Någon som gjort en längre resa/roadtrip?

Av Tina_m
21 okt. 2016 23:27
Visningar: 138
Är det någon här som gjort en längre resa på flera månader?
Tänkte fråga hur ni löste allt praktiskt med t.ex bostad,jobbet, ev husdjur etc?
Planerar en roadtrip i USA och Kanada, därav min undran 😊
22 okt. 2016 05:10
Jag hade inga husdjur när jag gjorde det, så den delen var väldigt enkel.
Jag hyrde inte ut min lägenhet i andrahand för jag gillar inte tanken på att någon okänd ska gå runt i mitt hem när jag inte är hemma. Har en kompis som är på resande fot i Sydamerika just nu, hon valde dock att hyra ut sin lägenhet.
Jobbet tog jag först semester och sedan tjänsteledigt ifrån. Jag hade turen att den resan jag gjorde spännde över 2 semesterperioder, så jag sparade semestern från ett år och sedan tog jag genast ut min nya semester för nästa år, sedan tjänsteledigt eller om det var obetald semester de veckor som jag inte kunde täcka med semester.
Det är ju inte alla arbetsgivare som är så givmilda.
Jag känner folk som sagt upp sig ifrån sina jobb, sålt att de hade för stunden och sedan åkt ut och rest. Det är ju upp till var och en vad de har för förutsättningar.
Skulle gissa att det är enklare att göra sånt när man är yngre och kanske inte har så "seriösa jobb än" eller köpt sig en bostad och bildat familj.
22 okt. 2016 09:01
Jag tog tjänstledigt och hyrde ut lägenheten till en kompis. Då jag varit borta 1-2 månader har jag inte hyrt ut.
Av Trea
23 okt. 2016 09:34
Förra året (2015) reste vi runt Europ under 365 dagar i husbil. Det stora planerandet handlade om allting hemma. Vi tog tjänstledigt, hyrde ut vår bostad, fixade så att räkningar skulle dras automatiskt, sa upp abonnemang osv. Har skrivit ett inlägg om det här: http://www.freedomtravel.se/2015/03/aka-pa-langresa-sa-gor-du/