Kongo

Av Zappa55
25 dec. 2006 22:40
Visningar: 1897
Jag vill åka till kongo. Är det någon som varit där som kan berätta lite om hur det är!
Av Tinto
30 okt. 2008 21:16
Hej, jag har själv aldrig varit där men jag har några tips som kanske kan vara till hjälp om du vill åka dit.

-Kontakta medlemmar som varit där

- Gå in på hemsidan www.gocongo.com där finns info om Kongo samt länkar till olika resebyråer som arrangerar resor till Kongo. Du kan även se bilder där. OBS-hemsidan handlar endast om Kongo-Kinshasa

-Rosabussarna (www.rosabussarna.se) anordnar en resa som heter africa extreme, det är en resa som går genom flera länder bla Kongo-Brazzaville och Kongo Kinshasa.

Hoppas det kan vara till hjälp
Av Trea
2 nov. 2008 17:08
Är det verkligen rätt tillfälle att åka till Kongo... nu??? Är det inte så att folk snarast vill därifrån???
Av Mpc
2 nov. 2008 17:31
Citerat från trea:
Är det verkligen rätt tillfälle att åka till Kongo... nu??? Är det inte så att folk snarast vill därifrån???
du han är nog FN soldat *L*
3 nov. 2008 10:35
Farligare resa till Kongo
Utrikesdepartementet skärper nu sina rekommendationer när det gäller resor till Kongo. Sedan oktober 2006 har man avrått från icke nödvändiga resor till Demokratiska republiken Kongo. Med hänsyn till den försämrade säkerhetssituationen i den östra provinsen Nordkivu skärper Utrikesdepartementet nu avrådan till att gälla alla resor dit.
Av Trea
3 nov. 2008 11:10
Ok, nu blir jag lite förvirrad... Vilket Kongo pratar vi om? Demokratiska republiken Kongo är väl detsamma som Kongo-Kinshasa? Men nu står det Kongo-Brazzaville längst upp i diskussionen... är inte det ett annat land? Eller är jag bara förvirrad? (Lätt att bli i sammanhanget iofs...)
Av Sierra
3 nov. 2008 15:44
Democratic Republik of Kongo (DRK) är detsamma som Kongo-Kinshasa. Kongo eller Kongo-Brazzaville är ett annat land som ligger väster om DRK. Oroligheterna som nämns ovan gäller DRK.
11 nov. 2008 10:18
Jag reste på 90-talet landvägen genom Kongo före inbördeskriget och då var det helt fantastiskt. I mindre byar och städer blev vi bjudna hem till folk att bo och äta. Det var nästan pinsamt eftersom man absolut inte fick betala för sig så vi fick tömma packningen på kläder, knivar och sånt vi hade med oss att ge i utbyte. Som tur var hade jag köpt en bunt Kalle Anka på franska i Gabon som de älskade. Även böcker på engelska emottogs tacksamt av några som studerade engelska. I en liten stad blev vi guidade hela dagen av stadens engelskalärare, som i och för sig kunde ungefär lika bra engelska som vi kunde franska. Även huvudstade Brazzaville tyckte vi var lugn och trevlig. Fakstiskt rena paradiset jämfört vad som väntade i Kinshasa på andra sidan floden. Tyvärr verkar allt inte lika trevilgt nu efter kriget.
Av Tinto
29 jan. 2009 15:59
Jag förstår vad ni menar angående att det är oroligt i DRK. Jag skulle nog inte åka dit i nuläget heller.