Monument Valley till Yosemite

8 maj 2017 10:38
Visningar: 340
Hej,

Vi, fem personer inkl. tre barn i åldrarna 11, 8 och 6, reser till västkusten för första gången nu till sommaren. Ankommer i LA runt lunch den 19 juni och flyger hem från LA 20 juli.

Resrutten är följande:
LA - två nätter i Santa Monica för att landa lite innan vi åker vidare
LV - två nätter
GC - en natt
MV - två nätter
Två nätter som inte är bokade
Yosemite - tre nätter
Två nätter som inte är bokade
Mendocino - två nätter
SF
- fyra nätter
Tre nätter som inte är bokade på vägen ner mot LA
LA - tre nätter
San Diego
- fyra nätter

På grund av att vi ville stanna minst tre nätter i Yosemite (och att boendet fylldes upp mycket snabbare än vi trodde) är det datumet satt 28 juni till 1 juli.

Alla boenden, utom det i Yosemite, är omboningsbara, så rutten går att ändra.

Två frågor:
1) Om vi behåller rutten enligt ovan, var skulle då två nätters stopp kunna läggas in mellan Monument Valley och Yosemite?
2) Om den resan bli för tight, då kan vi kanske flytta på LV besöket till slutet på resan och därigenom frigöra några nätter till, var skulle i så fall två extranätter bäst spenderas?

Värt att känna till är att barnen gillar natur, de är vana att gå och är väldigt easy-going vad gäller mat och boende.

Tacksam för alla tips och idéer.
/Jesper
8 maj 2017 15:57
Låter som en mkt trevlig tur.
kan inte uttala mig om era resmål utan tänkte mest på att ni skall ta tre dagar på er för att förflytta er mellan S.F och L.A. Känns lite för mkt, sträckan är väl inte längre än Malmö-Stockholm
8 maj 2017 20:50
Anledningen till att vi har planerat med några nätter där är att flera här på forumet har tipsat om att den sträckan verkligen är sevärd och att den kan få ta några dagar.
Flera har tipsat om Carmel eller Monterey varifrån det går att göra flera fina utstickare. Har även sett tips om Big Sur och San Simeon.

Så var den ursprungliga tanken.
Av Sasv100
8 maj 2017 21:28
När jag åkte SF > LA senast hade vi inga problem att hitta aktiviteter som behövde tre övernattningar.
De övernattningar vi gjorde var i Monterey, San Simeon och Santa Barbara.
På resan mot Monterey gjorde vi stopp i Santa Cruz. I Monterey anser jag att akvariet är värt ett besök. 17-mile drive är också sevärd. I San Simeon är det Hearst Castle som gäller. Solvang, Morro Bay, San Luis Obispo etc har jag läst mycket om som värda besök.
9 maj 2017 00:34
Jag skulle ta LV på väg mot Yosemite, alltså norra LA till t.ex Williams för övernattning om ni klarar 9 timmars körning vilket betyder runt 12 timmar med raster, sedan anser jag att man måste uppleva solnedgång + uppgång om man ska uppleva GC, men det har ni planerat för. Sedan blir jag lite konfunderad, för Monument Valley ligger ju mitt i ödemarken, så dåligt med övernattning där, men bor ni 2 nätter i Page kan ni ta en dagstur bort till Mexican Hat eller tom en natt där och samtidigt göra Valley of Gods, Moki Dugway, Muley overlook och Forrest Gump point , och nästa dag göra Antelope valey och Horseshoe bend om ungarna orkar. Ni åker ju när det är som hetast så orken lär tryta för för många utomhusaktiviteter när det är 40 grader. Sedan kan ni köra norr om Coloradofloden och svänga ner till North Rim om ni vill och gärna lägga en halv dag upp till Bryce Canyon om ni kan lägga 2 övernattningar innan ni kommer till LV. Sedan är det bara efter ett par nätter där ta någon av vägarna över DV men huga för att åka där i 50 gradig värme med barn, fast en upplevelse är det naturligtvis. Skönt att sedan komma upp i Sierra Nevada och jag vill rekommendera den södra vägen via Lake Isabell och three rivers till Sequoia NP innan ni tar Yosemite.

Ett stort frågetecken är att göra en sådan ökenresa mitt i sommaren med barn, väl på plats får ni kanske anpassa er mer efter vädret och inte köra ända till Page eller Mexican Hat utan lägga mer tid i Sierra Nevada.

