Marmaris

Av Unravel
31 mars 2013 22:45
Visningar: 4748
hej, jag och min kusin(20 och 23 år) ska till marmaris i sommar och har lite frågor som det skulle vara kul att få svar på! :) Alla tips är dock välkomna.

- Vi kommer att bo på pasa beach hotel som ska ligga nära marinan, har hört att det ska finnas en bazar i närheten av den, men även något shoppingcentrum? Har dock inte hittat någon info om det senare så tänkte höra här ifall någon har koll :)

Hur är priserna i turkiet jämfört med sverige? Läder och guld ska man kunna fynda vad jag har läst, men finns det något annat som också har bra priser?

Alla shoppingtips är uppskattade :)

- Är det någon som kanske bott på samma hotell och vet hur maten är där? Vi har all inclusive men har mest sett bilder på efterrätterna haha (vilka i alla fall ser goda ut!)
Hur är maten på restaurangerna? Är det mest turkiska rätter eller finns det mer internationella rätter som 'grilled filè with french fries' osv?

- Hur är nattlivet? Har ni några tips på bra klubbar där man kan gå och dansa?
Är turkarna väldigt gåpå-iga?

- Vi funderar på att åka på utflykten till dalyan (båttur med lunch, lerbad och sköldpaddestrands-bad.). Är det något som varit på den? Och finns det isåfall försäljare på typ stranden som säljer biljetter till sånna resor? Alla vet ju att resebolagen tar överpris så fixar det ju hellre på egen hand! :)

- Är havsbotten fin eller slemmig haha?

Blir jätteglad om jag kan få svar på nån av frågorna, och som sagt är det bara att tipsa om det är någonting annat vi bör tänka på/ någonting kul som finns att göra i marmaris!
29 apr. 2013 15:04
Hej!

Bazaren ligger precis vid början av marmaris bredvid Ataturk statyn, det finns också ett köpcentrum som ligger ca 100 m från statyn, ca 5-600 m längs strandpromenaden finns ett annat som heter point center, där finns butiker, biograf, en lokal med massa olika flipperspel mm, burger king och några andra matställen.

Priser varierar beroende på vart ni går såklart..ca priser: restaurang

Öl 5-6 lira (20-25kr)
Vatten 2 lira (8kr)
Läsk 6-7 lira (25kr)
Omelett, hamburgare, toast ex ,,serveras med pommes, 8lira (32kr) (dagsmeny)

middag ligger på ca 60-120 kr beroende på vad ni äter men finns många ställen som har sk set menus, förrätt, huvudrätt och efterrätt för 15-20 lira (60-80:-) det brukar oftast vara på andra sidan gatan av strandpromenaden,,

Det finns hur mkt restauranger som helst, allt från pizza, hamburgare, kebab,indiskt, turkisk mm så bara att kolla runt!

Kläder:

Adidasdress ca 250-300 kr
converse 150-200kr
kalsonger 10 par för ca 120kr
märkes t shirt ca 50-150kr

köp inte parfymer!!!

Nattlivet!

Längs hela strandpromenaden finns det restauranger barer pubar,,vid 11-12 är det dags för bargatan dit måste ni gå det finns hur mkt klubbar som helst uppradade efter varandra och med olika musikstilar,,är öppet till ca 03,30...drick mkt innan då det kan bli riktigt dyrt på bargatan och ibland försöker dom blåsa en och byter ut menyerna när man ska betala...så betala alltid direkt för att slippa problem.

Båttur kan jag rekomendera, finns all inclusive där allt ingår hela dagen för ca 150 kr, dykning är också roligt, dalyan turen har jag inte vart på men har hört att det brukar vara så packat på de ställerna så det verkar inte vara så roligt...ni kanske vill åka på jeepsafari?

Det finns en man som har en "utflyktsbutik" precis bredvid pointcenter, den ligger mellan en kiosk och en tatueringsstudio, där köper jag alltid mina biljetter.

Torsdagsmarknaden är ett bra tillfälle att shoppa..går att pruta lite mer då när det är stressigt och oftast är det lite bättre priser,,,åker ni taxi gör upp om priset i förväg!
när ska ni åka?

fråga om ni undrar nåt mer :)
Av Unravel
29 apr. 2013 16:48
Hej, tack för svaret!
Låter ju jättebra med köpcentrumen i närheten också! :) Visst är det fasta priser där?

Känns fortfarande tråkigt med all inclusive eftersom jag tycker det är supermysigt att gå ut och äta på restauranger utomlands, men då vet jag lite vad det finns ifall vi går ut och äter någon kväll ändå! =)

Har också hört att converse ska vara billiga i turkiet som du nu tipsade om, men har du nån aning om ifall dom är äkta eller kopior? För några kopior är jag inte intresserad av :)

Låter jättebra med klubbar med olika musikstilar också, du har inte något tips på någon särskild som är extra bra?
Jag brukar inte dricka så jag behöver inte oroa mig för priserna angående det i alla fall haha.

Typiskt nog kommer vi nog missa torsdagsmarknaden då vi åker hem den dagen, men det beror på hur mycket tid vi har på hemresedagen och vart den ligger! Så ska hålla utkik i alla fall. Marknader är ju supermysigt.

Vi åker 6:e juni!
29 apr. 2013 18:52
Hej!

I köpcentren är det fasta priser, Ni måste äta en kväll på Oyes iaf det är så gott ni kommer inte ångra er...ägaren pratar svenska också!
Det mesta där borta är kopior, jag har en vän som har både sko och klädaffär inne i bazaren,precis i början så finns det 2 cafeer mellan dom är det ingång till bazaren..ca 20 meter fram finns det en skobutik som heter dennis boutique, allt i hans butiker är bra kvalite handlar alltid därifrån både skor och kläder och de håller jättebra, ni kan hälsa från mig (nadja) så får ni bättre pris :)

vad gillar ni för musik så ska jag försöka komma på nån!

det finns en marknad i Icmeler på onsdagar den är utomhus...jättestor...ta dolmus dit ni kommer märka vart ni ska kliva av för alla åker dit då...annars ropar dom alltid market där...

oki va kul jag åker dit slutet på maj och stannar 5 veckor..så de bara skriva om ni behöver hjälp med något!
Av Unravel
29 apr. 2013 19:24
Okej vad synd med kopiorna ;)
Ska skriva upp det som tips så får vi se om vi hamnar vid din väns affär!

Jag föredrar mest alternativ rock och sånt där, men eftersom vi ska ut och dansa (och hon jag åker med inte riktigt föredrar rock-genren lika mycket) så typ någon klubb med 'vanlig' populär pop/r'n'b/house-musik. Min kompis hade hört om en klubb med flera olika dansgolv som skulle vara väldigt stor, men hon måste ha tappat bort hemsidan där hon läste om den för jag fick aldrig någon länk haha. Är det nått du hört om? Eller om du som sagt har tips på några andra bra!

Okej tack för tipset med marknaden! Är det långt till Icmeler från marmaris?

Vad roligt! Absolut, tack! :)
29 apr. 2013 19:40
Bargatan är som sagt jättelång och det finns massor med olika klubbar med olika inriktning några spelar blandat..men arena, b52, backstreet garden,beach club, greenhouse,det finns massor....sen finns VIP på strandpromenaden dit många går när bargatan stänger den är öppen till morgonen hehe ..jag gillar den inte så mkt...de va mkt sliskigt folk när jag va där..

icmeler är bara 10 min bort med bussen så det är nära!