Kina - Pekin

Av Isabela
25 maj 2010 11:27
Visningar: 210
ska åka igen till Pekin och undrar om hotel Qianmen är ok?
hur kommer jag till ming gravarna ?? ska jag ta taxi ?? eller går det tunellbana??. Samma fråga om kina muren??
Någon som varit i kina nyss??
Tacksam för alla svar.
Av Isabela
26 maj 2010 10:59
tack
jag kanske tar tunnelbana till sommarpalatsen, och taxi till muren.
tak för din svar .
ha en bra dag
izabela
Av Hathor
26 maj 2010 16:43
hotellet du frågar om är bra,men när jag var där i mars så var de kalla rum ,de e de enda att klaga på.
Av Anna__
27 maj 2010 20:36
Angående kinesiska muren finns det färdiga turer på hostel och liknande. Det brukar finnas ett antal olika turer, varav Badaling är närmast(?), framförallt mest turister. Du kan välja en tur som går mellan Jinshaling och Simatai om du känner för att vandra några timmar, den är trevlig. Slutar med en lång linbana över floden (eller trappor om man gillar det bättre).
28 maj 2010 00:45
Eller gör som jag o dottern gjorde när vi fick en mycket minnesvärd dag 2007...vi skulle åka kommunalt till muren o fick på hotellet (Marriott courtyard Chongwenmen, mkt bra nära T-bana) reda på att bussarna gick från Himmelska Fridens Torg. Väl där var allt på kinesiska o ingen fattade när vi frågade vilken buss vi skulle ta...finns ett antal bussar o hållplatser vid det bauta-torget.. vi gick o gick o hamnade på en bakgata där det avgick en kinesiskt guidad rundtur med bara kinesiska turister. Vi gjorde upp med guiden att vi skulle kunna kommunicera vilken tid vi skulle träffas vid bussen varje gång den stannade....

Vi fattade ingenting, vet inte var vid muren vi var, men turen gick även via Minggravar, ett nöjesfält, kniv- o jadefabriker (ca 200/pp gick det på). Rätt kul att sitta o slafsa lunch tillsammans med ett gäng kinesiska turister som man inte kan prata med !

Mycket mer minnesvärt än om vi hade tagit en taxi, bil med chauför från hotellet e.d...