Koh Kradan vs Koh Bulon

12 juni 2013 10:00
Visningar: 1269
Hej alla resenärer!

Jag undrar om det är någon barnfamilj som har erfarenhet av Koh Kradan & Koh Bulon och som kan tänka sig att dela med sig av den?
Vilken av öarna föredrar ni och varför?
Hur är boendet på de båda? Har svårt att hitta bra info om boende på framför allt Koh Kradan för en familj på 4 personer (barnen är 7 & 11), någon som har några tips om ok boende?
Hur är stränderna och snorklingen? Vilken strand föredrar ni på respektive ö och varför?
har ni några övriga tips på vad man kan göra på öarna?

Hoppas någon kan hjälpa oss på vägen i att välja vår resrutt :)

Tack på förhand!
16 juni 2013 11:00
Hej!
Jag har inte rest med barn men har varit på Bulon två gånger och Kradan tre gånger, så jag kan delge dig mina intryck av dessa öar. För det första så påminner dom mycket om varandra. Det är det totala lugnet som gäller! Om jag börjar med Bulon så bodde vi på Pansand Resort, något slitet, och när vi varit där så fanns det väldigt få barnfamiljer som bodde där. Däremot på Bulon Resort fanns det mer barnfamiljer. Har ingen uppfattning om standard. Snorklingen tyckte jag var sådär. Det är fin strand en liten bit från båda resorterna som är bra även vid lågvatten. Min favorit är Kradan där vi bodde på Kradan Beach Resort. Inte den högsta standarden men där finns två, tror jag, nybyggda bungalows som ligger precis på stranden. Där finns också en lyxigare resort precis norr om där vi bodde. Tror faktiskt att det finns charter dit, Helt magisk strand, framförallt vid högvatten där havet skiftar i härliga blå nyanser. Där finns ett litet rev ganska nära stranden som man måste gå över vid lågvatten ,men utanför är det sandbotten. Vid lågvatten är det bara att promenera ut ca 200m så finns där underbar snorkling på djupare vatten. Om man vill uppleva en härlig solnedgång, är det bara att promenera tvärs över ön, ca 15 min, till Sunset Beach. En liten ljuvlig sandstrand! Aktiviteterna på båda öarna är sol, bad o snorkling. När är det tre år sedan vi var där, så det kan hänt en del, både positivt o negativt när det gäller standard.
Lycka till med resan!
Seastone
18 juni 2013 05:49
Tack för ett givande svar! Känns bra att ha fått lite mer på benen inför vårt val. Tack!
Av Sierra
18 juni 2013 19:30
Om ni väljer Bulon är Bulone Resort ett bra val. Som Seastone säger är där fler barnfamiljer än på Pansand som är ok men lite mer "dystert". Dessutom är det inte kul att bada vid Pansand då det är lågvatten då där är mycket koraller och sten. Bulone är ok att bad vid hela dagen. (Ingen a/c vid någon av resorterna).

Bulone Resort: http://www.reseguiden.se/forum/bilder/bulone-resort-thailand-296800