Någon som varit på Karpathos?

Av Pany
31 juli 2007 18:35
Visningar: 6735
Vi har bokat en ospec. resa till Karpathos i slutat av augusti. Jag vet ingenting om ön så skulle bli hemskt glad för tips. Nån som vet om några mysiga platser eller städer med "äkta grekland"? Är det smidigt att åka runt på ön? Kan man hyra moppe, cykel, bil och vad kostar det? Några onödiga turistfällor?
Tack på förhand!
Av Nennan
31 juli 2007 20:37
Var på Karpathos i nu i maj. En lugn ö som verkar ha många trogna besökare. Det är enkelt att ta sig runt, förutom att det inte går att ta sig mellan norra och södra delen landvägen utan vill du se Olympos kanske en båttur är att rekommendera. Annars kan du hyra moped så hinner du se hela den södra delen på någon dag. Skulle jag rekommendera en strand skulle det vara Lefkos, här finns en riktigt sandstrand, men det kan vara lite folk här... Bor du i Karpathos stad kan du ta dig hit med buss eller moped. Ha så trevligt på resan!
Av Pany
1 aug. 2007 13:11
Tack för tipsen! /Pany
Av Ivan
1 aug. 2007 23:26
Hej!
Har tidigare i Forum skrivit lite om Karpathos.
Klistrar in det här.
Det går att köra till Olympos men delar av vägen har ofta försvunnit = smalt. Sista biten svårast. Då möter man turistbussarna som kommer med dem som tagit båten.
Amopi är ett säkert ställe. Toppen att snorkla.

"En sista grekö, Karpathos. Gör upp med en fiskare i hamnen Panagia. Han tar dig ut till en egen liten strand. Du njuter av sand, sol och salt vatten. Efter några timmar kommer han tillbaka med nyfångade fiskar. Lägger en rutig duk på en ilandfluten lastpall under några Pinjeträd. Du startar med greksallad, Fetaost och kylda Retsinan som han tagit med. Under tiden grillar han fiskarna. Bara råvarorna rakt av med Tzidi ke ladi. Inga konstlade tillbehör. Världens bästa restaurang säger Yorgos, fiskaren. Jag håller med till 120%.
Kulinarisk katastrof säger de som inte förstått! Y zoi ine tora! Livet är nu! "
2 aug. 2007 13:26
Apelastraden ligger på östra sidan av ön och man kan ta båt dit från Pigadia. Man kan ju också hyra moppe men vägarna är inte särskilt bra och det är otroligt bergit där.

Jag var på Karpathos i början av juni och då var det ganska mycket människor där. Det var också ganska regnigt men jag tror inte att det regnar så mycket i augusti.

Min favoritby och favoritstrand var Lefkos, som ligger på västra sidan. Om jag skulle åka till Karpathos på nytt skulle jag bo där. Där fanns en vacker vik med bokstavligen kristallklart vatten och så en strand med rätt så höga vågor. Om du ska åka dit rekommenderar jag att du åker tidigt på morgonen med en buss som INTE åker över bergen. Det går mycket snabbare med egen bil till exempel om man kör längs kusten.

Så finns det en såkallad "övergiven gammal bergsby där de klär sig traditionellt". Varje dag pumpas det flera turistbåtar dit och jag tror inte det är så genuint. Var inte där själv.

Om du åker ospecifierat kommer du troligtvis att bo i Pigadia, som är huvudstaden. Där bodde jag också. Ganska stor stad och ingen lite sömnig fiskeby som det står på flera ställen. Pigadia är det bästa stället om man vill träffa nya och ha människor omkring sig men stranden i Pigadia är ganska dålig.

Bättre stränder på nära håll finns i turistorten Amopi som du tar dig till för 8 € med taxi. Vattnet där är genomskinligt och bra för dykning. Apela är en strand som gör sig bra på bilder och den är väldigt vacker, med höga berg runt om sig.

Jag tror att Karpathos är ett bra val. Oavsett var du bor kommer du att få en bra semester!
Av Ilios
3 aug. 2007 00:23
Hej har varit runt på Karpathos en del.
Trevlig ö.
Hyr en moppe nån dag o bara åk runt o leta efter en bra strand eller cruisa omkring
uppe bland bergen.
En restaurang att rekomendera e Hotel Parasol.
Ligger lite i utkanten av stan.
Inte grekiskt kök utan väldigt välagad ala carte i en trevlig miljö.
Har goda drinkar me.