Köpenhamn-Bangkok-Phuket

28 juni 2013 20:01
Visningar: 534
Hej! Någon här som möjligtvis kan hjälpa mig och förklara ett och annat?:-)

Har bokat flyg från Köpenhamn till Phuket, med byte av flyg i Bangkok (Thai air). Det "lustiga" är dock att jag endast har 1 timme och 15 minuter på mig från landning i Bangkok (6.30) och avgång till Phuket (7.45). Man checkar tydligen in rubbet i Köpenhamn ända till Phuket. Men tiden känns knapp om man måste passera nya passkontroller etc i Bangkok.

Någon som har erfarenhet av en sådan rutt?

Tack på förhand!
Av Sierra
28 juni 2013 22:05
Eftersom du, vad jag förstår, flyger med Thai hela vägen skall detta inte vara något problem. Bagaget går hela vägen och när du checkar på Kastrup får då även boarding card för flighten mellan BKK och Phuket. Kolla bara att du får det.

När du anländer till Bangkok skall du inte gå till immigration utan följa skyltarna till Transit Domestic Departures och till din gate, boarding card har du ju redan fått på Kastrup. Immigration proceduren gör du på Phuket vid International Arrivals.

Om din inkommande flight är försenad och du inte hinner flighten till Phuket kontaktar du någon av Thai´s värdinnor som möter upp efter landning så fixar de så du kommer med nästa flight. Thai brukar vara före tidtabell så det är normalt tillräcklig tid.

No worries :-)
Av Ynwi
28 juni 2013 22:56
Ett helt korrekt (som alltid) svar !
29 juni 2013 06:12
Tack så mycket för ett (iaf för dagen) solklart svar. Jag antar att 1 timme och 15 ska inte vara några problem för att hinna planbyte. På hemresan har jag hela 1 timme och 45 min. på mig.:-)
Sierra, ställ upp i nästa val så röstar jag på dig!:-)