Safari

Av Tinak
4 aug. 2012 17:44
Visningar: 5552
Hej!
Vi är en familj med 3 barn i skolåldern. Vi funderar på en resa till Gambia i okt./nov. Är det någon som har någon erfarenhet av safari turer i Gambia eller till Senegal? Finns det goda chanser att få se några djur?
14 aug. 2012 12:00
Lite djur kan ni nog få se om ni åker på turer, men långt ifrån den variation och mångfald som finns i Tanzania, Kenya, Uganda, Sydafrika, m.m. På den turen vi bokade i Senegal var parken dessutom ganska liten och hade inga av The Big Five.

Så om det är djuren/safari som ni verkligen vill uppleva så är nog Gambia/Senegal inte de bästa länderna att åka till (enligt vår åsikt).

Läs mer om vad vi gjorde i Gambia/Senegal i vår reseberättelse i vår reseblogg: http://andersochmaggansresor.wordpress.com/2010/12/05/gambiasenegal-novemberdecember-2010/
16 aug. 2012 14:53
Hej!
Vi besökte Gambia i maj och anlitade LAMS Tours för alla våra utflykter. Vi följde först med på en liten rundtur där vi besökte flera olika ställen, lite highlights i en mindre grupp med två jeepar där vi bl a besökte aporna (jätteroligt!), krokodiler, ett museum, batikmarknaden, träsnidarna, en fiskehamn m fl m fl. Det var verkligen en trevlig tur där man får lite snabbt inblick i både omgivningar och annat spännande, rekommenderas. Vi var väldigt nöjda med detta så vi bokade in en safari och roots-turen också. Safarituren går ju till Fathala-park och vi åkte runt där och träffade på alla djur som finns i parken, noshörningen ställde sig bredvid vår jeep (gulps!) och vi såg även lilla giraffungen som bara var någon vecka gammal. Riktigt spännande och rolig tur där en av upplevelserna är att ta sig med färjan över till Banjul samt att krossa gränsen mellan Gambia och Senegal. Inga safaris görs i Gambia då landet bara sträcker sig runt floddeltat, däremot kan man åka båt längs floden för att se krokodiler, apor och flodhästar. Spännande det också. Vi gjorde ett par utflykter till med honom sedan och han är ju bara bäst! Jag kan verkligen rekommendera Lams, han är en hedersknyffel som alltid gör sitt bästa, en gambiansk kille som driver eget företag för att försörja sig och skapar även arbetstillfällen för fler. Hans lilla kontor finns där på Kotu-områdets torg/hantverkarmarknad på vänster sida när man promenerar in via ingången mittemot Bakotu Hotell.

Du hittar LAMS Tours hemsida här, ta gärna kontakt med honom på förhand.
https://sites.google.com/site/lamstoursinthegambia/the-tours

Hoppas ni får en trevlig vistelse i Gambia, vi tyckte jättemycket om det

Tiina
20 aug. 2012 16:19
Bandia Game Reserve i Senegal kan du ganska enkelt se struts, zebror, bufflar, noshörning, antiloper, giraffer, krokodiler m.m. Ingen stor park men större än Fathala i alla fall. Vill du ha en större nationalpark så är det nog Niokolo Koba som gäller, dock svårare att se djur.

/Ronnie
http://www.4x4expedition.se
Medlemmen har tagit bort svaret