Kontanter eller kort?

9 feb. 2014 21:55
Visningar: 690
Hej!

Jag och min kille ska åka till Langkawi i slutet av februari och kommer att vara där i ca 2 veckor. I Langkawi, är det bäst att ta ut pengar och använda kontanter eller är kort ett bra alternativ?

Vi funderar också på att kanske besöka Koh Lipe, är det bäst att boka båt och hotell i förväg eller går det lika bra att göra det på plats? Eller finns det någon annan ö som bara måste besökas?

Tacksam för svar!!
/nervösa jag!!
Av Sierra
9 feb. 2014 22:26
Tag ut cash i ATM. Bättre valutakurser än hemma. Det är dock inga problem att använda kort på större resorter. Betala cash på restauranger.

Ni bokar speedboat i en travelshop på Langkawi för överresan till Lipe någon dag innan ni vill åka. Tag med pass när ni bokar. Ni behöver inte boka boende på Lipe i slutet av februari. Ni finner alltid något.
10 feb. 2014 17:53
Tusen tack för ditt svar!

Vad anser du om brottsligheten runt om i Langkawi? Det är så otroligt få hotell som har safety boxar och dem som har dem vill man helst inte bo på... Är det en dealbreaker?

:)
Av Sierra
10 feb. 2014 18:59
Jag har aldrig upplevt eller hört talas om någon kriminalitet på Langkawi. Det är betydligt värre på Phuket...
No worries.
20 feb. 2014 19:42
Hej igen,

Nu börjar resan närma sig och jag kollar runt på dem olika hotellen runt om i Koh Lipe men har så svårt att bestämma mig. Har du något förslag på ett bra hotell (gärna vid en fin strand) som kostar under 500?
Tack för svar!
Av Tipp1
20 feb. 2014 20:11
Vi bodde på både sita och Lipe in och Lipe in ligger mitt i gågatan lätt att gå dit från passkontrollen och billigt rent och fint nytt, stranden är nära från båda håll :) kort prommis till stränderna:) Sita är dyrare och har den bästa stranden enligt mej:) där kan man snorkla direkt utanför nemo bor där:)
Vi var även i Lankawi inga problem alls att ta ut pengar i finns bankomater på de flesta stora butiker:) Billigt som tusan å åka taxi ta en tripp upp till norra delen hyr en taxi han stannar och väntar hela tiden då ni vill bada vattnet där är underbart:) ha med kamera det finns massor med örnar som flyger där helt magiskt:) Passa på åk till linbanan hur coolt som hels:) Vi bodde vid flygplatsen en miss för det gick inte bada där grumligt vatten och jätte maneter:( Mycket bättre stranden som är längt ner den är bäst;) Ha en toppen resa:) Ingen idé vara nervös förän du sitter i korgen som ska ta dej upp ;) mvh Tina
20 feb. 2014 21:47
Hej!

Tack för ditt svar! Absolut några saker som vi ska göra!
Det slutade på Pitiusas Beach Resort, så håller tummarna att det är bra nu! :)

Ska bli härligt med lite sol i detta elände till väder... ;o)

/Mikaela
Av Sierra
20 feb. 2014 21:54
Kul att du valde Pitiusas som är ett skönt lugnt ställe med egen beach och trevlig personal. Bungalowsen ligger fint i slänten och ger bra utsikt. Det är nice att ligga i hängmattan som finns på bungens veranda och njuta av livet.
20 feb. 2014 22:01
Åh vad härligt! Läste dessutom din guide om ständerna, otroligt kul! Härligt att kunna fråga någon som är verkligen insatt!

Då kanske du kan stilla en till av mina frågor. BIljetter till att åka med speedboats/färjor går dem att köpa i Telaga Harbour? (tar dem kort?) Hur långt innan måste man vara för att se till att man får en plats? :)

Tack igen :)

/Mikaela
Av Sierra
20 feb. 2014 22:06
Nej, du kan inte köpa biljett i Telaga. Du måste köpa online eller i en travelshop (tag med pass) på Langkawi. Man måste alltså ha en voucher när man checkar in för överfarten. Om du vet när du skall åka finns ingen anledning att vänta med att skaffa biljett. Det är två avgångar/dag, 09.30 och 14.30.
http://thaibeachtravellers.com/transport/langkawi-%28telaga-harbour%29