Jul och nyår 2017

Av Sus70
1 sep. 2017 17:27
Visningar: 290
Hej! Några frågor:
1. Aeroflot till Maldiverna, funkar det?
2. Vilken atoll har "allt"? Strand, nån liten minimarket? Några restauranger?
3. Alkohol är gott, finns det på alla atoller?
4. Alla tips emottages!
1 sep. 2017 17:36
1. Klart det funkar, men det är inget bolag jag skulle välja i första hand.
2. En atoll är gigantisk och består av massvis av öar, några obebodda, några bebodda. Alla har dock stränder. Resortöarna har ofta bara en restaurang, vissa flera. Tror de flesta även har en liten minimarket. Man kan även bo på öarna där lokalbefolkningen bor, men där är jag osäker på hur det funkar med restauranger.
3. Vad jag vet endast på resortöar. Har dock hört talas om nån båt som ligger utanför en av lokalöarna där det finns alkohol.
4. Läs gärna mer på http://www.worldofmarie.com/reseguide/minaresor/maldiverna
2 sep. 2017 09:03
1. Skulle inte välja det bolaget, välj Qatar; Turkish eller Emirates. De har bra flygtider vilket kan vara viktigt om du ska till en resortö. Vilket bolag somhelst funkar men tänk på att välja ett med en mellanlandning. Priset till Maldiverna brukar ligga runt 5000-6000kr per person.
2. South ari atoll är den som är mest populär och där ligger många av de kända resorterna. Bra utgångspunkt om du vill se valhajar. Om du åker till en resortö så är det oftast en bufferestaurang som ingår i ditt valda måltidspaket. Sen finns det ibland ett par till som kostar extra . Minimarket finns inte så som det finns runt medelhavet, däremot en liten souvenirbutik där du kan hitta tandkräm, solskydd och nån chokladbit mm. Strand finns på alla öar i varierande skick där resorterna är bäst. De lokala öarna är väldigt annorlunda och går inte att jämföra med resorterna där du har tillgång till alkohol och kan använda badkläder fritt.
3. Alkohol finns bara på resortöarna. Ligger en båt utanför ön maafushi (lokalö) där ni kan dricka sprit, ganska sunkigt enligt min mening.
4. Ska ni boka jul och nyår är det bäst att ni gör det ganska omgående, mest populära tiden och kan bli svårt att hitta nått. Tänk på att priset ökar kraftigt in i december och hållerpå till april ungefär.
Budget är det viktigaste och hur länge, även vad vill ni göra? Dyka, snorkla eller bara sola och bada? Det är typ det som ni kan göra på Maldiverna