Tips på ö för snorkling och barfotaresort

20 jan. 2018 17:04
Visningar: 751
Hej,
Efter att ha läst alla forum här känner jag mig fortfarande osäker på vilken ö man ska välja. VI tänkte åka i slutet av oktober med två barn, 7 och 10 år gamla. Vill också passa på att fråga hur det funkar med dricksvatten på resorterna. Betalar man för det och i så fall ca hur mycket? Vad ligger dricka-priserna på när man äter i restaurangerna)?
Våra kriterier i fallande ordning:

1. Klassisk Maldiverna-ö med fina stränder och palmer i storlek mindre (alltså inte med golfbanor och sånt).
2. Riktigt bra snorkling direkt från stranden (husrev som funkar för barn)
3. Mysiga beach villas (behöver ej vara lyxiga, men nära access till stranden).¨
4. Barfota-känsla
5. Prisvärd (dvs <3000kr/ natt)
6. Dykcenter
7. Trevlig restaurangdel
8. Helst inte vågbrytare
9. Fri sikt, dvs inte för nära Malé (skall helst kännas att man är ensam ute i havet)

Massa kriterier men vi är supertacksamma om ni vill kommentera så många av dem som möjligt när ni ger förslag!
Av M4sta86
20 jan. 2018 18:23
Följer tråden då jag kikar på Maldiverna nästa vinter. VI har kollat in Sun Island Resort & Spa med Ving. Bra priser och ser väldigt fint ut.. Sett många snorkla från stranden och både sett rockor, hajar och sköldpaddor.. och givetvis massa fisk..
21 jan. 2018 13:17
Kan rekommendera Vilamendhoo . Ön har allt det du efterfrågar. Det brukar ingår 2 små flaskor vatten per dag. Priset på 1,5 liter vatten ligger på ca 4-5 dollar, läsk 4,50 dollar och öl ca 6-9 dollar.
Sun island är ingen ö jag skulle rekommendera . Allldeles för stor, sliten, näst intill ingen snorkling ( bara på en lite plätt).
21 jan. 2018 16:39
Jag gillade Sun Island. Tyckte snorklingen var bra och tack vare att ön är så "stor" kan man lätt hitta en plats för sig själv. De hade lagom med aktiviteter som passade oss. Vi reste som par men jag tror barnen skulle gilla det också. Den stora anledningen till att vi valde Sun island var främst priset. Svårt att hitta något liknande för samma peng.
Jag minns inte vattenpriset men det var dyrt. Tror det ingick två flaskor hos oss också.
22 jan. 2018 11:24
Vi skal til Kudafushi i juli med barn alder 3, 9 og 14. Tror den har alt du ser etter. Vi valgte den over Vilamendhoo pga strendene og de tillater barn i vannvilla (vi skal bo de siste to nettene i vannvilla). Har ellers hørt mye bra om Vilamendhoo og den var nr to på vår liste :-)
22 jan. 2018 11:46
Tack för era svar och fortsätt gärna svara. Jag tror säkert att Sun Island är jättefint, men man har kanske lite olika referensramar på vad bra snorkling innebär. Fiskar finns det säkert på samtliga öar, men det vi vill åt är förstaklassig snorkling helst med wall, dvs där det stupar rakt ner i havet. Lokala dyk är också efterfrågat så att man inte behöver vara borta hela dagen från familjen när man gör sina dyk. Kudafushi skall jag kolla upp.

