Lyckad resa med Framtidsresor

Av Zimmer
21 mars 2011 00:05
Visningar: 4456
Vi åkte med "Framtidsresor" till Isla Margarita och Choroni. En vecka på varje ställe. En mycket lyckad resa med trevliga guider. Speciellt Oskar i Choroni som verkligen gjorde allt han kunde för att gästerna skulle trivas.
Venezuela är ett land där allt är mycket billigt. Eller vad sägs om ett par riktigt fina jeans för mellan 40-60 svenska kronor.
Det är dyrt att hyra bil men bensinen kostar inte mer än 10-12 svenska öre per liter. Ja, du läste rätt. Den kostar inte mer.
Porlamar är en stad på Maragarita med mycket kriminalitet så gå inte med halsband eller dyra klockor när du besöker staden. Gå inte heller ute i stan när det är mörkt. Ta en taxi istället så klarar du dig bra. Dessutom är taxi riktigt billigt att åka. Du åker 6-7 kilometer för 15 kronor.
Om du besöker Choroni behöver du inte vara rädd för kriminalitet. Du kan gå ute dygnet runt. Choroni är en fiskeby med några tusen invånare och alla hejar på alla. Även på oss som är på besök i stan. Du måste besöka Playa Grande som är en mycket fin badstrand där du kan sola och ha det bra. Det är också mycket billigt att äta på restaurang.
Vi åkte med Framtidsresor som har varit lite negativt omtalade men dom fixade allt till full belåtenhet. Dom har blivit riktigt bra.

Hälsningar Christer
24 mars 2011 13:52
Kul att höra att det var en bra resa. Jag har läst deras annons och man undrar vad man får för det rätt låga priset. Nu vet jag att det är ok. Får se om man kanske får tid till en sådan resa till hösten.
Av Joakimn
6 sep. 2011 07:52
Tack Zimmer
Åker dit på egen hand via Caracas med min familj runt 20 december, förslag på boende?
Mvh Joakimn
6 sep. 2011 11:10
Jag vill bara tipsa om Los Roques, helt underbara slöa korallöar utanför Venezuela!
25 sep. 2011 12:31
Hejsan

Ja Los Roques är makalöst!

Här finns andra tips http://labokaina.com/en/see/info.aspx

och här tips på vad man bör tänka på om man åker till Venezuela

http://labokaina.com/en/contact/knowledge.aspx

Lite kort om vem jag är: Jag och min Venezolanska fru har bott i Venezuela och jobbat på hotellet (som ägs av svärmor). Vi hjälper henne med internationella gäster, hemsida, Facebook etc.

Har ni några frågor Venzuela, Choroni eller La Bokaina ställ dem gärna på http://www.facebook.com/labokainachoroni

Ha fantastiska resor allihopa!

Hälsar Joakim
11 jan. 2012 20:47
Hej! Alla som har varit i Venezuela eller tänker att åka dit.

Att boka en resa till Venezuela och tänker sig en semester efter inrutad tidtabell bör välja något annat och jag skall precisera mig i detalj.

Framtidsresor har fått mycket kritik på bl.a. reseforum, även under våran tid har vi mött missnöjda resenärer, speciellt på flygplatserna och det man klagat över är just att det är mycket tid som går till spillo pga långa inställelsetider och väntan. Även vi hade vissa funderingar i början.

Vi (6st) har åkt med Framtidsresor och det framgår mycket information på deras hemsida om hur landet fungerar men hemsidan bör bli tydligare om just hur folket och tider fungerar. Det har dock varit några missar från deras sida i bokningen då en kryssning hade blivit inställd och vi valde till Angel falls istället. Men efter några samtal till dem var det hela ordnat, även helpensionen fixade de till våran belåtenhet.

Vi kom dit och även hem utan problem. Även våra utflykter till bl.a. Angel falls, jeepsafari samt till paradisön cuabagua har gått utan större problem men den till cuabagua blev en nervös morgon då bussen skulle hämta oss kl 07.00 och båten avgår kl 09.00. Först kl 08.35 kom den och båten väntade snällt på den fullsatta bussen.

Åter till den billiga bensinen tänk att man får nästan 150 liter för 14 svenska kronor. Vi funderade ett tag på att hyra bil men valde taxi istället då de har sina egna trafikregler. Vissa tider är det mycket trångt på vägarna och i korsningarna är det totalt trafikkaos. Parkeringsregler följs sällan.

