra fortsätter att "inte gilla". Men de flesta tror jag tycker att Reseguiden är en toppensight för oss som vill ut och resa.
Detta är en gratissight som för att kunna överleva måste få in pengar.
Kan inte tänka mig att det bara finns frivilliga volontärer på RG.

Till Rg vill jag säga, lyssna på kritiken, ta till er och åtgärda enkla tokigheter vid kommande uppdateringar!
Med vänlig hälsning,
Ingemar_e
Av Ame
10 nov. 2011 06:07
Är det bara jag som har problem med "Prisjägaren" efter uppdateringen? Får för övrigt mycket "Error on page"-meddelanden och flikar som inte går att öppna.
Av Tj
10 nov. 2011 08:31
Hur får man fram fler avreseorter i sista minuten sökningen??? Eller är det bara jag som har damp??
Av Manny
10 nov. 2011 09:29
Citerat från ame:
Är det bara jag som har problem med "Prisjägaren" efter uppdateringen? Får för övrigt mycket "Error on page"-meddelanden och flikar som inte går att öppna.
Prisjägaren är en funktion som ännu inte är anpassad för det nya utseendet men vi hoppas kunna lansera den snart.
Av Tubbe
1 dec. 2011 20:57
Citerat från tubbe:
Hej RG

Hur går det till när ni frågar om lov ?

/ Rickard
"Hej Louise

Reseguidens redaktion har valt ut en av dina bilder till att illustrera en artikel i Reseguidens medianätverk.
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/00000
Som tack för hjälpen får du inom två veckor ett elektroniskt presentkort på 100 kronor, vilket gäller i kassan på e-butiken Bokus.com.

Hör av dig snarast om du inte vill medverka. Om vi inte har fått svar inom 3 dagar så utgår vi ifrån att du samtycker till publicering. Du kan när som helst (under kontorstid) kontakta oss för att ta bort den publicerade bilden."

Mvh
Louise
Hej Louise

Som ni vet får ni kritik för ert regelverk och då framförallt er bildhantering från många "stammisar"

Jag är också ganska övertygad att det är väldigt sällan en blivande medlem läser igenom villkoren, men det är iof inte ert fel.

Men om ni skickar en fråga via ett mail om ni får använda en bild, när ingen svara så anser ni att det som ett
ok att använda bilden,jag tycker att Ni måste få en bekräftelse av medlemmen.

Jag vill mena att det är ett resande folk som är inne på RG och det är inte säkert att personen i fråga ens har haft tillgång till någon data, eller personen i fråga har ett ny mail adress och får således inte frågan.

Många av era medlemmar är så kallade passiva medlemmar och har inte varit aktiva på flera år. Finns det inte stor risk att någon FÅR SE SITT AVLIDNA BARN ELLER FRU i reklamannons för någon semesterort om ni inte ändrar ert tillvägagångssätt ?

Således.....kan ni ändra så att medlemmen måste bekräfta innan ni publicerar ? Ni har faktiskt ett väldigt stort material av bilder så det borde inte vara några problem.

/ R
Hej Louise

Lyfter fram frågan igen eftersom inget svar kommer, men vill gör ett tillägg när det gäller den berömda hundringen. Jag tror inte medlemmarna bryr sig om någon ersättning, utan de/vi nöjer med att få bilden publicerad, att ni sen säger att ni inte har råd med en bättre ersättning är betvivlar jag starkt. Ta bort ersättningen helt tycker jag.

Men jag ställde en frågan för ca 3veckor sedan och har ännu inte fått ett svar, men vi ska avböja er förfrågan inom 3 dagar, om inte så publicerar ni mina bilder, är det ok tycker du.

Blir det strutsvarianten igen ?