Ni som varit på Vilamendhoo; Var det riktigt fina stränder med palmer där också? Får man barfotakänslan på ön?
22 jan. 2018 12:00
Vilas stränder är lite sådär, obefintliga på vissa ställen. Var på Kudafushi i september och gillade den ön jättemycket, ungefär hälften så stor som vila ca 20 minuter att gå runt.
22 jan. 2018 12:21
Tänk på att i stort sett så är alla rev blekta men djurlivet finns där .
22 jan. 2018 14:36
Hur är det med bokning? Finns det överhuvudtaget någon poäng att boka med Ving, Indcen eller andra resebyråer jämfört med att kontakta hotellet direkt? När man gör snabbsök är det ju betydligt dyrare att boka via exempelvis Ving.
22 jan. 2018 14:50
Boka aldrig med hotellet, boka med Agoda eller Expedia . De har prisgaranti , så går resans pris ner så är det bara att säga till.
22 jan. 2018 15:00
Husk også at dersom man ser på flighter pluss hotell via f eks booking.com så kan det kanskje bli lavere - men da er ikke transport fra Male inkludert (sjøfly eller speedbåt), og det kan være ganske dyrt. Er enig med Urcellen - etter masse research har jeg ikke fått til lavere pris enn via en agent, vi reiser med Drømmereiser i Norge. Klarte ikke å få det billigere selv.
Av M4sta86
22 jan. 2018 16:09
Sitter själv och kollar boende separat samt flyg. .. hittade flyg med 1 stopp till Male nästa januari för 10 000 per skalle..går säkert hitta billigare när fler resor släppts.. kikar boenden via Agoda men tycker det är rätt svårt för många 4* boenden ligger ju från 3000 per natt så det springer ju snabbt iväg om man ska vara där 2v.. Vi kikade på Sun Island helpension för 50000 för 2v och 2 personer..vilket är rätt överkomligt....
22 jan. 2018 16:09
Intressant kommentar. Jag tycker bara det känns lite meckigt att gå via Agoda, Expedia om man t.ex. vill trycka in två barn i samma säng etc. för att få ner priset lite. Men det kanske går att först göra en bokning via Agoda och sedan kontakta hotellet, hänvisa till bokningen och fråga om det är ok att ha två kids i samma säng om man på plats betalar en tilläggsavgift? Det är ju många öar som går bort när man skriver i två vuxna och två barn menar jag.
22 jan. 2018 20:45
Hej,
Ok, två nya frågor;
1. Verkar besvärligt att ta sig till Kudafushi från Male. Ni som varit där, löser hotellet det och har ni bokat hotell och flygresa separat?
2. Någon som varit på Bandos? Ön ser jättefin ut och bra snorkling, men verkar lite ocharmigt att man ser fula Male därifrån. Tacksam för input.
22 jan. 2018 21:07 (redigerad)
Bokar alltid hotell och flyg separat. När du har bokat den ö ni ska åka till skickar du ett mejl med ditt flightnummer sen sköter de resten. De bokar transfer, det går inte att boka egen transfer, allt sker via ön. När du kliver in i ankomsthallen ( vilket även är avgångshallen) finns det bås med den ö ni ska till, ställ er där och sen fixar dom resten. Kudafushis personal står med en skylt, gå fram till killen bara och säg ditt namn.
Du kan antingen åka inrikes eller sjöflyg, samma procedur. Rekommenderar sjöflyg om du inte har åkt det förrut.
23 jan. 2018 09:50
Jeg har vært på Bandos. Veldig fin øy og vi tenkte ikke over at vi kunne se Male. Men nå som vi har vært på flere andre øyer (Vilu Reef, Soneva Fushi) ville vi også har den "alene i havet"-følelsen og den har man kanskje ikke helt på Bandos. Men dersom Bandos på andre måter er perfekt ville jeg ha valgt den - veldig vakkert og god stemning.
23 jan. 2018 12:12
Citerat från Cecilieandresen:
Jeg har vært på Bandos. Veldig fin øy og vi tenkte ikke over at vi kunne se Male. Men nå som vi har vært på flere andre øyer (Vilu Reef, Soneva Fushi) ville vi også har den "alene i havet"-følelsen og den har man kanskje ikke helt på Bandos. Men dersom Bandos på andre måter er perfekt ville jeg ha valgt den - veldig vakkert og god stemning.
Hur var Vilu Reef och Soneva Fushi? Snorkling?

Undrar också om någon varit på Royal island? Det är ju en annan prisklass (betydligt billigare) men det verkar inte vara mycket till snorkling där. Sen är det ju det med vågbrytare som inte ger den perfekta vyn.