Någon som känner till USATours?

Av Linha
25 aug. 2016 21:43
Visningar: 1851
Vi är på väg att boka en USA-resa: New york, Washington och Florida. Eftersom det blev många flyg, hotell och hyrbil att boka har jag vänt mig till resebyrå för hjälp. USA Tours är de som jag har fått bäst service från: kunniga, snabba och bra pris. Men mitt stora men är att jag aldrig har hört talas om USA Tours och vet inte om jag vågar köpa en dyr resa från dem. Är de pålitliga? Någon som känner till företaget och vet något om dem?
Av Peter_o
25 aug. 2016 22:04
Du har väl noterat att det är ett danskt företag, och som det står: Täcks av den danska Resegarantifonden (reg. 2338)
Eftersom det står så på .se-sajten så borde man kunna lita på att resegarantin även gäller bokningar från Sverige, tycker jag.

/PeterO
Av Linha
25 aug. 2016 22:33
Ja, det är ett danskt företag. Och jag har tänkt som dig, att resegarantin bör gälla även för Sverige. Men man vill ju ändå gärna höra andras erfarenheter från företaget....
Av Birgere
25 aug. 2016 23:36
Har du jämfört deras pris med att boka själv? Det finns ju alltid en risk med att boka genom en resebyrå. Kursar dom så är resan förstörd, kursar ett hotell som du bokat själv så bokar du bara ett nytt.
26 aug. 2016 06:44
Vi har bokat en resa med deras systerbolag Afrikasafari. Precis som du säger är servicen på topp och vid ev. konkurs står det klart och tydligt att de garanterar återbetalning. Dessutom står det att resorna genomförs oavsett antal deltagare.
Resan jämfördes med att boka själv och det skulle för två vuxna bli dyrare. Men att boka resa med allt till USA blir förmodligen ett helt annat pris. Du har ju lite mer att välja, både flyg och boende.
27 aug. 2016 16:18
Du tjänar mycket pengar på att boka själv via nätet. Alla turistbyråer tjänar mycket pengar på att man inte orkar "göra allt själv". Själv bokade jag min USA resa själv.
Flygresorna via ticket.se (för de har bra priser plus att de enda sidan jag hittat som har "avbokning" (ticketgaranti som den kallas) utan att du måste ha läkarintyg ) Använde de på en flygresa då vi bara ångrade oss å ville åka från ett annat ställe, inga problem att avboka. Viss de kostar lite extra men å andra sidan att inte alls kunna avboka en resa när man ska åka långt bort å bokar långt innan är en stor risk. Ett stort plus är deras kundservice! både telefon å på kontoret.
Bokade boende via Airbnb.com billigare alternativ än hotell plus att du får träffa amerikaner å tips på vad du kan göra.
Bokade även hotell via hotels.com (de har 11e natten billigare då de tar ett snittpris på alla nätter som du får dra av på hotellpriset) plus att de har bra rabatter jämfört med andra sidor.
28 aug. 2016 15:52
Det behöver inte vara billigare att alltid boka själv. Resebyrån kan ha mängdrabatter som kommer kunderna till godo. Enda sättet att få veta 100% säkert vad som är billigast är att jämföra alla komponenter. Se gärna till totalpriset eftersom det kan vara värt att betala lite mer för ett hotell, om totalpriset blir billigare.