/ R
1 dec. 2011 21:42
Vad menas med det som kommer upp i nederkanten numera? Det står Dra ikonen till Windows aktivitetsfält för att aktivera specialfunktioner i IE9. Det är ju RGs logo som visas. Vad ska det vara bra för? Jag har inte gjort det än, för jag vill ha en förklaring till det. Detta har väl också att göra med att ni har ändrat utseende i RG?
Av Moth63
4 dec. 2011 13:29
Hej

Jag saknar en funktion och kanske finns den utan min vetskap.Det finns så mycket intressant att läsa här och jag skulle vara lycklig om det fanns en markerings fuktion på varje inlägg så jag kunde spara mycket av det jag tycer är intressant för mig, gärna med möjlighet till kategorier

Tack på förhand

Jack
Av Tubbe
7 dec. 2011 17:47
Citerat från tubbe:
Citerat från tubbe:
Hej RG

Hur går det till när ni frågar om lov ?

/ Rickard
"Hej Louise

Reseguidens redaktion har valt ut en av dina bilder till att illustrera en artikel i Reseguidens medianätverk.
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/00000
Som tack för hjälpen får du inom två veckor ett elektroniskt presentkort på 100 kronor, vilket gäller i kassan på e-butiken Bokus.com.

Hör av dig snarast om du inte vill medverka. Om vi inte har fått svar inom 3 dagar så utgår vi ifrån att du samtycker till publicering. Du kan när som helst (under kontorstid) kontakta oss för att ta bort den publicerade bilden."

Mvh
Louise
Hej Louise

Som ni vet får ni kritik för ert regelverk och då framförallt er bildhantering från många "stammisar"

Jag är också ganska övertygad att det är väldigt sällan en blivande medlem läser igenom villkoren, men det är iof inte ert fel.

Men om ni skickar en fråga via ett mail om ni får använda en bild, när ingen svara så anser ni att det som ett
ok att använda bilden,jag tycker att Ni måste få en bekräftelse av medlemmen.

Jag vill mena att det är ett resande folk som är inne på RG och det är inte säkert att personen i fråga ens har haft tillgång till någon data, eller personen i fråga har ett ny mail adress och får således inte frågan.

Många av era medlemmar är så kallade passiva medlemmar och har inte varit aktiva på flera år. Finns det inte stor risk att någon FÅR SE SITT AVLIDNA BARN ELLER FRU i reklamannons för någon semesterort om ni inte ändrar ert tillvägagångssätt ?

Således.....kan ni ändra så att medlemmen måste bekräfta innan ni publicerar ? Ni har faktiskt ett väldigt stort material av bilder så det borde inte vara några problem.

/ R
Hej Louise

Lyfter fram frågan igen eftersom inget svar kommer, men vill gör ett tillägg när det gäller den berömda hundringen. Jag tror inte medlemmarna bryr sig om någon ersättning, utan de/vi nöjer med att få bilden publicerad, att ni sen säger att ni inte har råd med en bättre ersättning är betvivlar jag starkt. Ta bort ersättningen helt tycker jag.

Men jag ställde en frågan för ca 3veckor sedan och har ännu inte fått ett svar, men vi ska avböja er förfrågan inom 3 dagar, om inte så publicerar ni mina bilder, är det ok tycker du.

Blir det strutsvarianten igen ?

/ R
Hej någon på RG, är Lousie på Semester ?

Eller ska de ta ca 1 månad att få ett svar ?

/ R
8 dec. 2011 11:05
Hej igen Tubbe,

Ledsen att det tagit så lång tid att svara. Missat att du skrivit igen, ber om ursäkt för det. Vi frågar om flera bilder i veckan och det är ytterst sällan, kanske ett par gånger om året som någon hör av sig och ber att vi ska ta bort en bild. Det gör vi givetvis om någon önskar det. De flesta är istället glada över att deras bild är såpass bra att den blivit utvald att synas på bland annat Expressen, MSN och ett större antal landsortstidningar. Hundringen på Bokus är inte en ersättning i den bemärkelsen utan mer ett tack till våra trogna medlemmar, något som brukar vara uppskattat.

Mvh
Louise
Citerat från tubbe:
Hej RG

Hur går det till när ni frågar om lov ?

