Lombok, väder, alkohol?

Av Yessie
15 maj 2015 09:57
Visningar: 1403
Hej!
Jag undrar om någon skulle kunna ge mig lite mer info om Lombok?
Vi vill åka till gili öarna men helst inte Bali då vi vill ha lugn och ro och inte vara omringade av massa turister. Så Lombok i kombination med dem verkar perfekt för oss! Det som är synd är att Lombok är muslimskt och för oss är det viktigt att kunna ta en öl till maten, är det möjligt på Lombok?
Är det bäst att flyga från Singapore till vilken flygplats på Lombok? Eller måste man mellanlanda på Bali? Vilka orter tror ni passar oss om vi letar efter en tom strand med några restauranger att välja bland? Skulle någon kunna ge förslag på en resrutt på tre veckor med kanske tre stopp på Lombok sen gili öarna? Vilken ö ska man satsa på, jag har hört att det är svårt att bada där pga korallerna, vart är bäst att bo om bad är viktigast? Vi vill gärna åka över jul och nyår, vet någon hur mycket det regnar? Ska man boka boende innan?
Hur är det med malaria, är det så illa som alla skriver?
Jätte tacksam för alla tips!
Mvh Jessica
Av Mipec
15 maj 2015 13:08
Vilken ö ska man satsa på, jag har hört att det är svårt att bada där pga korallerna, vart är bäst att bo om bad är viktigast? Vi vill gärna åka över jul och nyår, vet någon hur mycket det regnar? Ska man boka boende innan?
Hur är det med malaria, är det så illa som alla skriver?
Jätte tacksam för alla tips!
Mvh Jessica
Hej

Vi var detta nyår på Gili Trawangan och hade en hel del regn, men framförallt var det rätt blåsigt med vågor och starka strömmar. Egentligen inte optimal tid för att resa hit. Möjligheterna att gå i havet från land begränsas en del av dels vågorna, men också av jobbiga bottnar vid lågvatten. Det finns ställen på ön där det är enklare att gå i än andra (sundet mellan öarna), men se till att ta med eller skaffa skyddande skor (mjuka neoprenskor/beach boots).

I alla fall på Gili T var det MYCKET folk under nyåret så jag tror att bokning innan är helt klart att rekommendera.