Mobilsurf i USA

Av Jeinel
9 okt. 2016 12:47
Visningar: 17741
Hej,

Jag åker till Kalifornien i två veckor i början på nästa år. Jag har en svensk Iphone SE med abonemang hos telia. Jag vill kunna ringa några korta samtal, kanske skicka enstaka sms med framförallt, jag vill kunna surfa på min telefon! Jag vet inte exakt hur mycket surf jag behöver, men jag vill kunna kolla mail, nyheter, kanske sociala medier och framförallt kolla öppettider, boka biljetter till nöjesparker m.m och använda gps och googlemaps för att hitta adresser.
Och jag vill inte bli ruinerad!

Telia har något de kallar Semestervecka Världen, för 299 kr i veckan (alltså 600 kr för 2 v) får man vanlig taxa (?) på telefoni och sms och får 1 GB surf. 1 GB surf känns lite.

Är det någon som provat holidayphone.se? Hur fungerar det?

Ska jag köpa ett kontantkort i USA? Vad kostar det? Vilket bolag? AT&T?

Berätta, hur gjorde du under din USA-resa. Tacksam för alla tips!
Av Birgere
9 okt. 2016 13:41
Finns ju en hel del trådar om ämnet... sök och/eller titta nedanför.
2 frågor att ta ställning till:
- Räcker det inte med WiFi på hotel, restauranger, shoppingcenter osv och tex Skype för att ringa? Du kan ju även alltid ringa korta samtal med ditt svenska kort för 15kr/min ung.
- Är din telefon operatörslåst till Telia?

Kontantkort med data hittar du annars från $30 för dina 2 veckor.
1 GB är mycket om du inte strömmar video o musik
Av Jeinel
9 okt. 2016 18:36
Tack så mycket! Är det nån som ver om man kan köpa kontantkort direkt på LAX?
Av Dryden
14 okt. 2016 16:31
Ta med en gammal smarttelefon som har wifi hotspot-funktion eller en surfpuck om du har en. Sedan köper du ett "turistkontantkort" i USA, kostar runt $30 för 2-4Gb datatrafik beroende på operatör. Stoppa in det nya SIM-kortet i extramobilen/surfpucken och använd den som wifi hotspot helt enkelt. Så har jag gjort (dock inte i just USA men på andra platser), fungerar utmärkt.