/ Rickard
"Hej Louise

Reseguidens redaktion har valt ut en av dina bilder till att illustrera en artikel i Reseguidens medianätverk.
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/00000
Som tack för hjälpen får du inom två veckor ett elektroniskt presentkort på 100 kronor, vilket gäller i kassan på e-butiken Bokus.com.

Hör av dig snarast om du inte vill medverka. Om vi inte har fått svar inom 3 dagar så utgår vi ifrån att du samtycker till publicering. Du kan när som helst (under kontorstid) kontakta oss för att ta bort den publicerade bilden."

Mvh
Louise
Hej Louise

Som ni vet får ni kritik för ert regelverk och då framförallt er bildhantering från många "stammisar"

Jag är också ganska övertygad att det är väldigt sällan en blivande medlem läser igenom villkoren, men det är iof inte ert fel.

Men om ni skickar en fråga via ett mail om ni får använda en bild, när ingen svara så anser ni att det som ett
ok att använda bilden,jag tycker att Ni måste få en bekräftelse av medlemmen.

Jag vill mena att det är ett resande folk som är inne på RG och det är inte säkert att personen i fråga ens har haft tillgång till någon data, eller personen i fråga har ett ny mail adress och får således inte frågan.

Många av era medlemmar är så kallade passiva medlemmar och har inte varit aktiva på flera år. Finns det inte stor risk att någon FÅR SE SITT AVLIDNA BARN ELLER FRU i reklamannons för någon semesterort om ni inte ändrar ert tillvägagångssätt ?

Således.....kan ni ändra så att medlemmen måste bekräfta innan ni publicerar ? Ni har faktiskt ett väldigt stort material av bilder så det borde inte vara några problem.

/ R
Hej Louise

Lyfter fram frågan igen eftersom inget svar kommer, men vill gör ett tillägg när det gäller den berömda hundringen. Jag tror inte medlemmarna bryr sig om någon ersättning, utan de/vi nöjer med att få bilden publicerad, att ni sen säger att ni inte har råd med en bättre ersättning är betvivlar jag starkt. Ta bort ersättningen helt tycker jag.

Men jag ställde en frågan för ca 3veckor sedan och har ännu inte fått ett svar, men vi ska avböja er förfrågan inom 3 dagar, om inte så publicerar ni mina bilder, är det ok tycker du.

Blir det strutsvarianten igen ?

/ R
Hej någon på RG, är Lousie på Semester ?

Eller ska de ta ca 1 månad att få ett svar ?

/ R
8 dec. 2011 11:45
Citerat från louisewinberg:
Hej igen Tubbe,

Ledsen att det tagit så lång tid att svara. Missat att du skrivit igen, ber om ursäkt för det. Vi frågar om flera bilder i veckan och det är ytterst sällan, kanske ett par gånger om året som någon hör av sig och ber att vi ska ta bort en bild. Det gör vi givetvis om någon önskar det. De flesta är istället glada över att deras bild är såpass bra att den blivit utvald att synas på bland annat Expressen, MSN och ett större antal landsortstidningar. Hundringen på Bokus är inte en ersättning i den bemärkelsen utan mer ett tack till våra trogna medlemmar, något som brukar vara uppskattat.

Mvh
Louise
Kan inte undgå att lite frågor dyker upp angående detta.

Hur fungerar denna ersättning egentligen, har Ni dragit skatt på denna redan? Betalar ni arbetsgivaravgifter, eller ska man ha f-skattsedel för att få denna ersättning? Skickar Ni deklarationsunderlag vid årsslutet? Blir inte mycket kvar av hundringen efter skatt och dessutom måste man handla på Bokus för att få den, kanske Tubbes förslag att inte ha ersättningen alls, trots allt är bättre.
Är medlemmarna nöjda med detta arrangemang så ska Ni vara glada, gissar att ni sparar en slant jämfört med att köpa bilder från bildbyråer? Står möjligtvis Bokus för en del av hundringen eller kanske hela?
Som sagts är RGs medlemsvillkor, t.ex. detta omvända samtycke, ytterst märkliga.

