Lonely Beach på Koh Chang eller Coco Cottage på Koh Ngai?

Av Hansen
6 sep. 2010 19:16
Visningar: 2686
Hej! Vi är en familj som varit flera gånger i Thailand. Våra två "10-poängare" är Noble House på Koh Lanta och Salad Hut på Koh Phangang. Svarar gärna på frågor om de ställena. Nu planerar vi att resa igen till vintern och vill ha tips om nya ställen som ligger i klass med de jag nämt. Vi har två barn som är 3 & 5 år. Vill bo på ett litet familjärt ställe. Ska vara bungalows, inte hotell. Vill helst att stället ska ha pool. Vi vill att det ska ligga restauranger på stranden när man går ut och äter på kvällen. Gillar inte stora gator och mycket trafik.

Nu har vi fått tips om att Lonely Beach på Koh Chang skulle kunna vara något för vår familj. Vi har varit på White Sand Beach, det var bra, men vi vill ha mer "backpacking-atmosfär". Har ni några tips om Lonely Beach?

Har också hört att Coco Cottage på Koh Ngai är det bästa stället i hela Thailand, men att de inte har pool och att det är jobbigt med tidvattnet på den ön? Några tips? Hur påverkas tidvattnet av om vilken del av månaden man åker dit/månen?

Jag är också sugen på Koh Samet? Det viktigaste för oss är inte vilken ö det är utan att hotellet i sig är "världens bästa" har familjär stämning och inte är för stort.

Tacksam för svar och byter gärna erfarenheter.
Åsa
9 sep. 2010 08:32
Hej,

Då vi är en familj som varit 2 ggr på Koh Chang och 1 gång på Koh Nagi. Utan tvekan ska du välja Koh Chang och Lonely beach framför Koh Ngai.
Vi var så besvikna efter våra dagar på Koh Nagi. Hade hört om detta paradis, sett på en massa fina bilder, men för vår del motsvarad edet inte förvä'ntningarna.
Kika in på vår blogg:
http://www.reseguiden.se/forum/resor/1691/5#blog8487
jag vet att jag lagt upp de finaste bidlerna, och Coco Cottage var ett mycket msyigt ställe, det bästa med ön förutom de utflykter vi gjorde till Koh Rok och Koh Muk,

Tidvattnet stäållde till det, och jag vet inte om vi bara hade otur när i var där i slutet av dec månad. Våra killar var vid det tillfället 13, 11 år och även om vi hade bar badskor så blev det inet så mcyket badat under de 5 dgr vi var där. Där var så mycket koraller att det var svårt att bada och framför allt ligga och bara guppa och leka i vattnet.
Vi hyrde därför en longtail som tog oss till Koh Muk, där vi var 2 år innan och det var så mysigt...
Maten på ön var god, och bungalowen på Cocco var helt fantastisk.
Hör av dig om du önskar fler bilder.

Kankse någon kan intyga att vi ahde otur och att ön är fin, men vi kommer inte att åka dit igen. Då finns det så många fler udnerbara öar.

I december bär det av 1 mån til Koh Taruatos övärld och vi längtar såååå.

Trevlig resa.

/ Cecilia
Av Zonja
9 sep. 2010 17:31
Hej Åsa!
Har varit på på Koh Ngai några gånger och även bott på Cocco Cottage. Fint resort men
stranden är inte lämplig för barn, massor av glas trasiga koraller mm. Kanske
Koh Mak (nära Koh Chang) passar er bättre.
/Sonja
10 sep. 2010 13:27
Hej!

Tack för tipset på Salad hut, det ser ju kanon ut och vi funderar på att åka dit i februari. Vi var på Koh Chang i november förra året och bodde då på Klong prao beach, Coconut resort. Lugnt och skönt och bra strand. Vi var även på Koh Maak och bodde då på Makathanee Resort. Helt underbart och väldigt lugnt ställe. Båda ställena kan jag rekommendera. Koh Maak är ju betydligt lugnare.
Koh Samet tar jag också gärna emot tips om. Det jag fått tips om själv är ett ställe som heter Jeps bungalows. Vet dock ej så mycket om det och deras hemsida är väldigt knapphändig.
Linda
Av Hansen
12 sep. 2010 10:13
Hej.
Tack för alla svar. Vi har skippat Koh Ngai nu och åker förmodligen till Koh Chang, Lonely Beach, och en tur till Koh Mak ett par dagar.

Vad det gäller Salad Hut på Koh Phangan så har jag hört att de som ägde det, en svensk kvinna och Thailändsk man, har sålt till en Japan. Vet alltså inte om det är samma stämning länge, men där i alla fall mycket vackert, bra bungalows, härligt strand och mycket avkopplande.

Om ni bor i Stockholm kan jag varmt rekommendera er att boka resa med Koh Phangang Resebyrå på Söder. Bl.a. Eva som jobbar där är mycket kunnig om Thailand och vet precis " vad man vill ha".

Vi hörs!
Åsa