Moskiter

26 juli 2018 20:53
Visningar: 542
Hej!
Har funderingar på att ge Thailand en andra chans. Sist vi var där så bodde vi i Kata. Efter 2 v så var vi alla så sönderbitna så det såg ut som om vi hade vattkoppor hela bunten. Inga moskitmedel verkade hjälpa. Nu äntligen till själva frågan....
*Hade vi otur eller är det lika mkt moskiter överallt i Thailand?
Vi var där vid månadsskiftet nov-dec sist....
26 juli 2018 21:43
Citerat från Elcanario93:
http://thailandforum.se/forums/topic/12504-myggor-p%C3%A5-phuket/

Hej! Jag tyckte det lät konstigt med mygg, för jag har aldrig råkat på nån i Thailand.
Jag kollade lite på nätet och det verkar inte vara så ovanligt som jag trodde.
Bifogar en länk där det finns lite info.
Tack för ditt svar. Var i Thailand har ni varit? Något särskilt ställe du vill/ kan rekommendera?
Mvh Ingela
27 juli 2018 00:06
Jag har varit på ett flertal ställen där man inte kan bada, tex Bangkok och nu senast i Chiang Mai, men jag antar att det är havet du och barnen längtar till.
För några år sedan var jag i Phuket, och bodde på ett skapligt ställe 5 minuters bilresa från flygplatsen, Nai Yang beach. Man kunde se flygen men man hörde inget oljud. Nu var detta i April månad, så jag var så gott som ensam, så hur det är under högsäsong vet jag ej. Beachen var bad och promenadvänlig, och trevliga ställen att äta på.
Av Bibby
27 juli 2018 05:44
Använd Sketolene, lär vara bra.

Akta er för Denguemyggen, de är även aktiva på dagtid. De kan ge katastrofala följder.
Av Mipec
27 juli 2018 08:48 (redigerad)
Regnsäsong=myggsäsong, så att hitta den minst regniga månaden ska ge bäst förutsättningar för myggfritt. februari-mars brukar väl vara minst regniga, men det varierar ju lite beroende var i Thailand. https://www.selectiveasia.com/

Myggmedel som innehåller DEET ska vara mest effektivt (https://www.sciencedaily.com/releases/2017/02/170216143936.htm). Säljs inte sverige så kolla efter det på plats.

För att lindra besvären ska man kunna käka allergimediciner, viktigt då att börja i god tid innan. ("Kestine kan också användas av personer som är känsliga för myggbett, vid tillfällig vistelse i myggrika områden." http://www.netoteket.se/allergi/kestine-tabletter-10mg-10st.php)

Boenden av högre klass där man bekämpar mygg borde ju då också vara bra att välja (Santhiya på Koh Phangan är nog det enda stället i Thailand där jag vet dom kört regelbunden myggbekämpning).

Dengue har jag själv åkt på, då i "mellanvarianten" där man blir rejält sjuk i en dryg vecka. (många/dom flesta får det som en lite lindrigare feber och influensasymptom ett par dagar). Undvik genom att ha myggmedel även dagtid!
30 juli 2018 09:21
WOW!
Tack snälla för ditt svar. 👍😍
Du var rena rama uppslagsboken. 😉🤩 Nu vet jag precis varför vi hade så mycket moskiter sist då vi åkte, och kommer att få mindre denna gång. 👍😍