Lägg rutter på googlemaps och diskutera igenom innan ni bokar alltförmycket är mitt råd.
9 maj 2017 14:15
Tack för utförligt svar. Väljer vi LV på vägen mot Y så blir det ju ett naturligt stopp där. Känns dock långt att åka direkt från LA till GC. Funderar antingen på att hämta ut bilen och sedan åka direkt till Barstow för en natt där, eller att flyga LA - LV och sedan börja därifrån (hittade inrikesflyg för 350pp). En natt på flygplatsen och sedan åka från LV i riktning mot GC.
En fråga: Norr om Coloradofloden, blir det väg 89 istf 89A på väg mot North Rim från Page?
Av Jojo4
9 maj 2017 22:45
Hej,
Vi gör en västkustresa i höst med familjen, två vuxna och 4 barn. Vi planerar 3 nätter i Yosemite national park. Vi är för tillfället lite konfunderade då mkt av boendet vi tittat på där tycks vara slut? Har ni möjligen ngt tips? Gäller 21-23 okt som det ser ut nu.
Tacksam för alla tips!
9 maj 2017 22:58 (redigerad)
Har inte kartan framför mig, men finns väl bara en väg nv om Page. Det finns inget sevärt vägen västerut från LA så visst kan billigt flyg vara bra alternativ, se upp med baggageavgifter bara. Kolla på tripadvisor på tipsen jag gav om det är något för er. Om ni inte övernattar i Williams så är stan ändå värt någon timmes besök innan ni kör upp till GC. Så otroliga hemlagade dessertpajer på restaurangen th sedan man kört över järnvägsövergånngen......
9 maj 2017 23:02
Citerat från Jojo4:
Hej,
Vi gör en västkustresa i höst med familjen, två vuxna och 4 barn. Vi planerar 3 nätter i Yosemite national park. Vi är för tillfället lite konfunderade då mkt av boendet vi tittat på där tycks vara slut? Har ni möjligen ngt tips? Gäller 21-23 okt som det ser ut nu.
Tacksam för alla tips!
Tälthyddorna i fd Curry Village kan väl inte vara uppbokade? Enkelt men trägolv och riktiga sängar, ungarna kommer att älska det, fast det krävs pannlampa för att ta sig till toan.......
9 maj 2017 23:05
Citerat från Jojo4:
Hej,
Vi gör en västkustresa i höst med familjen, två vuxna och 4 barn. Vi planerar 3 nätter i Yosemite national park. Vi är för tillfället lite konfunderade då mkt av boendet vi tittat på där tycks vara slut? Har ni möjligen ngt tips? Gäller 21-23 okt som det ser ut nu.
Tacksam för alla tips!
Hej,
Vi bokade för länge sedan men vi bokade via: http://www.travelyosemite.com/lodging/yosemite-lodging-experience/
Jag kollade lite snabbt nu och det finns ledigt boende på samtliga ställen 21-23 oktober. Vi kommer att bo i Half Dome Village i Canvas Tents.
9 maj 2017 23:11
Citerat från Brycecanyon:
Har inte kartan framför mig, men finns väl bara en väg nv om Page. Det finns inget sevärt vägen västerut från LA så visst kan billigt flyg vara bra alternativ, se upp med baggageavgifter bara. Kolla på tripadvisor på tipsen jag gav om det är något för er. Om ni inte övernattar i Williams så är stan ändå värt någon timmes besök innan ni kör upp till GC. Så otroliga hemlagade pajer på restaurangen th sedan man kört över järnvägsövergånngen......
Det blir lunch i Williams och sedan upp till GC, ska spana efter pajstället. Vi har bokat boende på Yavapai Lodge. Läste lite på tripadvisor och det verkade vara en fint ställe att se både solnedgång och soluppgång på. Vi följer ditt tips och tar vägen via Lake Isabell och Three Rivers på vägen mot Yosemite. Det kanske blir en övernattning i närheten av Lake Isabell för att sedan kunna ta det lugnt upp till Yosemite.
9 maj 2017 23:23 (redigerad)
Vad glad jag blir att ni väljer den vägen så ni kör genom Sequoia NP. Mycket vildmark där så ont om övernattningar så tänk på det. Både billigt och bra boende men flera val i Three Rivers och sedan hinner man hela parken under dagen om man startar därifrån på morgonen. Ser inte långt ut på kartan men otroligt kurvigt så räkna med 50km/h i medelhastighet, men naturligtvis en upplevelse i sig. Det är så liten men asfalterad väg så man får inte fram den på googlemaps, man behöver inte köra ut till Visalia. Enda orosmolnet jag ser med er tripp är värmen, men med ungar i skolåldern blir ju tidpunkten som den är.
Medlemmen har tagit bort svaret
9 maj 2017 23:46
Vi hade inte kikat så mycket på Sequoia NP innan så det var ett välkommet tips! Jag har precis hittat en ranch på AirBnB det går att bo på för ca 1000 kr/natt i närheten av Three Rivers. Skall undersökas närmre imorgon.