Att folk dessutom lägger ut bilder på sig själv, familjen och andra i alla möjliga situationer när man vet att dessa kan dyka upp i princip var som helst om man missar ett mejl finner jag märkligt.
Av Tubbe
8 dec. 2011 12:33
Citerat från floridasidan:
Citerat från louisewinberg:
Hej igen Tubbe,

Ledsen att det tagit så lång tid att svara. Missat att du skrivit igen, ber om ursäkt för det. Vi frågar om flera bilder i veckan och det är ytterst sällan, kanske ett par gånger om året som någon hör av sig och ber att vi ska ta bort en bild. Det gör vi givetvis om någon önskar det. De flesta är istället glada över att deras bild är såpass bra att den blivit utvald att synas på bland annat Expressen, MSN och ett större antal landsortstidningar. Hundringen på Bokus är inte en ersättning i den bemärkelsen utan mer ett tack till våra trogna medlemmar, något som brukar vara uppskattat.

Mvh
Louise
Kan inte undgå att lite frågor dyker upp angående detta.

Hur fungerar denna ersättning egentligen, har Ni dragit skatt på denna redan? Betalar ni arbetsgivaravgifter, eller ska man ha f-skattsedel för att få denna ersättning? Skickar Ni deklarationsunderlag vid årsslutet? Blir inte mycket kvar av hundringen efter skatt och dessutom måste man handla på Bokus för att få den, kanske Tubbes förslag att inte ha ersättningen alls, trots allt är bättre.
Är medlemmarna nöjda med detta arrangemang så ska Ni vara glada, gissar att ni sparar en slant jämfört med att köpa bilder från bildbyråer? Står möjligtvis Bokus för en del av hundringen eller kanske hela?
Som sagts är RGs medlemsvillkor, t.ex. detta omvända samtycke, ytterst märkliga.

Att folk dessutom lägger ut bilder på sig själv, familjen och andra i alla möjliga situationer när man vet att dessa kan dyka upp i princip var som helst om man missar ett mejl finner jag märkligt.
Så sant, men nu blev risken att RG svarar minimal.........
/ R
Av Sjalen
15 dec. 2011 15:01
Jag gillar layouten på den nya sidan och jag gillar reseguider. "Äntligen" tänkte jag när jag såg den. Det är vad en resesajt med medlemmar går ut på tycker jag.

MEN...tre dagar för att svara på om man vill ha med ett foto på era andra sajter??? Man kan ju vara på två veckors semester även om man är en aktiv medlem (och ja, vi finns som semestrar utan uppkoppling just för att koppla av). Jag har själv varit med om att skriva en researtikel för AB:s resebilaga och då hade jag då inga tre dagar på mig utan faktiskt ett antal veckors framförhållning!

Varför måste det man skriver i reseguiden innehålla foto på en själv??? Om jag letar roliga resmål så inte bryr jag mig om hur medlemmen ser ut. Det kan jag ju se på dess profilsida. Det viktiga är ju vad medlemmen skrivit och visat om/av destinationen och om det låter lockande. Själv kan jag isåfall inte ens skriva särskilt många reseguider eftersom jag är familjens fotograf och sällan med på bild själv (iallafall inga bilder som är vettiga på ett reseforum eller som är utan min dotter som jag inte vill dra in i all världens publiceringar).

Vidare undrar jag varför det är så knöggligt att skriva reseguider? Varför måste jag ladda upp fotona på profilsidan och skicka länkar till er och ha mig? Titta på VirtualTourist.com där man lägger upp dem direkt själv utan problem. Är det för att ni ändå ska redigera det man gör? Det där förstår jag inte heller. OK om man skriver som en kratta men att generellt gå in och peta i folks texter...och varför ska andras bilder blandas med mina??? Det är ju min resguide till resmålet det handlar om.

