Koh Chang

Av Susa60
26 jan. 2011 14:40
Visningar: 1329
Förslag på var vi firar nyår trevligast på Koh Chang? Vi är två familjer som kommer att vara där över nyår och vill ha lite firande just över nyår kommer sedan att söka lugnet med snorkling direkt från stranden, var gör man detta bäst i området?

MVH Susanne
Av Tubbe
26 jan. 2011 14:51
Hej

Undrar var du ska bo på ön ( vid vilken strand )
Men kan inte tycka att det är så bra vatten att snorkla i ( från stranden ) på Chang.
Väljer ni snorkeltur med båt så kommer ni att bli nöjda.

/ R
Av Susa60
26 jan. 2011 14:55
Vi har inte bokat boende än, det är frågan var vi bäst bor över nyår? Vi kommer att ta oss vidare till någon ö där det går att snorkla från stranden, något bra förslag på det?
MVH Susanne
Av Daquiri
26 jan. 2011 15:09
Vi firade det gångna nyåret på Klong Prao Beach. Detta är en strand som har en avslappnad miljö. Vill man ha kvällsröj ska man inte bo här. På denna stranden sitter man på restauranger och äter gott och lyssnar på musik på kvällarna.
Vi bodde på Coconut Beach Resort. Ett hotell vi var mycket nöjda med. Vill man göra utflykter har hotellet en egen "agent" som är jättebra. Restaurangen på hotellet är jättebra. Hotellet ligger på stranden och du kan också enkelt gå på stranden till andra restauranger. Precis utanför hotellet finns ett mindre "centrum". På nyårsafton firades det på varje restaurang. Ogillar ni raketer, bo inte här!!
För att snorkla får man åka ut med båt. Vi åkte ut både med snigelfart och med speedboat. Båda turerna var mycket trevliga. Om ni ska åka speedboat, sätt er bak i båten!
Av Susa60
26 jan. 2011 16:07
Tack för tipset! Hur långt innan bokade ni detta hotel? Kommer du ihåg vad öarna hette ni var på när ni snorklade? Hur långt var det från er strand till white sand beach?
Av Tubbe
26 jan. 2011 16:22
Citerat från susa60:
Tack för tipset! Hur långt innan bokade ni detta hotel? Kommer du ihåg vad öarna hette ni var på när ni snorklade? Hur långt var det från er strand till white sand beach?
Just Coconut Beach Resort var väldigt lättpruta 40% .Vi valde att bo där några nätter extra.

Under nyår är där säkert mer folk och kan därför vara svårare att pruta. Men att ni hittar boende trots att ni är 2 familjer är jag ganska säker på.

Om ni vill bo bra men billigt så ca 500 meter från Coconut Beach Resort ( mot White sand ) ligger där resort
på höger sida på "fel" sida och om man kan tänka sig att inte bo direkt på stranden. Kostnad var i november 1000 bath per natt och hus. Finns säkert inte med på nätet och det är därför som ni kommer att hiita boende utan att boka hemmifrån, men bra att boka 2-3 nätter hemmifrån.

Och till Chang från BKK om ni nu kommer från det hållet så ta bussen.
Ett tips är att inte stanna bara på Chang , ni har Cambodja väldigt nära vilket är den bästa resa jag har gjort i Asien.

Whith sand med moppe.......15 -20 minuter skulle jag tro.

/ R
Av Daquiri
26 jan. 2011 22:03
Vi bokade i juli genom sawadee.com. Jag uppfattade redan då att det var rejält bokat så boka eventuellt tidigare,kanske direkt med hotellet. Från Coconut Beach till White Sand beach tog det 12-15minuter kanske.Turerna med snorkling tog oss bla annat till KoTrong Lang, Ko Yak Lek, Ko Rang och Ko Wai.
Vi tog taxi mellan BKB och Trat. Denna bokade vi hemifrån på skyhightravel88.com. Bra priser som inkluderar tullarna. Chauffören körde bra och vägen är riktigt bra.
27 jan. 2011 13:15
Vi bodde första veckan i januari på Coconut (Klong Prao Beach). Firade dock inte nyår här, men jag rekommenderar inte detta hotellet pga att stranden är inte så fin just här. Vi gick en bra bit ner på stranden och där var finare vatten och bredare strand, t ex vid Klong Prao resort. Väldigt lugnt kvällsliv, kanske lite för lugnt tyckte vi som har grabbar på 16 och 18 år. Tog oss in till White Sand flera kvällar där det var mer shopping och restauranger att välja på. Nyår firade vi på Koh Mak - helt fantastiskt!
Av Stoffs
28 jan. 2011 00:51
Hej.

Jag och flickvännen spenderade en vecka på Koh Chang nu under januari och är helnöjda med vår vistelse där. Vi bodde på stranden Klong Prao och tyckte den var lite för lugn - det hände inte allt för mkt på kvällarna. White Sand beach är dock bara en taxiresa bort (10 minuter) och där var det desto mer livat.

Söker ni lugn och ro, men ändå närhet till hålligång är Klong Prao ett bra val. Vill ni bo mitt i smeten så är det White Sand beach stället ni ska välja. Vill ni sitta ute i ingenstanns så ska ni välja Lonely beach :)

Stränderna är som sagt inte snorklingsvänliga då de är otroligt långgrunda. Men tar ni en tur med en båt ut i skärgården så kommer det vara kanonbra snorkelvatten. Vi åkte med Thaifun och var verkligen supernöjda med den dagsturen. Maten var bra och båten var fräsch! Vi stannade på Koh Wai, Koh Maak och utanför Koh Rang (om jag inte minns fel).

Sevärdheter på ön är byn Bang Bao (på sydspetsen), vattenfallet Khlong Phrao, elefanttrekkingcampen mangroveskogen på andra sidan ön och en tur upp i regnskogen.

Vi dokumenterade vår resa i en resedagbok där text/bilder och videos blandas. Du kan läsa den här http://www.stoffs.blogspot.com/2011/01/thailand-ett-enskilt-paradis.html

Hoppas att ni får en riktigt trevlig resa!

PS. Det finns även en tråd här i forumet som handlar om aktiviteter på Koh Chang (med omnäjd)
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/koh-chang-aktiviteter-sevardheter-14145
Av Susa60
28 jan. 2011 08:32
Tack för era tips, och vilka härliga bilder i er resedagbok.
mvh Susanne
Av Mpc
29 jan. 2011 11:42
trevlig reklam film
30 mars 2011 00:19
Hej!
Vi var på Koh Chang sommaren-09 och får väl säga att vi fick två favoriter. Klong Prao, där vi bodde både på Coconut och på Chai Chet resort (ute på udden, inte direkt på stranden) Vi gillade lugnet och tillbringade många kvällar vid de mysiga ställena vid stranden en bit bort. Vårt andra ställe var Kai Bae Beach, där vi bodde på KB Resort. Inte så fin strand här men ett gemytligt ställe. Lite mer aktivitet i byn än Klong Prao. Bodde också på White Sand Beach några dagar, men det var alldeles för turistigt för vår smak (och ändå var det low season) Ingen bra snorkling så här års. Åkte ut på en snorkeltur som var helt ok och bodde över på Koh Wai två nätter. Underbara stränder, men uselt boende (som vi dock skrattar gott åt idag...)
Hoppas ni får en trevlig resa!
Mvh FamFis
Av Susa60
15 juli 2011 13:39
Famfis!
Var bodde ni på White sand beach?
Mvh Susanne
Av Susa60
15 juli 2011 13:42
Bokade ni övernattning på koh wai på plats? Fanns det bättre boende?
Mvh Susanne