Koh Samui - tips på boende / stränder

Av Sannab
26 maj 2013 15:20
Visningar: 613
Min kille och jag reser till Thailand vid midsommar och tänkte testa Koh Samui denna gång. Vi har varit i Thailand tidigare och kommer nu även resa tillbaka till Koh Phangan och eventuellt Koh Tao. Nu skulle vi så gärna ta del av era fina tips!

- Vi söker först och främst ett fint boende (prisklass 300-400 kr per natt) i närheten av en härlig strand.

- Vilka stränder är att föredra? Vilken är finast? Vilken har färre turister?

- Vi söker dessutom ett lyxigt boende med egen jacuzzi eller pool (prisklass 1000-1500 kr per natt) att övernatta på en eller ett par nätter.

- Tipsa oss gärna om roliga sevärdheter, mysiga restauranger, och annat som kan vara fint att känna till.

Tusen tack på förhand!
Sanna & Gustav
Av Pelle77
26 maj 2013 16:19
Hej!

Finaste stranden är ju lite subjektivt men jag gillar Choeng Monstranden i nordväst, vit pudersand. Men även Chaweng är bra. En betydligt lugnare starnd är Maenam som blev en favorit. Nästan folktom när vi var där sommartid för några år sedan.

Vill ni bo lyxigt rekommenderar jag Tongsai Bay starkt. Satsa på en cottage suit så får ni en djungelbungalow med badkar på terassen. Hotellet är öns första 5* hotell och många av personalen har varit där länge. Det är dessutom ett av få hotell med egen strand helt utan strandförsäljare. Längtar tillbaks till frukostrestaurangens fruit-ladies som blandade färsk juice av de frukter man pekade på.

I sommar kommer vi bo på Sala Samui och de har poolvillor och ligger precis vid Choeng Mons strand.

Zazen boutique är ett annat tips. Om ni inte bor där så måste ni testa deras restaurang samt deras Afternoon tea, världsklass! Prego är en annan restaurang jag återkommer till, ligger mid Amari Palm reef hotell.

Jag gillade att göra en Canopy-trip bland träden i Maenams djungel, riktigt kul.

Trevlig resa!