Kroatiska ön Vis - guldkorn!

Av Desires
12 juni 2013 19:01
Visningar: 988
Jag får dagligen flera mail med frågor om Kroatien (så ja, det är fortfarande det land jag får mest frågor om). Svenskarnas intresse för detta land verkar bara öka för varje år.....

Vi har hittat en ö och en liten fiskeby som vi återvänt till nu för 4:e gången!
Det är ön Vis och den rofyllda fiskebyn Komiza, fortfarande inte så många turister som hittar hit till denna ö som ligger längst ut i Adriatiska havet, ca 2 tim båtfärd från Split.

Att vi också hittat ett fantastiskt boende där, gör förstås att vi gärna återvänder. Boendet heter Kolelastra (http://www.smokva.net) och ägs av ett fantastiskt trevligt värdpar - Dubravka och Lenko - som verkligen gör ALLT för att gästerna ska trivas. Förutom detta underbara värdpar är lägenheterna jättefräscha, och har balkonger med fantastisk utsikt mot byn och havet. Ljuvligt att vistas där!

Fiskebyn Komiza är en timjandoftande liten by med orörd natur, vita stenhus, medeltida kyrkor, trånga gränder och gömda vikar med kristallklart, turkost vatten. Bada kan du göra mitt i byn, eller ta båten ut till närbelägna ön Bisevo som är mest känd för sin grotta, där kan du också vandra (1 tim) till den Karibienliknande sandstranden Porat som ligger fantastiskt vackert med kristallklart turkost vatten. Eller så tar du båten direkt till denna strand.

Vill ni se mina foton från den senaste vistelsen där kan ni titta in här http://www.desires.se/#post167