Mexiko, Belize och Honduras

30 apr. 2018 11:50
Visningar: 266
Hej,

Nu har en plan för vårt nästa resmål börjat utkristallisera sig... Det blir Mexiko med Isla Holbox, Chichen Itza. Sedan ner till Belize för några dagar på Caye Caulker. Efter det avslutar vi resan på Roatan el Utila i Honduras.

Någon som gjort liknande resa och har tips på boende, alternativa resmål, resrutter mm, så tas det tacksamt emot!

Min fråga avser främst bästa resväg mellan Caye Caulker och Roatan el Utila? Någon som har tips och idéer på smidigaste sätt att ta sig mellan dessa orter?

Och... vi tar gärna emot annan info kring resvägar mellan de orter vi vill besöka. Vi har aldrig varit i
Centralamerika och behöver information om lämpliga transporter mellan orter.

Tusen tack på förhand!
// Tina
1 maj 2018 10:45
Hej igen,

Sitter och kollar lite kring säkerhetsläget i de länder vi vill besöka och Honduras verkar inte vara lämpligt att åka till just nu. Någon som har tankar kring det? Kanske skippar Honduras och satsar på Nicaragua med Corn Islands istället? Någon som har tips och info om Corn Islands?

Tusen tack!
// Tina
Av Jonas73
1 maj 2018 12:45
Hej Tina,
Jag är lite dåligt uppdaterad på säkerhetsläget i Honduras. Jag har varit där tidigare men skulle inte åka dit just nu. Mexico och Belize är lätta att resa i med buss. ADO har bra bussar i Mexico och direktbussar från b.l.a. Cancun och Tulum till Belize City. Från Belize City går flera båtar per dag till Caye Caulker.

I Belize hade jag lite problem att ta ut pengar i bankomaterna. Endast Atlantic Bank accepterade mina Mastercard från Handelsbanken. Ta ut kontanter innan ni åker över till Caye Caulker.

När ni ändå är i Belize rekommenderar jag att stanna några dagar i San Ignacio för att besöka Maya ruiner (bättre än Cichen Itza) och eventuellt göra andra dagsutflykter. För lite inspiration se t.ex. www.mayawalk.com

Nicaragua är trevligt och billigt. Gillade Granada och Leon och de aktiva vulkanerna däromkring. Har tyvärr inte varit på Corn Islands så jag har inte koll på hur man bäst tar sig dit.

Hälsningar
Jonas
1 maj 2018 13:13
Tusen tack för dina kommentarer Jonas. Just nu känns det som om det nog räcker med Mexiko och Belize. Tack för tipset om Mayaruinerna i San Ignacio, det ska man nog lägga några dagar på.

// Tina
1 juli 2018 11:12
Nu är resan bokad och vi drar i februari i 3 veckor. Börjar med Isla Holbox i Mexiko, efter det vill vi besöka Chichen Itza och någon cenotes i närheten. Sedan ska vi ta oss ner till Belize och Caye Caulker. Men... resan mellan orterna har vi inte planerat klart. Vi vill nog stanna några nätter ytterligare i Mexiko och börjat titta på Mahahual eller i närheten. Någon som har tips på resmål i dessa trakter? Vi letar efter härlig strand med bra strandhäng, gärna med bra snorkling från stranden.

// Tina
Av Emmalmw
8 jan. 2024 21:29
Hej! Ser att det här var några år sedan men vi planerar en liknande resa till nästa vinter (långt bort så verkligen i tidiga planeringsfas). Tänker oss vara borta ca 3v och vill väldigt gärna dyka i Belize men ingen av oss har varit i Centralamerika så det vore kul att kombinera med Mexico och ev ett till land. Vore väldigt roligt att höra om er resa och om hur nu tog er fram osv. Vad får man inte missa? 🤩
10 mars 2024 10:33
Citerat från Emmalmw:
Hej! Ser att det här var några år sedan men vi planerar en liknande resa till nästa vinter (långt bort så verkligen i tidiga planeringsfas). Tänker oss vara borta ca 3v och vill väldigt gärna dyka i Belize men ingen av oss har varit i Centralamerika så det vore kul att kombinera med Mexico och ev ett till land. Vore väldigt roligt att höra om er resa och om hur nu tog er fram osv. Vad får man inte missa? 🤩
Hej!
Vår resa gick först till Isla Holbox i Mexiko där vi bodde i 5 nätter. Vi var två familjer med två barn på 7 år och en 15-åring. Vi gillade alla ön, med härliga stränder och en avslappnad atmosfär. Skulle gärna resa tillbaka dit.
Därefter åkte vi till Chichen Itza där vi sov 2 nätter och spenderade en dag i ruinområdet. Väldigt sevärt och verkligen en upplevelse. Vi tog oss till Chichen Itza med minivan som vi förbokat.
Sedan bar det av mot Belize, men för att inte resan skulle bli för lång stannade vi en natt i Mexikanska gränsstaden Chetumal. Även denna resa hyrde vi minivan. Chetumal är väl ingen stad jag rekommenderar, den var ruff och vi kände oss lite otrygga. Dagen därpå tog vi buss över gränsen ner mot Belize City. Väl framme i Belize City skulle vi försöka hitta transport ner till staden Dangriga. Av en händelse hamnade vi i en bil för alla oss sju personer. Denna resa borde vi så här i efterhand också bokat i förväg, för det var nog lite ”speciella” personer som ordnade bilresan för oss. Dock fick vi oss en ca tvåtimmarsresa (eller var det kanske tre timmar?) vi aldrig glömmer, vi satt packade i en sliten bil utan stötdämpare och AC och med 50-talsmusik i högtalarna. Väl framme i Dangriga så möttes vi av vår värd för kommande nätter. Detta var höjdpunkten på resan då vi bodde på Tobacco Caye på Belize barriärrev. Här stannade vi 5 nätter men här skulle vi gärna stannat längre. Det man gör här är att snorkla, snorkla, dyka och bara vara. Är man intresserad av fiske så har man kommit rätt förstod vi, men det var inget för oss. Vi vill snorkla, dyka och titta på koraller och undervattensliv, vilket var riktigt bra. Det fanns en liten kiosk på ön men det var allt. Vi fick all mat på vårt boende och det fanns en bar där vi kunde köpa drycker. Efter vår vistelse på Tobacco Caye så bar det av mot Caye Caulker. Denna gång bokade vi minivan till Belize City och tog färja ut till Caye Caulker. Här stannade vi 4 nätter. Caye Caulker var ganska häftigt på något sätt, men förmodligen något jag skulle skippa om jag reste en andra gång till Belize. Dock hade vi lite otur med vädret som var väldigt blåsigt. Men vi fick möjlighet att snorkla här och det var även här riktigt bra. Vi flög hem från Belize City och resan startade med flyg till Cancun i Mexico. Allt boende bokade vi i förväg. När vi planerade resan hade vi tankar om att besöka fler länder men det slutade med endast Mexiko och Belize.
Hoppas detta kan ge lite inspiration. 😊