Kappadokien

6 maj 2019 22:01
Visningar: 125
Hej,

Jag och en vän har bokat en resa till Alanya i mitten på Juni. Vi skulle gärna vilja besöka Kappadokien och framförallt se luftballongerna där. Vår researrangör TUI anordnar en 3-dagarstur dit. Vi tycker dock att detta är för mycket tid som i såfall går åt av vår totala vistelse. Via google maps, så har vi fått fram att det är cirka 50 mil dit och resetiden är drygt 6 timmar. Vi tänker därför att det är möjligt att få till vistelsen på en dag. Är det någon här som har besökt platsen? Hur gjorde ni? Åkte ni på en arrangerad resa och i såfall är det någon researrangör ni rekommenderar? Tack på förhand!
Av Erik777
6 maj 2019 22:44
På en dag? Det blir liksom som att åka Gävle-Jönköping över dagen. Jag skulle inte tycka det var värt det, men visst vill man verkligen se något så.
8 maj 2019 11:02
Ja, det kommer verkligen bli en heldag. Vi tänker att man så fall åker väldigt tidigt, är där sen förmiddag. Stannar till sen eftermiddag och är tillbaka på hotellet vid midnatt.
22 maj 2019 02:18
Citerat från Astridniilsson:
Ja, det kommer verkligen bli en heldag. Vi tänker att man så fall åker väldigt tidigt, är där sen förmiddag. Stannar till sen eftermiddag och är tillbaka på hotellet vid midnatt.
Fast då missar ni en av de stora höjdpunkterna i Capadoccia! Luftballongerna är ju ett magiskt moment i gryningen, från backen. Tro mig, ni åker inte över dagen dit. Antingen tar ni en buss från Otogar i Alanya (billigast, men lång restid) eller så hyr ni en bil och stannar en natt på hotell. Blir dock billigare att boka direkt med researrangör på plats i Alanya. (vad kostar er arrangör och vad ingår?). Jag åkte dit 2016 och bilade, det är inte direkt motorväg likt Sverige dit, även om vägarna är relativt fina.

Även om ni inte skulle åka och stanna för ballongerna, så hinner ni inte uppleva nämnvärt mycket i Göreme och däromkring om ni vill göra en kvalitativ utflykt. Då hinner ni i princip bara se någon del, och det finns så OTROLIGT mycket intressant historia som ni absolut inte får missa när ni är där.
22 maj 2019 15:19
Bara slöseri med tid att göra en sån lång resa och sedan återvända hem igen. Kappadokien kräver åtminstone en heldag på plats, gärna mer.
Jag har skrivit en guide till vad man bör se och göra i Kappadokien här:
https://4000mil.se/index.php/kappadokien-guide/