Belize eller Mexico?

Av Mia19
19 apr. 2017 10:56
Visningar: 603
Vi är en familj på två vuxna, en sjuåring och två tonåringar som planerar en resa till värmen i vinter. Vi har tittat mycket på Mexico då där verkar finnas det mesta som vi är intresserade av: sol, bad snorkling, äventyr, lite kultur och god mat!
På sista tiden har vi dock upptäckt Belize och undrar nu om det är någon som har varit på båda ställena och kan rekommendera det ena eller andra?
Är också intresserad av råd, tips och synpunkter på Belize.
19 apr. 2017 15:21
Jag har inte varit i Belize, men som jag förstått det på andra är det dyrare där samt mer besvärligt att resa runt än det är i Mexico. Det är ju extremt lätt att vara turist i Mexico (antar ni avser att åka till Riviera Maya). Om nu det är nåt som har betydelse för er.
Har ni några veckor på er kan ni ju besöka båda länderna.
Av Annl
25 apr. 2017 00:55
Hej
Jag har inte varit i Belize men har en medarbetare som är väldigt berest och som varit där. Hon upplevde det som osäkert och väldigt mycket krav om mutor.
Av Jonas73
14 juni 2017 23:28
Hej,
Jag har nyss tillbringat cirka tre veckor i Belize. Jag upplevde inte att Belize var osäkert eller svårt att resa omkring i. Blev inte heller krävd på några mutor. Men visst Belize är ett lite oslipat, något mer utmanande och mindre turistigt än Mexico. Belize är definitivt värt ett besök. Gärna i kombination med Mexico. ADO har bekväma långfärdsbussar mellan Cancun och Belize City.

Belize är det enda engelskspråkiga landet i Mellanamerika och upplevs som mer karibiskt än grannländerna. Ett besök i San Ignacio, Orange Walk med Lamanai, och Caye Caulker eller San Pedro kan rekommenderas.

I San Ignacio finns Mayaruiner och äventyrsaktiviteter som ziplining och grottor att utforska. Orange Walk har båtutflykter uppför floden till Mayaruinerna i Lamanai. Caye Caulker är visserligen ganska turistig men en trevlig paradisö med goda möjligheter till bad och snorkling.

För lite inspiration besök:
www.mayawalk.com
www.raggamuffintour.com

Trevlig resa!

Jonas