Koh lanta- koh mook-?

5 jan. 2016 21:19
Visningar: 433
Hej!
Vi är en familj som ska resa till krabi nu i januari- 2barn på 4&6år och gravid själv... Vi landar krabi och tar oss direkt till koh lanta.
där stannar vi 7 nätter (bokat ) för att åka till koh mook 5-9/2. (Bokat Charlies)
Men sen var tanken ao nang men börjar få kalla fötter, mycket bokade hotell och egentligen vill jag till koh lipe?! (Sierra om du läser detta så har jag läst många av dina kommentarer, tack för all hjälp! )

Nu till frågan? Ao nang eller koh lipe? Vad är restiden mellan mook till lipe?
Och sen lipe tillbaka till krabi? Vi tänkte ao nang för att besöka lite öar där o sen ha nära till krabi flygplats tidig morgon 18/2... Men kanske det är värt att åka till lipe o sen ta oss till krabi 16-17/2 hur lång tid nu det kan ta? Någon som vet?

Tips mottages tacksamt! ❤️
Av Sierra
5 jan. 2016 22:38
Restid med speedboat till Lipe från Mook är 2 tim inkl ett kort stopp på Bulon.

När ni skall till Ao Nang från Lipe är det lämpligast att åka speedboat 09:00 från Lipe till Lanta med ankomst 12:00 (det är korta stopp vid öar på väg upp mot Lanta). Kl 13:30 avgår färja till Ao Nang med ankomst 15:30. Det passar alltså bra med lunch vid Saladan Pier innan färjan avgår.

Speedboat: http://thaibeachtravellers.com/
Färja: http://www.phuketferry.com/
6 jan. 2016 08:06
Tack sierra!
Funderade på att ta bort ao nang från resrutten och besöka lipe istället några dagar. Finns det nån annan ö man borde besöka på vägen Mot Krabi och hemresa.
Kan an bara åka ut till lipe utan boende, blir alldeles svettig här hemma då det står att allt är slutsålt, hittar inga boenden på lipe lediga alls... Vill ända ha ok boende med barnen. Åker tyvärr i peak säsong. Lämnar mook 9/2 enligt plan o åker vidare någonstans...

Tack!