Maldiverna med barn

21 aug. 2016 09:49
Visningar: 4729
Hej, vi har blivit medbjudna på en resa till Maldiverna med mina föräldrar och syskon och kommer åka nån gång i mars nästa år. Vi har en son som då kommer att vara 1,5 år och kan vara med att påverka val av hotell och ö.

Vi behöver alla tips vi kan tänkas behöva, något speciellt man ska tänka på när man åker dit med barn? Nån speciell resort/ö som är någorlunda anpassad för barn? Kan man ta sig fram med barnvagn på resorterna?

Ser att en del har transport med små flygplan till vissa öar, funkar det att flyga på dem med småbarn eller är det bättre att välja ett ställe mot går att nås med båttransfer?

Har ni andra tips på bra utflykter osv tas dessa också tacksamt emot 😃
Av Mipec
21 aug. 2016 11:07
Kan rekommendera Vilamendhoo och särskilt beach villas på nordöstra sidan där du har en långgrund strand. Även om det finns en del som är adults-only var det en liten del av ön.

En paraplyvagn funkar nog på det inre av Vila där sanden är rätt tätpackad, men det är korta avstånd så inte alldeles nödvändigt (fast man kanske vill att barnet ska kunna sova i vagnen).

Flygningarna är smidiga så med barn är det nog att föredra framför en båttur som kan vara rätt skumpig om sjön är grov.
26 aug. 2016 23:45
Ja sånt vet ni säkert men ha alltid på t-shirt på barnet även när barnet badar. Det rådet fick vi när vi snorklade runt vid vårt husrev när vi var på Meerefenfushi. http://www.meeru.com/ Annars bränner man sig för det känns ju skönt när man ligger där och tittar på all världens färger och fiskar och märker inte hur man bränner ryggen. Annars är det riktigt semester att vara på Maldiverna och den vita korallsanden är sval så man bränner sig inte heller på den. Man får en slags första dags varning om vad man ska akta sig på i havet och det kan vara nyttigt att veta. Te.x stingrockorna som går ganska grunt och ligger halvt om halvt under sand och då får man inte springa i vattnet för trampar man på den och får detta proteingift på benet så måste man bota detta med superhett vatten mm. Hajar finns det gott om och revhajarna är visserligen ofarliga men de går också på grunt vatten. Jag stod i vattnet till vaden när det kom en väldigt nära mina ben och jag blev lite nervös första gången. Men det mesta är toppen och vi hade det mycket bra där då vi var där. Lycka till och glöm inte stark solskyddsfaktor för solen står rakt upp. Mvh
15 nov. 2016 22:37
Jag har bott 2 år på Maldiverna, vår son var 1 år när vi flyttade dit. Inga som helst problem att turista med barn där! Alla är väldigt barnvänliga och hjälpsamma. På resorter brukar det inte finnas blöjor och våtservetter. Så packa med det. Om ert barn äter allt (inga allergier) så är maten inga problem.
Uv-kläder, spf50 och solhatt är såklart ett måste.
Vagnar kan man ha med överallt.

Jag skulle välja en resort i Kaafu atollen (North Malé eller South Malé atoll). De ligger nära flygplatsen, så de är smidiga att ta sig till. Vi gillar Kurumba och Adaaran prestige vadoo.