Kostnader och resor i Egypten!

Av Evitak
17 dec. 2009 13:23
Visningar: 2462
Jag och min man har bokat flyg till Sharm El-sheik över nyår. Vi är osäkra på vad saker kostar i Egypten. Är det någon som vet? Vad kostar en lunch, middag, bussbiljett, inrikesflyg mm. Vi funderar på att boka hotell några nätter i Sharm El-sheik och sedan försöka ta oss till Luxor. Är det någon som har gjort det? ska man åka buss eller flyg i så fall? Tacksam för tips!
17 dec. 2009 13:54
vi tog flyg gill kairo från sharm kostade 350kr.vi hade arrangerat med lokat researrangör i egypten hon ordnade bil och chaufför och guide 600 egp per person all incl.
sen flög vi till luxor och hade med samma arrangör bokat en villa som låg vid nilen. jättefin utsikt vi hade karnak templet och luxor templet som utsikt. sååååå häftigt.
vi åkte runt nästa dag såg alla templen karnak. heba, hatshepsot, king of the walley osv fin lunch ingick. hur bra som helst vi var i trygga händer.
2 dagar där kostade oss i luxor med boende och mat. 1000 egp.
flyg till luxor kostade runt 350 enkel. vi åkte tillbaka med bil till hurghada sov en natt där och tog båten till sharm 90 minuter dit.
vi hade taxi som väntade i hamnen på oss och körde tillbaka till hotellet.

kanon bra... allt gick som smort.

om du vill veta mer eller ha mail adressen eller telefon nummer till dom så kan jag ge till dig.
Av Evitak
17 dec. 2009 21:29
verkar inte så svårt att åka inrikes i Egypten som jag befarade... flyg verkar ju billigt och bra. om man ska tänka sig en resa från sharm el sheik måste vi välja mellan luxor eller kairo. vilket är mest sevärt? känns lite trist att bara vara i Sharm el sheik i en vecka och inte se lite av den egyptiska historien... funderar dock på hur mycket pengar man ska växla för 1 vecka i egypten? ska man växla in bara egyptiska pund eller ska man ha med sig även euro?
Av Busan63
18 dec. 2009 09:06
Vi har precis kommit hem från Hurghada. Vi fick mejlkontakt innan vi åkte med en arrangör som vi verkligen kan rekommendera. För en dag i Kairo tog hon 600 egp/person för egen bil, egen guide, alla inträden (Egyptiska museét, pyramiderna), drycker i bilen hela dagen, frukost&middag och en chaufför som körde lugnt! Man bestämmer själv sitt program, så har man andra önskemål så blir man skjutsad dit man vill komma. Vi bokade flygresan hemifrån Hurghada-Kairo T&R, det kostade ca 1600 svenska kronor för tre personer. Funkade helt perfekt, inga förseningar eller så. Vi åkte också till Giftun Island och Ökensafari i hennes regi och det fungerade så perfekt allting. Vi var också"dumma turister" för vi köpte en utflykt av en försäljare "på gatan", som vi blev grundlurade på, så det rekommenderar inte vi iaf. Men som sagt mejla: (Logga in för att se e-postadress) Ni kommer att snabbt få svar och en massa tips. Det går bra att mejla på svenska. Ett bra tips är att köpa egyptiska simkort till mobilerna, de kostade 50Egp och då fick man ringa för 10Egp. Vi hade vår 14-årige son med oss, så det var helt perfekt om man kom ifrån varann, det kostade ju nästan ingenting att ringa. Jag skulle kunna berätta hur mycket som helst om den här resan, det har varit helt fantastiskt och vi skulle gärna åka tillbaka, så funderar du över något mer så försöker jag gärna svara om jag kan.
Av Monca
26 dec. 2009 20:01
Kan man åka från El Gouna (eller Hughada) till Luxor på annat vis än med buss? Flyg t.ex? Vad kostar det isf?
Har åkt från Sharm till Kairo och det tog 5-6 timmar. Kommer ALDRIG göra om det! Det får bli flyget! =)