Johannesburg-Maputo

Av Nillerr
15 apr. 2009 10:36
Visningar: 538
Hej!
Jag ska ner till sydafrika i juni. Kommer utgå från kapstaden, men vi ska även ta oss uppåt mot krugerparken och mozambique, via Johannesburg. Vi tänkte flyga från kapstaden till johannesburg, och stanna en eller två nätter innan vi tar oss vidare.

Mina funderingar rör främst boende i johannesburg(aldrig varit i staden förut..), jag vill ha det förbokat och klart så vi inte tvingas röra oss i stan med våran packning, kontanter osv. Antar att man bör ta någon pålitlig taxi till boendet?

Har kollat upp två hostels som verkar ok, Diamond diggers backpackers och shoestrings airport lodge, är det någon som har erfarenheter av dessa eller kan rekomendera något annat?

Det enda vi har planerat att göra i Jo´Burg är att besöka soweto och apartheidmusèumet. Angående soweto, hur är bästa sättet att se det? guide/sällskap av någon som känner till området antar jag är ett måste...men vem ska man vända sig till?

Planen är sedan att ta sig vidare till mozambique, och eventuellt krugerparken. Har hört att det ska gå bussar till Maputo?

Har även en sista fråga...gula febern vaccination...inget krav för att komma in i mozambique, men kan krävas för att få komma tillbaka in i Sydafrika?

Väldigt tacksam för svar !