Mediciner Indonesien

5 feb. 2019 17:03
Visningar: 1044
Hej! Jag har en fråga om någon har varit i Indonesien och haft med sin receptbelagda mediciner? Behöver både ha med mig citodon och andra hjärtmediciner. Har läst att man behöver ha intyg men alla mediciner är inte från samma läkare och intygen kostar ju väldigt mycket. Är där någon som vet mer om detta?
Tack på förhand!
Av Hawaii
5 feb. 2019 21:10
Har varit i Indonesien sex ggr de senaste 3 åren. Inte vid något tillfälle har någon frågat om medicin el. dyl. vid inresan.
Av Annaer
5 feb. 2019 22:16
Citodon innehåller Kodein vilket är en opiat & klassas som narkotika, den bör du ha läkarintyg för.
Det bästa & för att få korrekt info så kolla vilka regler som Filippinerna har för införsel av mediciner. Du får söka på det verksamma ämnet i medicinerna du har, för de heter sällan samma sak i andra länder, så med Citodon så är den verksamma substansen paracetamol & kodein, då letar du efter det istf namnet på medicinen.
Vet att Thailand har någon sida där man kan söka för att se hur olika mediciner klassas så det borde finnas för Filippinerna också.
5 feb. 2019 22:32
Citerat från Hawaii:
Har varit i Indonesien sex ggr de senaste 3 åren. Inte vid något tillfälle har någon frågat om medicin el. dyl. vid inresan.
Fast det är ju ett väldigt dåligt argument. Indonesien har en av världens striktaste narkotikalagstiftningar, med dödsstraff i straffskalan för narkotikasmuggling. Att ingen frågat dig vid inresa betyder inte att det är fritt fram att ta med sig narkotikaklassade mediciner. Någon annan skulle mycket väl kunna råka illa ut om hen följer ett sådant råd.

Man är alltid ansvarig för det man har med sig och man måste själv ta reda på vad som är tillåtet och vilka eventuella tillstånd och intyg som krävs. Är man minsta osäker är det en usel idé att chansa på att det går bra, i synnerhet om man reser till Indonesien.
Av Hawaii
5 feb. 2019 22:46 (redigerad)
Det var inget "argument" och absolut inte något "råd". Enbart mina personliga erfarenheter och observationer och jag beklagar om det missuppfattades.
Utgick från det uppenbara - att man har intyg från doktor etc. när man reser med medicin som kan vara "problematisk" i vissa länder.
Vänligen bortse från mitt tidigare inlägg eftersom det tydligen kan missuppfattas.
Av Erik777
6 feb. 2019 09:10
Be din läkare skriva ett brev på engelska som förklarar att du behöver kodein och hur mycket du ska ta per dag. Det är klart värt besväret och eventuell avgift om du bara överväger värsta scenariot om du INTE har det. För övriga, ej narkotikaklassade medeciner så ta med utskrift av recepten bara. Kan även vara bra att ha om du tappar bort medecinerna och behöver köpa mer på plats.