Kompisgäng, åka var?

11 aug. 2016 12:05
Visningar: 215
Hej

Inleder med att säga att mitt tangentbord inte fungerar som det ska, så frågetecken, utropstecken och stora bokstäver funkar inte riktigt.

hur som helst tänkte jag och runt tre kompisar åka till USA i november. vi är dock inte riktigt säkra på vart vi vill åka. dom tre alternativen som finns är florida, los angeles och new york. vi tänkte oss vara borta runt 10 nätter till två veckor och vill främst hitta på mycket saker eller se sevärdheter, ev lite sol och allmänt skönt häng.

vad har ni för upplevelser, och vad skulle ni rekommendera? vi är mellan 19-20 år-
Av Birgere
11 aug. 2016 13:17
Eftersom ni inte kan köra bil så går LA och även Florida bort, förvisso skulle ni kunna hänga i Miami Beach och köpa några utflyktspaket till Everglades o ev Key West.
Men kör ni på NYC även om det kommer vara lite råkallt.
Tänk på att ni inte får dricka alkohol.
14 aug. 2016 14:13
Citerat från Birgere:
Eftersom ni inte kan köra bil så går LA och även Florida bort, förvisso skulle ni kunna hänga i Miami Beach och köpa några utflyktspaket till Everglades o ev Key West.
Men kör ni på NYC även om det kommer vara lite råkallt.
Tänk på att ni inte får dricka alkohol.
Alkoholbristen kommer inte vara något problem, men enligt Hertz kan vi hyra bil, och när vi gick in på deras sida gick det, även om det kostade lite extra, runt 5k för en vecka? eller har vi sökt fel på sidan?
Av Birgere
14 aug. 2016 14:54
Jag tror att man kan hyra fr 18 i New York state samt att Hertz har en 20-års gräns på vissa kontor annars runt om i landet.
Övriga bolag så ska det vara 21år.
Man ska även ha haft körkortet i minst ett år.
Har även hört ett rykte om att Alamo hyr ut i Florida fr 18 år med en extra avgift på $50/dag men om o i så fall vilka kontor vet jag inte.
Kanske blir billigare med Uber
14 aug. 2016 22:54
Hej.
För sol och bad borde Florida med Miami Beach vara ett bra resmål - just i november är det en behaglig värme och bra priser. En utflykt ner till Key West för en skön häng och resten i Miami Beach.
http://city-lover-reser.blogspot.se/search/label/Key%20West
http://city-lover-reser.blogspot.se/search/label/Miami%20Beach

För sevärdheter skulle jag välja New York - ingen sol och bad dock, men så mycket att uppleva. Halloween är häftigt att uppleva i NYC och i början av november är Central Park fantastisk med alla sina vackra höstfärger. Dock får ni inte komma in på alla coola takbarer innan 21 år.
http://city-lover-reser.blogspot.se/2015/11/new-york-firar-halloween.html

Los Angeles väder i november kan jag inte uttala mig. Där tycker jag att ni behöver en bil för att förflytta er - staden är gigantisk.
http://city-lover-reser.blogspot.se/search/label/Los%20Angeles

Mina blogginlägg är från resor med våra tonårsbarn men jag har varit i Miami Beach och New York även i er ålder och tyckte om både Miami Beach och New York då.

Rent prismässigt tror jag att ni kommer att hitta lättare ett prisvärt boende i Miami Beach än i New York så kanske kolla upp kostnader för boende innan ni bokar ett flyg.