Till sist undrar jag också hur ni gör med skribenter som faktiskt själva behärskar de språk ni vill översätta till. Hade ni t.ex. samarbetat med engelskspråkig media så är jag efter flera år i England och med engelsk familj och engelsk universitetsexamen fullt kapabel att skriva egna reseguider på engelska som blir skrivna med mina känslor precis som i den svenska texten (men kanske anpassat till att en del annat är självklart för en brittisk läsare) och jag kan tänka mig att andra medlemmar har samma känsla inför Norge och Belgien/Nederländerna som verkar vara era "samarbetsländer". Får de chansen att skriva sin text själva då?
19 dec. 2011 15:20
Hej Floridasidan och Tubbe!

Vi vill använda medlemsbilder för att lyfta fram våra medlemmar i första hand. Vi har även tillgång till bildbankbyråer som vi använder oss av flitigt i vårt medianätverk. Bokus-checken man får (numera kan man även få trisslotter) är ett presentkort. Det är inga konstigheter, man behöver varken företag eller deklarationsunderlag för att använda sig av ett presentkort. Som vi sagt tidigare så är i stort sett alla medlemmar vars bilder vi använder bara glada över att vi valt ut just deras bild. Vi kan när som helst ta bort en bild om man önskar det, men den förfrågan får vi ytterst sällan, kanske en eller två gånger per år.

Mvh
Louise
Citerat från tubbe:
Citerat från floridasidan:
Citerat från louisewinberg:
Hej igen Tubbe,

Ledsen att det tagit så lång tid att svara. Missat att du skrivit igen, ber om ursäkt för det. Vi frågar om flera bilder i veckan och det är ytterst sällan, kanske ett par gånger om året som någon hör av sig och ber att vi ska ta bort en bild. Det gör vi givetvis om någon önskar det. De flesta är istället glada över att deras bild är såpass bra att den blivit utvald att synas på bland annat Expressen, MSN och ett större antal landsortstidningar. Hundringen på Bokus är inte en ersättning i den bemärkelsen utan mer ett tack till våra trogna medlemmar, något som brukar vara uppskattat.

Mvh
Louise
Kan inte undgå att lite frågor dyker upp angående detta.

Hur fungerar denna ersättning egentligen, har Ni dragit skatt på denna redan? Betalar ni arbetsgivaravgifter, eller ska man ha f-skattsedel för att få denna ersättning? Skickar Ni deklarationsunderlag vid årsslutet? Blir inte mycket kvar av hundringen efter skatt och dessutom måste man handla på Bokus för att få den, kanske Tubbes förslag att inte ha ersättningen alls, trots allt är bättre.
Är medlemmarna nöjda med detta arrangemang så ska Ni vara glada, gissar att ni sparar en slant jämfört med att köpa bilder från bildbyråer? Står möjligtvis Bokus för en del av hundringen eller kanske hela?
Som sagts är RGs medlemsvillkor, t.ex. detta omvända samtycke, ytterst märkliga.

Att folk dessutom lägger ut bilder på sig själv, familjen och andra i alla möjliga situationer när man vet att dessa kan dyka upp i princip var som helst om man missar ett mejl finner jag märkligt.
Så sant, men nu blev risken att RG svarar minimal.........
/ R
19 dec. 2011 15:21
Hej Sjalen!

Kul att du gillar vårt nya reseguide-koncept. Angående dina frågor så har medlemmen har alltid möjlighet att be om att få ta bort sin bild från Reseguidens medianätverk. Det är dock väldigt, väldigt sällan som det händer, kanske en eller två gånger per år. De flesta är tvärtom glada över att vi valt just deras bild. Angående bilder i anslutning till guider så vill vi också gärna ha med en bild på skribenten eftersom guiderna är personliga. Om det är någon som absolut inte vill eller inte har några bilder på sig själv, så kan man få en guide publicerad utan en bild på sig själv. Anledningen till att vi väljer att man ska mejla in guiderna är för att vi, åtminstone i dag, inte publicerar allt vi får in. Vi vill att guiderna ska ha en viss kvalitet och form, därför har vi en kravspecifikation. Vi redigerar också guiderna språkmässigt, mer eller mindre. Många är jättebra på att skriva, men även professionella skribenter har korrekturfel med stavfel eller ord som fattas. Vissa texter kanske också är alldeles för långa för formatet och så vidare.

