Kap Verde eller Gambia

Av Trem
28 juli 2020 16:36
Visningar: 100
Mer och mer börjar jag inse att vår planerade Floridaresa över jul och nyår nog får skjutas framåt ett år. Känns så trist efter många års planerande och sparande, men är bara att acceptera läget.
Dock är ressuget stort och längtan efter sol och bad ännu större. Har ägnat lite tid åt att söka andra resmål och börjat fundera på Kap Verde eller Gambia, över nyår eller tidigt i januari. Vill gärna höra vad ni tycker - för och nackdelar? Vad hade ni valt? Tar gärna emot andra solsäkra tips. Är inte sugen på Kanarieöarna och vill inte ha 12-14 timmars flygresor.
Av Brassen
28 juli 2020 20:50
Hej Trem.
Gambia eller Kapverde ? Beror på hur länge man tänkt vara borta. Och vad man vill göra. En vecka för bara sol o bad skulle jag valt Kap verde. Annars Gambia. Men med ungefär samma reslängd så finns det mer spännande resmål t.ex Jordanien eller varför inte Israel. Lycka till/Brassen
Av Keja
29 juli 2020 00:50
Hej!
Hade valt Gambia oavsett reslängd. Mer att uppleva, mer att se, grönare och så finns möjlighet att åka till Dakar i Senegal. Helst med allmäna färdmedel för att känna lite av Afrika.
Kap Verde, i vart fall Sal, ser ut som en bit öken utslängd i havet, där det blåser konstant.
Som Brassen säger är Jordanien och Israel ett alltenativ inom rimligt avstånd. Egypten, Dubai och Oman är ytterligare alternativ. Marocko är lite väl svalt men ska du inte bada så....
Av Trem
29 juli 2020 08:44
Tack för svar! Min tanke är en veckas sol och bad tillsammans med man och 11-årig son. Känner dock att det måste finnas lite annat att göra också och vad jag förstått av det jag läst verkar det inte finnas mycket mer på Kap Verde...
Skulle lika gärna kunna åka till Kanarieöarna, men tycker Gambia och Kap Verde känns lite kul att testa. Är också lite osäker på om man verkligen får sol och värme på Kanarieöarna i dec/Jan.
Av Marulk
29 juli 2020 09:26
Ha i åtanke att en resa till Gambia innebär malariaprofylax
Det är iofs några år sedan vi var i Gambia men den starka medicinen vi var tvungna att ta innan resan gjorde oss rejält sjuka. Jag hade utan tvekan valt Kap Verde, dels för att jag är nyfiken då vi ännu inte varit där men även för att vi just har varit i Gambia och tänker inte återvända. Vi reser när tillfälle ges, till det klarblå Rödahavet utmed Egyptens kust. Det kan dock vara väl svalt på kvällarna eftersom det är ökenklimat, kalla nätter. Det är dock inte mycket som slår detta fantastiska hav och dess liv under ytan.
Av Keja
1 aug. 2020 00:01
Kanarieöarna i januari kan vara i svalaste laget men det brukar i alla fall vara soligt. Se till att bo på södra ändan av öarna.