Åker snart till Isla de Margarita

Av Olabry
9 sep. 2011 16:10
Visningar: 2953
Hej
Är det något specielt man ska tänka på när man åker med småbarn till Isla de Margarita?

Hur är mat och dryck där, vad är billigt att handla (barnen undar).

Ola
Av Fredros
10 sep. 2011 10:49
Var på ön skall Ni bo? Hotell? All inclusive?

Detta avgör en hel del hur det blir. Räkna med att det blir varmt,men också blåsigt. Risk för magproblem, men undvik kalla sallader, så minskar risken. Bensin jätte, jättebillig ! Följaktligen är taxi billigt, men räkna inte med att någon av dessa bilar skulle klara "svensk bilprovning".
Av Olabry
10 sep. 2011 12:42
Hej
Vi ska bo på Hotel Isla Caribe, All Inclusive. Vet inte riktigt var det ligger på ön,bra eller dåligt läge?

Ola
Av Fredros
11 sep. 2011 21:13
Jag blir avundsjuk på Er som har detta framför Er.

Vi bodde på detta hotell 2010 i 10 dagar. Huvudrestaurangen försker variera med olika teman, tröttnar man ändå finns en pizza/hamburgerrestaurang. En kväll på a la carte restaurangen brukar ingå. Huvudrestaurangens efterrätter var ofta lite extra.

Hotellområdet är inhängnat och välbevakat och stort, omfattar även ett äldre tvillinghotell. Flera pooler finns.Med en promenad på 50-100 m utanför hotellområdet nås havet och stranden El Tirano...
en av öns lugnare aktivitetsmässigt sett

Barernas coco-drinkar, karokeekvällar, trevliga avspända hotellgäster från Skandinavien, Sydamerika, franska Canada, Frankrike, 10-15 min taxiresa bort nås en bra mycket mera händelserik strand(Playa El Agua) med shopping och där brukar gärna svenskar besöka svenskdrivna restaurangen "7th heaven". Ägaren Rulle brukar vara hjälpsam. Det kan vara tryggt att växla pengar hos Rulle
Av Joakimn
12 sep. 2011 08:16
Olabry.. när åker ni?
Befinner mig själv i området 16 dec - 16 jan med min familj.men vi har inget bokat utan vi löser boende o
planer efter hand..kanske vi ses/Joakimn
Av Olabry
14 sep. 2011 16:46
Tack för länkarna.

Vi åker i november.

Ola
Av Anniz83
23 sep. 2011 11:06
Hej,

Vi var på Isla Margarita med vår son strax innan han fyllde 5 år.
Playa El Agua har INTE en barnvänlig strand. Kan tipsa dig om Playa El Yaque istället, mycket lugnare vatten där och inte de höga vågor samt undervattenströmmar som finns på Playa Manzanillo, och Playa El Aqua.
Vilken härlig resa ni har framför er, något ni inte får missa är att gå på "kaninmarknaden" (Conojeros), där säljer de det mesta :-) Jag prutade en massa där! Kläder, solbrillor, mat, ja där finns en hel del som sagt. Underlättar definitivt om ni kan tala lite spanska.

Något annat jag kan tipsa dig om är Los Roques, där är så underbart fint och vackert. Man tar sig dit genom en liten flygtur på drygt en timme från margarita. Kostade oss ca 1500 per person ( billigare för barn ), med en övernattning. Rätt dyrt, men som sagt, värt pengarna.

Mat är billigt, dryck likaså. Vi käkade (och drack drinkar) 3 vuxna och 1 barn på Hard Rock Café för ca 175:- SEK. Det kanske ger dig en indikation på prisnivån där när liknande måltid i Barcelona på HRC kostade oss strax över 90 Euro och då ingick inga drinkar. Det är såklart mycket billigare på en vanlig lokal restaurang.

Taxi är riktigt billigt där, vi betalade ca 200:- varav 50:- i dricks för 5 timmar med lite uppehåll här och var när vi åkte på en liten sighstseeing runt ön.

Hoppas ni får en riktigt härlig resa, har för mig att jag har några bilder här på min sida från Los Roques så kika gärna in o kolla.

MVH/
Ann
Av Olabry
24 sep. 2011 14:53
Hej Tack för ert inlägg.
Vad ska man tänka på när man ska växla pengar?

Ola B
25 sep. 2011 12:13
Hejsan,

Min fru är Venezolanska och vi har bott i Venezuela en tid (Choroní) där vi hjälpt till på min frus mammas hotell (www.labokaina.com). Vi har skrivit ihop en guide om saker som är bra att tänka på när man åker till Venezuela. Den finns också som pdf så att man kan skriva ut och ta med.

Kolla här http://labokaina.com/en/contact/knowledge.aspx

När det gäller maten så är det så klart mycket fisk då ni är vid havet. Venezuelas nationalrätt är "pavillon" som består av ris, bönor (oerhört mycket godare än svenska), friterad matbanan och en köttröra (nöt). Annars är arepas något som bör testas som är Venezuelas svar på hamburgare. Det är ett litet runt majsbröd som man öppnar och fyller med olika saker.

När det gäller shopping så beror det också på vilken kurs man får när man växlar. Pga att det finns växelkontroll och två växelkurser så är den svarta marknaden där som "alla" växlar. Mao ta med dollar och inte bara kort. Kort funkar ibland men du får dålig kurs. Jag köper alltid Rom när jag är där som är en av världens bästa och är löjligt billigt jämfört med hemma. Men det kanske inte är något för era barn? Det finns många stora gallerior a la USA och där finns bra shopping.

Ha en kanonresa!

/Joakim

PS vill ni läsa om hotellet så kan ni tex kolla här http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g982642-d1199593-Reviews-Hotel_Posada_La_Bokaina-Choroni_Central_Venezuela.html
Av Olabry
19 okt. 2011 21:50
Någon som ska till Isla de Margarita inom det närmaste? Åker i nästa vecka.
Någon som har varit där under den senaste månaden, hur var det?

Ola