Malaysia i mars-april

Av Modkr
31 jan. 2010 11:54
Visningar: 3848
Hej! Önskar tips på vart vi ska åka för fint sol och bad samt boende både där och i KL. Hur vi tar oss dit, pris mm. Är inrikesflyg dyrt? Bör vi boka hotell hemifrån eller går det att göra på plats? Hur är vädret då, bäst på väst eller östkusten? Hur är kostnadsläget jämförelsevis med Thailand?Kan vi ta oss från Malaysia till Thailand utan att behöva visum? Tänker ev ta oss till Koh Lipe.
Av Sierra
31 jan. 2010 12:50 (redigerad)
Flyg till KL hittar ni här på Reseguiden via knappen Flyg ovan. Annars kan ni ju söka på de olika flygbolagen. Malaysia Airlines har i oktober 2009 tyvärr lagt ner linjen från Stockholm och närmaste departure med dem är från Amsterdam. Det går ju att flyga till Bangkok och vidare därifrån till KL med lågprisbolaget AirAsia.

Inrikesflyg är billigt och hotell går alltid att hitta på plats även om det är bra att veta vart man ska när man landat. Vi skall själva dit i snart och har bokat hemifrån på hotell rekommenderat här på RG.

Högsäsongen på östkusten börjar i slutet av februari så mars-april torde vädret vara bäst där. Här hittar ni en del info om Perhentian.
http://www.tunabay.com.my/index.asp?seed=perhentian-island&gclid=CLD_oojoip0CFcGAzAod8S0O3A

Förra året var vi i Malaysia och jämfört med tidigare erfarenheter från Thailand har jag upplevt att det är billigare där.

Ni behöver inte söka visum innan ni besöker Koh Lipe. Ni får 15 dagars visa automatiskt om ni kommer in i landet över land eller vatten. Med flyg får ni 30 dagar men jag antar att ni planerar att flyga till Langkawi och ta speedboaten därifrån till Lipe vilket då ger er 15 dagar.
Av Bengtar
31 jan. 2010 13:35
Om du är i Malaysia mars-april så ska du absolut utnyttja det.
Ostkusten!
Här ett litet galleri;
http://www.malaysia-islands.com/
Där har du ett bildpotpurri från Rawa till Perhentian. Plus Sipadan.
Om du tar dig till ostkustens fantastiska öar tror jag inte att du skulle få det bättre av att resa till Koh Lipe
För att ta sig till dessa ställen på ostkusten har man med utgångspunkt Kuala Lumpur ett fantastiskt nätverk av busslinjer.
Fina bekväma långlinjebussar. Mycket billigt.
Ex.
Man har i princip samma restid om man ska resa med buss till Singapore som man har med flyg.
Eller för all del Langkawi.
Det gäller alltså från dörr till dörr.
Med buss får man dessutom uppleva landskapet.
Av Modkr
1 feb. 2010 21:25
Tack för era svar och länkar! Vilken flygplats ska vi till om vi åker till östsidans öar? Har hört att Tioman island ska vara jätte fin. Eller har ni några andra rekommendationer? Vill gärna ha tips på bra bungalower med egen dusch med varmvatten till rimligt pris på jättefin strand. Gärna gångavstånd till lite olika restauranger. Alla tips mottages tacksamt
Av Tjongo
1 feb. 2010 22:20
Vi var i Malaysia i april förra året, och vädret var perfekt. Lite regn några enstaka gånger men inget som störde. Mycket varmt, även på kvällarna. Vi flög till KL och direkt vidare till Sabah. Började i Sandakan där vi bodde på ett jättefint hotell med fantastisk pool. I Sandakan finns inga badstränder men det finns en trevlig strandpromenad med restauranger i centrum (få turister) och man har nära till regnskogen, orangutanger och fina öar för bad och snorkling/dykning. Vi bokade med divedownbelow (tror jag de hette); dykning på Lankayan (90 min med motorbåt, fantastisk ö, underbar personal och mat och superfina bungalows) och ett par dagar i regnskogen. Sen bokade vi på plats på internet flyg till Kota Kinabalu som vi verkligen gillade. Vi gillade att bo i stan, på ett fint hotell (Meridien) i st f långt utanför vid stranden (som ändå inte är särskilt fin). Från stan tar man sig lätt ut över dagen till öarna utanför, där stränderna är fina. På kvällen bygger de upp en stor matmarknad med fantastiskt utbud. Vi avslutade med tre dagar i KL, vilket inte imponerade. Lockade inte till fler besök. Malaysia var helt klart dyrare än Thailand. Vi var på Tioman för 12 år sedan och skulle inte resa tillbaka. Meridien bokade vi billigt genom latestays.com ett par veckor innan. Trevlig resa!
Av My53
5 feb. 2010 17:00
Gå in på malaysian Airs hemsida.Jättebilligt inrikesflyg om man bokar tidigt.och de opererar från KLIA till skillnad från lågprisflyget Air Asia som flyger från den mindre flyplatsen Nackdelen med att boka tidigt är ju om det händer ngt så att man missar planet.Vi hade bokat KL till Langkawi o det kostade 150 kr men p.g.a snöstorm i Amsterdam blev vi två dar försenade o fick köpa nya biljetter till langkawi på flygplatsen o då kostede de c:a 800.Detta hoppas jag få tillbaka av min kortförsäkring. ha en trevlig resa.Har hört mkt gott om östsidan speciellt vad gäller snorkling vilket är värdelöst på Langkawi(däremot jättefint på koh lipe)