Koh Chang - aktiviteter/sevärdheter

Av Stoffs
27 okt. 2010 15:04
Visningar: 5502
Hallå.

Jag har precis bokat en resa till Koh Chang. Vi åker i januari och tänkte fördriva en del av tiden tills dess med att ta reda på vad man bör göra och se i Koh Chang.

Finns det någon som har tips eller råd? Kanske finns det tidigare erfarenheter och reseberättelser i nån blogg osv?
27 okt. 2010 15:47
Old town på andra sidan är sevärd,vattenfallet,rida elefant ,och åka upp till byn som är byggt på pålar på västsidan.
Av Stoffs
27 okt. 2010 15:49
Citerat från sjoberga:
Old town på andra sidan är sevärd,vattenfallet,rida elefant ,och åka upp till byn som är byggt på pålar på västsidan.
Tack för tipsen!

Hur är det med öarna runtomkring? Något som är värt att åka till eller är stränderna på Koh Chang fina de med?
27 okt. 2010 15:54
Byn på pålar (snarare cementpir + pålar) är värd ett besök (Bang Bao) http://www.kohchang.se/ Passa på att njuta av en lunch på Seabird - kanonmat!

Vi hyrde en minivan med A/C och chaufför (via hotellet) som körde oss runt ön för en "spottstyver" - vi besökte bl a en fiskeodling och just Bang Bao.
28 okt. 2010 00:13
Det är en hyffsat liten ö som man kan ta sig hela vägen runt på en timme eller två på moped. Kan verkligen rekommenderas. Man ser mycket och kan hamna lite off road så att säga och se sånt man kanske inte förväntat sig.
28 okt. 2010 15:14
Kho mak är en fin liten ö bara slappa men i högsesång får man boka. stränderna på kho chang väldigt fina och man kan hitta sin egen strand.
Av Wegen78
29 okt. 2010 17:30
Får man fråga hur ni tar er dit ? Vi tänkte åka dit i mars, ska förmodligen boka flyg ner i helgen. Tänkte oss Sthlm-Bangkok, sen flyg/buss/taxi till Trat och därefter båt till Koh Chang. Vad är bäst? Vilket är smidigast ? Har även tänkt oss en dag i Bangkok, antingen på dit eller hemresan. Tips mottages tacksamt!
Av Stoffs
29 okt. 2010 18:45
Citerat från wegen78:
Får man fråga hur ni tar er dit ? Vi tänkte åka dit i mars, ska förmodligen boka flyg ner i helgen. Tänkte oss Sthlm-Bangkok, sen flyg/buss/taxi till Trat och därefter båt till Koh Chang. Vad är bäst? Vilket är smidigast ? Har även tänkt oss en dag i Bangkok, antingen på dit eller hemresan. Tips mottages tacksamt!
Bokade via Fritidsresor. Så det blir flyg från Arlanda (via Köpenhamn på ditresan) till Bangkok och sedan inrikesflyg till Trat/Trang (lägger aldrig stadens namn på minnet) för att sedan hoppa på båten till Koh Chang.

Det hade säkert gått att få det något billigare om vi pusslat själva och gjort lite research. Men efter sommarens bilsemester (som innehöll massor av planering) ville vi bara "åka med" =)

Enligt vad jag har läst mig till och fått info från Fritidsresor så tar en buss/bilfärd ca 3-4 timmar. Inrikesflyg + båt tar 1 och ½ timma.
29 okt. 2010 19:15
Det kostar ca 5000 bath en väg för hyrd minivan med A/C och chaufför från Suvarnabhumi flygplats till ditt hotell på Koh Chang (inkl färjan). Det tog ca 3 1/2 timme för oss då chauffören fick "stå på" ordentligt för att vi skulle hinna med sista färjan (2006/2007) som gick vid 18.30.

Det verkar som priserna för transfer är ungefär detsamma nu. Det var VÄLDIGT skönt att ha en minivan som väntade på oss vid flygplatsen och eftersom vi var tre personer blev det dessutom billigare än inrikesflyget och det tog ungefär lika lång tid . Det är drygt 30 mil från Suvarnabhumi flygplats till färjeläget på hyfsade vägar.
Av Wegen78
30 okt. 2010 15:56
Citerat från cajsawarg:
Det var VÄLDIGT skönt att ha en minivan som väntade på oss vid flygplatsen.

Hur och var bokade ni detta innan? Låter onekligen som ett smidigt alternativ!

Boende, märkte jag på senaste resan till Thailand, var väldigt lätt att få tag på. Denna gången är vi dock 6 vuxna och ett barn. Är det fortfarande lika lätt, eller skall man boka i förväg ? Är det mycket folk på Koh Chang i Mars ?

Tack för svar!
1 nov. 2010 11:53
Vi flög till Trang fr bangkok kostade ca 500kr en liten kär flygplats det fans minibussar som man betalade ca120kr som körde ner till båten och földe med båten till ön och lämnade av en vid hotelet man bokat, på ca 2.5timmar totalt så stod man på hotelet.
1 nov. 2010 13:39
Vi mailade hotellet på Koh Chang (Klong Prao Resort) och bad dem ordna transport som passade vår ankomsttid på Suvarnabhumi - fungerade perfekt! Transportkostnaden debiterades sedan vår slutnota på hotellet.

Mars är fortfarande högsäsong i Thailand och är man såpass många som ni skulle jag förboka boende - framförallt om ni skall bo på någon liten ö med begränsat utbud av hotell.
Av Stoffs
19 jan. 2011 23:27
Sådär, nu var vi hemma efter en skön semester på Koh Chang (och primärt stranden Klong Prao).

De aktiviteter som vi gjorde var att besöka vattenfallet Khlong Phlu, samhället och stranden White Sand Beach, kika på elefanter i ett elefantcamp och en tur ut i skärgården med Thaifun (med stopp på Koh Wai, Koh Maak och dykning utanför Koh Rang).

Hade vi haft mer tid på oss hade vi besökt Bang Bao och Mangroveskogen på andra sidan ön.

Vår reseskildring i form av en resedagbok finns på länken nedan i fall att någon är intresserad eller behöver information inför en kommande resa till ön!
http://www.stoffs.se/2011/01/thailand-ett-enskilt-paradis.html
Av Wegen78
13 feb. 2011 14:56
Har ni något tips om var man bokar minibuss eller kan man ta det på plats på flygplatsen i bangkok? Har provat att maila hotellet, men inget svar ännu. Provar igen... :)