Key west eller Orlando? Ska även till New york

1 mars 2012 11:45
Visningar: 2163
Hej!

Vi planerar att fara 4 vuxna, (då) en 13åring och en 2åring till USA i maj 2013. För två år sedan var vi (inte 2åringen) till Orlando och Miami och nu är vi sugna igen, men vi har tänkt oss en vecka i New york istället för Miami. Andra veckan vill min käre mor gärna fara till Key west, kanske svänga förbi Everglades den här gången och kanske till Orlando (Magic Kingdom igen).

Försökt leta lite fakta om Key west och vad jag hittat verkar det som att man inte borde stanna där en hel vecka? Kan man vara där i 1-2 dagar, räcker det?

Hur skulle ni erfarna planera vår resa på 2 veckor, åker från Stockholm Arlanda. Den ska då innehålla en vecka i New york och helst en dag på Magic Kingdom i Orlando, Everglades samt Key west.

Vilket ställe skulle Du flyga till först och varifrån hem till Stockholm igen?

Vi kommer som sagt ha med oss vår 2åriga son, en sulkyvagn kommer vi ta med oss till honom.

Alla tips och råd önskas! (Har läst lite här på RG också)

Ska tillägga att vi hade hyrbil förra resan och det gick jättebra att köra, så det kommer vara ett alternativ om vi kommer vara kring Orlando-Key west. Blir det för långt att köra Orlando-New york?
Av Annl
1 mars 2012 19:11
Hej,

Att köra mellan Orlando och NYC tar för lång tid med tanke på att ni bara har två veckor till ert förfogande och dessutom tänker er ett antal stopp under vecka 2.

Jag skulle inte rekommendera en vecka i Key West om det inte är så att ni "bara" vill bada och slappa där. I vart fall måste ni ha en övernattning men jag skulle nog föreslå två med tanke på att det är långt att åka dit och med dåliga vägar och fartbegränsningar. Det kan vid köer ta sex timmar att åka dit från Miami trots att det bara är 20 mil lite drygt. Men som sagt mycket trafik, dåliga vägar och till stora delar med bara en fil så att det inte går att köra om.

En tanke skulle kunna vara att flyga till Key West för det fallet att ni tar NYC den första veckan och då fixa en inrikesflight mellan NYC och Key West. Det lär ju spara en del tid.

Ska ni besöka Orlando får ni räkna med en park per dag. och jag vill verkligen slå ett slag för Sea World - det är en fantastisk park och barn gillar ju alltid djur.

För min del hade jag nog valt bort en av de tre destinationerna i Florida och bara koncentrerat mig på Key West och Everglades eller Orlando och någon kombo. Det är långt att åka och ofta inte lite trafik och det tar en massa tid med byte av boende då man skall packa, packa upp, checka ut och in m.m.
Av Erc
1 mars 2012 19:11
Avståndet mellan Orlando och New York är ca 170 mil, dvs motsvarande Göteborg-Kiruna. Med något stopp är det naturligtvis fullt möjligt. Om det är för långt beror helt på föraren och resten av resenärerna.

När på året har ni tänkt resa?
2 mars 2012 01:04
Tack för era svar!

Att ta inrikesflyg verkar vara mycket smartare, speciellt när vi har så kort tid på oss, som du skrev Annl, samt att vi vill undvika för mycket bilsittande med en 2åring.

Vi var som sagt i Orlando för snart 2 år sedan och då besökte vi alla parker, även SeaWorld. Denna gång har vi bara tänkt besöka Magic Kingdom eftersom vi har med oss vår son som då kommer vara 2år, kanske att han är för liten(?) för att tycka det är roligt men det är nog den park som passar honom bäst (sen tyckte vi vuxna om den mycket).

Om vi skulle välja att vara i New york första veckan och flyga därifrån till Key west för att vara där i 1-2 dagar, kan man sedan ta en hyrbil från Key west och köra till Orlando och lämna där? Någon som vet ungefär hur lång restiden blir med bil Key west-Orlando?

Vi planerar att åka i maj (2013).
Av Moth63
2 mars 2012 07:23
Ca 7 Timmar om jag inte minns fel, har gjort resan två gångar :-(
Av Erc
2 mars 2012 09:38
Citerat från moth63:
Ca 7 Timmar om jag inte minns fel, har gjort resan två gångar :-(
Köra Orlando - New York på sju timmar? 170 mil? Njae... :)
Av Pelle77
2 mars 2012 09:52
Det menades nog restid Key West-Orlando
Av Annl
3 mars 2012 20:47
Då hade du flyt med trafiken - bara Key West - Miami kan ju ta upp till sex timmar om man har otur och det är mycket trafik.
Citerat från moth63:
Ca 7 Timmar om jag inte minns fel, har gjort resan två gångar :-(
5 mars 2012 16:08
Ja hörrni!

7 timmars bilresa eller mer låter inte lockande alls! Jag får se vad dom andra tycker..