Vi har också regelbundet tävlingar där den bästa reseguide-skribenten kan vinna en resa! En del i priset är också att man blir publicerad och möjlighet att bli läst av 1,6 miljoner besökare i månaden. 

Om man är duktig på ett annat språk så får man mer än gärna skicka in en reseguide på belgiska, nederländska eller norska! Vi har ännu inte lanserat medlemsguide-konceptet på de sajterna, men det är på gång. Anledningen till att vi skriver att medlemsguider kan översättas till de språken är för att gardera oss om vi vill göra det i framtiden, men ambitionen är att det är norrmän som skriver guider på den norska sajten, på sitt eget språk, utan att vi översätter texterna. 

Hoppas att du fått svar på dina funderingar! 

Mvh
Louise
Citerat från sjalen:
Jag gillar layouten på den nya sidan och jag gillar reseguider. "Äntligen" tänkte jag när jag såg den. Det är vad en resesajt med medlemmar går ut på tycker jag.

MEN...tre dagar för att svara på om man vill ha med ett foto på era andra sajter??? Man kan ju vara på två veckors semester även om man är en aktiv medlem (och ja, vi finns som semestrar utan uppkoppling just för att koppla av). Jag har själv varit med om att skriva en researtikel för AB:s resebilaga och då hade jag då inga tre dagar på mig utan faktiskt ett antal veckors framförhållning!

Varför måste det man skriver i reseguiden innehålla foto på en själv??? Om jag letar roliga resmål så inte bryr jag mig om hur medlemmen ser ut. Det kan jag ju se på dess profilsida. Det viktiga är ju vad medlemmen skrivit och visat om/av destinationen och om det låter lockande. Själv kan jag isåfall inte ens skriva särskilt många reseguider eftersom jag är familjens fotograf och sällan med på bild själv (iallafall inga bilder som är vettiga på ett reseforum eller som är utan min dotter som jag inte vill dra in i all världens publiceringar).

Vidare undrar jag varför det är så knöggligt att skriva reseguider? Varför måste jag ladda upp fotona på profilsidan och skicka länkar till er och ha mig? Titta på VirtualTourist.com där man lägger upp dem direkt själv utan problem. Är det för att ni ändå ska redigera det man gör? Det där förstår jag inte heller. OK om man skriver som en kratta men att generellt gå in och peta i folks texter...och varför ska andras bilder blandas med mina??? Det är ju min resguide till resmålet det handlar om.

Till sist undrar jag också hur ni gör med skribenter som faktiskt själva behärskar de språk ni vill översätta till. Hade ni t.ex. samarbetat med engelskspråkig media så är jag efter flera år i England och med engelsk familj och engelsk universitetsexamen fullt kapabel att skriva egna reseguider på engelska som blir skrivna med mina känslor precis som i den svenska texten (men kanske anpassat till att en del annat är självklart för en brittisk läsare) och jag kan tänka mig att andra medlemmar har samma känsla inför Norge och Belgien/Nederländerna som verkar vara era "samarbetsländer". Får de chansen att skriva sin text själva då?
19 dec. 2011 15:22
Hej alla fina medlemmar!

Diskussionerna kring sajten och forumet fortsätter i andra trådar. Om ni har förslag på hur man kan göra forumsdelen bättre på Reseguiden så följ med i tråden med vår forumsansvariga och utvecklare Theresia: http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/nytt-forum-vad-kan-vi-forbattra-18536 

Vår utvecklinsansvarige Petter svarar även om ni har fler frågor/önskemål kring buggar och funktioner på nya sajten: http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/nya-designen-buggar-och-saknade-funktioner-18535

Vi ses och hörs!

Mvh
Louise
Diskussionen är stängd för nya svar