Klong Muang Beach

8 mars 2014 11:53
Visningar: 5165
Hej
Vi skall åka till Klong Muang i januari 2015. Jag skulle vilja ha tips från er som har varit där om hur det ser ut med matutbudet m.m. Vi skall bo på Sofitel Krabi Phokeethra och vill inte bara äta på hotellet, jag är inget fan av all-inclusive känslan utan vill ha friheten att välja matställe själv. Hur ser det ut på beachen, finns det matställen där?. Ön Hong ligger inte alls långt bort, kan man äta där? Om man tar en promenad från hotellet finns det mysiga matställen i närheten?
Om man vill åka ut till öarna måste man boka på hotellet eller ligger det båtar vid stranden? Vi kommer att åka in till Ao Nang för shopping och vet att matutbudet är stort där, men finns det något liknande men mindre närmare än Ao Nang.
Jag kommer att ta en massa bilder när vi är där och lägga upp som ett resealbum för andra nyfikna resenärer. Är också tacksam för tips som vi inte får missa när vi är på plats.
Tacksam för svar.
17 jan. 2015 15:45
Hej! Jag är nyfiken på samma saker... Vi åker dit i mitten av Februari 2015. Jätte tacksam för tips om Restauranger, utflykter o dyl... Vi ska bo på Beyond Resort... // Camilla
19 jan. 2015 10:30
Nu har vi varit där, kom hem igår. Det var fantastiskt. Det finns en del bra ställen att rekomendera och en del som man skall undvika. Men de i särklass bästa i närheten av hotellet är Sunset Bar som inte bara har fantastisk mat utan även supergoda mojitos. Det ligger direkt på stranden ca 600m från sofitel. Sedan kan jag rekommendera Sabai Ba Bar som man passerar när man går till Sunset Bar. De har kycklingspett som barnen älskade och ett bra utbud av thaimat, men även en god carbonara om man inte vill ha thaimat. Ön Hong är vacker och ta er ut tidigt så slipper ni trängas. Gå längst bort, och invänta solen som strax dyker upp mellan klipporna. De har en liten kiosk med öl, läsk och chips. Jag rekomenderar er att hyra en egen longtailbåt en hel dag och åka till Chicken och Tup, Koh Poda Pranang och Riley. Och äta skall ni göra från longtailbåtarna i Pranang, billigt och fantastiskt gott.
20 jan. 2015 07:38
Hej! Tack så jätte mycket för snabbt svar... De låter härligt... Ordnade ni era utflykter själva el genom hotellet? O va man tvungen o ta sig in till Ao Nang för o få tag på båtar och utflykter...? Hälsningar Camilla
20 jan. 2015 09:12
Vi ordnade våra resor själva, vi gick och pratade med killarna på longtailbåtarna och gjorde upp priset med dom, vi betalade 3.500 Bath för en hel dag för 2 familjer. Vi behövde inte åka till Ao Nang.
Av Ulrdan
31 jan. 2015 17:30
Vad roligt att läsa vad du skrivit Stellan. Vi är tre familjer som åker dit om ca 2 veckor. Har förstått att vi har något härligt att se fram emot. Du skriver att man ska undvika några restauranger, kan du precisera lite mer vilka och varför?
Stämmer det att frukosten är enorm?

Fanns det någon shopping i närområdet eller är det Ao Nang som gäller då? Fanns någon mataffär i närheten?
Läste någonstans att stranden vid hotellet var "sådär" upplevde ni också det så?

Finns det flytvästar till barn i longtailbåtarna? Låter helt underbart att åka iväg sådär en hel dag. Egentligen bubblar jag av frågor men får se om du har lust och tid att svara på det här ;) Tack på förhand!
1 feb. 2015 16:16
Hej
Eden är ett ställe där man får mat som är anpassat för turister, lite dyrare och smaklöst. Inne mittemot Klong Muang Plaza finns C.E. Lab, bra mat inte lika påkostad inredning som restaurangen bredvid men betydligt godare.
Frukosten är superbra, de gör pannkakor, omeletter, nudelsoppa och bra kaffe. Frukt och baugetter, ägg bacon, bönor etc etc.
Ao Nang är att föredra för shopping. Ät lunch vid Sunset Bar eller Sabai Ba Bar i klong muang och ta sedan en eftermiddag med bad vid Ao Nang Beach (glöm inte att gå längst bort och titta på aporna) avsluta sedan med lite shopping och middag, ta sedan en disco-Tuk Tuk tillbaka till klong muang.
Stranden vid hotellet är helt ok, annars är det mysigt att åka till ön Hong eller Tub kaek beach.
Det finns flytvästar i båtarna. Glöm inte att ta med bröd när ni åker till någon av öarna (Hong eller Tup Island) och fiskarna äter ur handen på er.
Av Ulrdan
1 feb. 2015 17:04
Tack så jättemycket för ditt svar 😀 Efter att ha läst dina i lägg och svar känns det helt rätt att vi inte har tagit All-inclusive På hotellet. Tack igen 😊
13 dec. 2016 23:18
Camilla, hur var Beyond Resort?
Av Ken12
15 dec. 2016 10:01
Kikade med på beyond nu när jag bokade men valde faktiskt elements resort istället.
15 dec. 2016 10:34
Hej! Nu är det snart ett år sedan vi var i Klong Muang... Men kan bara säga att vi var super nöjda med både Beyond och själva Klong Muang som ort.... Det är en liten ort men med en hel del mindre restauranger att välja på o vill man ha mer fart och utbud är inge Ao Nang långt bort... Vi bodde i huvud byggnaden med härlig balkong med utsikt över bukten... Hotellet är byggt på ett väldigt trevligt sätt där många får den vackra utsikten... Våra kompisar bodde i en rymligare stuga o va även de nöjda med sitt boende,,, Sammanfattningsvis om Hotellet... Lyxigt, bra service, underbar frukost, väldigt trevliga strandstolar, absolit lite kostsamt att äta o dricka på hotellet men de är inte långt till andra ställen heller... Vi gick ofta ner till gamla fiske hamnen och åt samt till en härlig strand restaurang... Klong Muang var även perfekt att åka på Long tail båts turer ut till vackra öar med massa snorkling... Det enda som var negativt var att på sen eftermiddagen när vattnet var lågt blev stranden precis vid hotellet ganska stenig.... Men kan varmt rekomendera Klong Muang och Beyond...