Under våran tid i Venezuela bemöttes vi inte negativt någon gång utan folk var vänliga i allmänhet. Tyvärr har många mycket små kunskaper i engelska. Ska man ta en taxi eller framföra något rekommenderar jag att man skriver orden på en lapp och visar upp för t.ex. taxichauffören. Att lära sig några ord på spanska och i vissa fall blanda den med engelska fungerade över förväntan.

Jag har svårt att tro att det är så kriminellt som det skrivs om då vi inte såg eller blev utsatta för något brott. Man kan inte gå ut, speciellt själv när mörkret lagt sig utan vakterna hänvisade tillbaka till hotellområdet eller taxi.

Man måste vara medveten om att venezulenarna är ett folk som tar dagen som den kommer. Det är mycket sällan att tider hålls till punkt och pricka. Tiden på flygplatserna är lång och flygtider kan ändras med kort varsel och framflyttas samt långa transporttider på vägarna även om sträckan är kort.

Guderna speciellt de inhemska var suveräna även om de fick ta emot viss kritik från resenärer. Tyvärr kom inte den svenska guiden till vårat hotell som var på en onsdag och skyllde via telefon på att det blivit något fel, skärpning. Vi hade önskat att få hemresebiljetten ombokad på inrikesflyget då den var tidigarelagd 5 timmar, vilket inte gick enligt guiden per telefon. Tiden blev ändå ändrad på flyglatsen dvs framflyttad nästan 1,5 timmar fast då var vi redan där.

Bästa minnena är Angel falls, jeepsafarin, Cubagua och stränderna.

Att flyga med små sport flygplan, pilot och 5 passagerare nästa en och en halv timma rätt in ijungeln och sedan åka kanot i 9 mil uppströms, även i forsarna, vissa större samt en jungelpromenad lång ifrån civilisationen fram till fallet. Väl tillbaka fråm promenaden middag och övernattning i hängmatta. Dagen därpå tillbaka i kanoten till lodgen En utflykt på 2 till 3 dagar.

Jeppsafari runt hela Isla Margarita. Man besöker bl.a. annat marsipankyrkan, åker båt i ett mangroveträsk, offroad körning, bad och lunch. En heldagsutflykt. Tyvärr ingick inte solnedgången som utlovats av den svenska guiden på hotellet.

Cubagua är en ö utan befolkning där det erbjuds lerbad, sol, turkosa bad, lunch och dryck samt kryssning inklusive tilltugg och dryck. En lyckad heldag inklusive solnedgång rätt ner i karibiska havet.

Isla Margarita har många stränder. Vissa är bättre och några är sämre. Ta en taxi och de flesta hämtar efter överenskommen tid och oftast sker betalningen när man blivit hämtad och här fungerar tiderna utmärkt om trafiksituationen tillåter det.

Det står mcket lite om hur stränderna ser ut och fungerar. På vissa delar längre upp på stranden är det mycket skräp och det förekommer många lösa vilda hundar utan ägare längs stränderna. Dessa hundar är inte farliga utan man ska bemöta dem med respekt då de söker kontakt med människorna på stranden, . Trots att man ligger i en solstol kan en hund lägga sig under den eller brevid och sova. De är vilda och lever av sopor från restauranger. Många är mycket magra och uttorkade men dricksvatten kan man ge dem via en plastmugg. Mat kan jag inte uttala mig om då det kan tänkas att vilda hungriga hundar blir aggresiva om de matas. Man skall även vara försiktig när man klappar dem då många har uttalade sår, skador och skabb. Har man klappat eller kliat någon bör man tvätta sig direkt efteråt.

Jag rekommenderar verkligen landet till Er som ännu inte varit där. Åk inte dit och reta upp er på småsaker, tider, trafikkaos m.m, allt ordar sig, utan njut av de fantastiska upplevelser och minnen som som finns med i bagaget hem.

Stort tack till Framtidsresor för fantastiska minnen och totalt 10 flygningar.
Av Cia_66
15 maj 2012 09:38
Tack för ditt långa inlägg med alla tips. Jag och min sextonåring har just bokat en resa till Isla de Margarita med avfärd i oktober. Det blir vår första resa på denna sida av Atlanten.