Mexiko och Belize

Av Tuvan16
23 juni 2014 21:18
Visningar: 910
Hej!
Jag och min sambo funderar på Mexiko i november/december och undrar hur enkelt det är att kombinera med Belize?
Är det enkelt o ta sig, är det flyg som gäller?

Någon som har tips på vart i Mexiko vi skall åka ifall vi vill ha fantastiska stränder, bra dykning och inte så exploaterat?
Vilka orter är bra att kombinera på en resa på två veckor?
Tacksam för svar!
//pluttisen
23 juni 2014 21:33
Från Cancun (eller resterande städer efter kusten) tar man buss (6-12h beroende på vilken busstyp ni väljer) ner till Chetumal där ni kan välja att åka båt direkt till San Pedro eller hoppa på en buss som tar er till Belize City. Finns folk på busstationen i Chetumal som säljer båtbiljett om ni väljer det alternativet.

Tropic Air flyger även mellan Cancun och Belize.
https://www.tropicair.com

För att kolla tider samt priser på buss i Mexico
http://www.ticketbus.com.mx/wtbkd/index.jsp

Info och tider om bussar i Belize
http://belizebus.wordpress.com

Ska ni dyka ta er till Belize finns massor med fina spots.
Har ni några funderingar eller frågor angående Belize, skicka meddelande :)
Av Tuvan16
24 juni 2014 21:25
Hej!
Tack för ditt svar!
Är det för lite tid med två veckor för att kombinera Mexiko o Belize samt ha 3 nätter på vägen hem i new york? Kanske bättre att enbart ta Mexiko då.. Hur är dykningen i Mexiko jämfört med Belize?
O säkerheten? Vi har rest en del i Asien o alltid känt oss trygga, är det samma här?
Massa frågor:)
Tack på förhand!
24 juni 2014 23:53
Ja har ni bara två veckor på er så är det nog bättre att ta ett land. Visst kan man kombinera men då skulle jag nog ge Belize mer tid än Mexico innan charterresenärerna hittar dit.

Typ såhär:
Landar i Cancun tar bussen till Tulum stannar 1-2 nätter beroende på om man anländer på morgonen eller på kvällen. Ta nattbuss vidare till Chetumal så man är framme lagom tills första bussen går över gränsen och vidare till Belize City. Båt ut till Caye Caulker 4 nätter för att ha nära ut till rev o dyk, samt för att det är den klassiska "turistön" med laid back atmosfär. Kanske ta en segelkryssning ner till Placencia ( 2 nätter tror jag dom är. http://raggamuffintours.com/overnight-sailing-2/ ) stanna nån natt för att sen åka till Hopkins för lite Garifuna trummor på stranden.
Avsluta sedan med att ta er ut i djungeln på hästryggen ( http://www.metbelize.com ) innan ni flyger tillbaka till Cancun från Belize City.

Har själv inte dykt i Mexico men kan nog tänka mig att Belize är nog snäppet bättre. Större delen av revet ligger ju just precis utanför Belize. Yucatán halvön har även mycket mycket mer turism än Belize, vilket lär påverka de rev som finns att dyka på ganska mycket.

Säkerhetsmässigt tycker jag personligen inte att det är några problem i något av länderna.
Belize City är dock väldigt kriminellt, men det är lugnt om man inte är ut vid skymning och natt samt håller sig i turiststråken.

Cancun kan vara lite otrevligt om man går in på små bakgator osv.

/Simon