Isla de la Margaritha

25 jan. 2013 19:03
Visningar: 879
Vi har varit på Isla Margaritha nu över jul/nyår med Framtidsresor. Vi åker aldrig dit mer. Bodde på Coco Paraiso vid Playa Agua. Vägen kantad med sopor som till slut även nådde vår balkong. Lösdrivande hundar som letade efter mat i soporna och spred ut dem. På kvällen kunde du gå ett par restauranger bort från vårt hotell men sen var det tyvärr inte att rekommendera pga rånrisk. Dessutom gav restaurang Baibaluba mig salmonella. Rulles ska vi bara inte tala om, gick dit en dag och testaurangen var smutsig och i oordning så dit gick vi inte en enda gång. 5 dagar blev helt förstörda av majsjuka samt några veckor här hemma. Gatorna är mörka och otrevliga. Finns i princip inga affärer längs med Playa Agua. Vill du handla mat får du ta taxi till en supermarket längre bort. Taxi billigt och bra till bl.a Porlamar men ta inte för mycket pengar med dig för risken är överhängande för rån. En kille i grannhotellet blev rånad på sin halskedja mitt på blanka dan. Ingen runt reagerade. Vi hade inga smycken med oss eftersom vi hört detta via min kollega som är gift med en kvinna från Venezuela och har även hus på Isla. Man blev begränsad på ön och kvällspromenader var inget vi kunde ta som på andra ställen vi varit på. Valutaväxlingen är bökig men om du växlar svart får du 3 gånger pengarna annars är det lika dyrt som i Sverige om inte dyrare. Folket är hjälpsamma och trevliga men alla är på sin vakt. Ön El Coche var däremot mycket trevligt med all inklusive hotell men man står nog inte ut mer än 3-4 nätter. All inklusiver har ju lite "bamba" över sig. Hyra bil är inte att rekommendera. Trafiken insåg vi rätt snart var utan trafikregler och då har vi hyrt bil på Sicilien (Europa värsta) samt kört mc genom Europa ett flertal gånger men här insåg vi vår begränsning. Riskerna var för stora och efter att sett alkoholkonsumtionen på P Agua insåg vi att det inte fanns en nykter person bakom ratten här. På stranden prioriterades fastlandsborna som bokat upp rad 1 och rad 2 av solstolarna. Vi fick lägga os längst bak för vi var ju "bara turister' och så var det i 2 veckor. Trots att stolarna stod tomma fram till 12-13 tiden på dagen. Nej, ett vackert land men så misskött. Nästa gång åker vi tillbaka till Hawaii där vi varit 3 gånger tidigare. Där fungerar allt och man behöver inte vara rädd på kvällarna och det är underbart att köra bil där eller mc. Åker vi tillbaka till Karibien lär det bli Aruba i så fall. Där lär det oxå vara ordning och reda. Bekanta har bott där. Framtidsresor - sluta med resor till Isla. Vänta till det är ett fungerande land. Nu när vi kommit hem från resan och talat med folk så säger 3 par lika som oss oberoende av varann och då spänner sig deras erfarenhet sen 10 år tillbaka. M.a.o. har inget förändrats! Vi ångrar oss inte, möjligtvis restaurangbesöket på Baibaluba, men vi åker aldrig dit igen!
Av Fredros
26 jan. 2013 00:55
Spännande läsning ! Ifrågasätter inte beskrivning och slutsatser, men en hel del kan ha hänt sedan januari 2010 då min fru o jag(pensionärer)åkte till Isla(IM) med just Framtidsresor. Vi hade läst olika varningar innan vi åkte och hade väldigt låga förväntningar innan vi anlände till IM.
Sällan har vi blivit så positivt överraskade ,vänliga människor, härliga bad, billigt.Sällan har insatt kapital haft en så positiv utväxling som här.Vi bodde på hotell Isla Caribe vid playa Tirana med all inclusive och hade ett bra nöjesutbud inne på hotellområdet så där tillbringades i regel kvällarna. Vi visste att vi var i ett u-land så mycket är primitivt i Venezuela och mot den bakgrunden tyckte vi Framtidsresor med sin personal gjorde ett jättejobb.
Vi besökte även Rulles restaurang flera gånger och tyckte om maten och fann det extra tryckt att växla pengar där. Svenska Rulle var synnerligen hjälpsam och kunde t ex fixa utflykter om man var några stycken(minst 4 tror jag) och då kunde han medfölja o guida själv och på ön dräller det av saker man upptäcker när guiden är svensk.
29 jan. 2013 11:24
Jag har också varit på Margarita med Framtidsresor och håller verkligen inte med. Vi hade en fantastisk vecka där som vi kombinerade med Choroni på fastlandet, som är en jättemysig, liten fiskeby med regnskog. Vi blev inte sjuka, var inte rädda, kunde använda vilken ledig solstol vi ville och jag tycker inte att det var smutsigare än andra resmål som t ex Phuket.

Vet inte om det är stökigt runt jul och nyår....
29 jan. 2013 12:16
Citerat från jennyandersson:
Jag har också varit på Margarita med Framtidsresor och håller verkligen inte med. Vi hade en fantastisk vecka där som vi kombinerade med Choroni på fastlandet, som är en jättemysig, liten fiskeby med regnskog. Vi blev inte sjuka, var inte rädda, kunde använda vilken ledig solstol vi ville och jag tycker inte att det var smutsigare än andra resmål som t ex Phuket.

Vet inte om det är stökigt runt jul och nyår....
Då har du nog haft tur eftersom vi har 3 par/bekanta till oss som varit här för ca 10 år sedan och framåt och alla oberoende av varandra tyckte likadant som vi. Träffade en kvinna med 2 barn på All inclusive hotell inte långt ifrån oss och hon kände samma otrygghet. Vågade inte gå ut och växla pengar (efter att mannen på hotellet blev rånad). Vi hade ändå tur för min kollega som har hus där och är gift med en kvinna därifrån hade berättat rätt mycket om hur allt fungerar där så vi var på vår vakt och slapp otrevligheter så som rån men sophanteringen och i restaurangerna kunde hans varningar inte hjälpa oss. Salmonellan fick jag från Restaurang Babaluba och det är anmält. På restaurangerna försökte vi flera gånger beställa olika rätter och det var ett flertal gånger som vi fick till svar...det fanns inte vetemjöl....det fanns inte skinka....det fanns inte köttfärssås osv osv.....trots att rätterna stod på menyn. Nej, vi är inga duvungar och rätt erfarna resenärer från tågluffning, mc-semester, bilsemester, liftat och flugit runt i världen men detta tog priset. Det var rätt så stökigt under jul och nyår. Kul att du haft det bättre.