mozambique

Av Amosl
20 okt. 2018 22:16
Visningar: 225
Hejsan
Vi är ett gäng på ca 7 pers som under okt/nov 2019 tänkt resa genom Sydafrika och skulle vilja ha lite tips.
Vår idé är att hyra bil i Maputo, Mocambique. Bila från Maputo till Kruger National Park, Sydafrika, sedan fortsätta till Johannesburg, eventuellt via Swaziland.
Sedan funderar vi på att antingen, fortsätta med hyrbilen eller ta ett flyg direkt till Port Elizabeth.
Från Port Elizabeth har vi tänkt fortsätta med hyrbil till Kapstaden och sen flyga hem.
Totalt har vi tänkt vara borta 2-3 veckor.

Några funderingar:
Är Swaziland värt ett besök och vad bör man se?
Ska man ta bil, flyg eller tåg mellan Johannesburg och Port Elizabeth?
Ska man boka hotell i förväg eller chansa ?
Är det lätt att hitta campingplatser om man väljer att hyra en campervan/sover i tält ?

Hälsningar
Amos
Medlemmen har tagit bort svaret
22 okt. 2018 13:45
Om man gör sin läxa i förväg så är det inte svårt att hitta campingplatser om man hyr en campervan eller vill tälta. Mest poppis att färdas är 4x4 med taktält dock, finns inte så mycket campervans i det området.

Swaziland är värt att besöka. Jag har varit i staden Manzini och bodde på ett ställe som heter Sundowners Backpackers. Swaziland är mer Afrika än vad Sydafrika är, mer i stil med Mozambique. Svårt att förklara, men det är en märkbar skillnad. :)
Saker att se eller göra, vi var mest bara där och så tog vi en heldag och körde lite white water rafting i väldigt lungt tempo. Väldigt nybörjarvänligt. :)

Om jag minns rätt så kan man köra ifrån Krugerparken till Kapstaden på 2-3 dagar om man kör någorlunda sammanhängande. Vägarna i Sydafrika är de bästa i Afrika, men med det sagt är de inte lika bra som i Sverige. Det tar längre tid än man tror. Undvik att köra i mörkret, både folk och få uppehåller sig på vägarna efter skymningen och ingen använder reflexer (landsbygden).

Ni kan lika gärna köra hela vägen, det finns mycket att se ut med vägen. Plus att det blir enklare med hyrbilen också.
22 okt. 2018 17:22
Även om vägarna är bra så låter det som MYCKET bilåkande. Jag tipsar gärna om St Lucia, en liten stad inom världsarvet isimangaliso Wetland park. Väldigt nära Swaziland dit vi beger oss nästa gång. Varning för hippos på gatorna på kväll/natt. Parken gränsar i princip till Mocambique och innehåller (alternativt i närheten) det mesta man kan önska i safariväg. En utmärkt park som ska vara i klass med Kruger, en timmes bilväg från St Lucia, är Imfolozi/Hluhluve. Oktober/november är perfekt, barnkammare i naturen och valar som man kan se från de fantastiska (men farliga att bada vid) sandstränderna. Tipsar också gärna om Drakensberg med fantastisk vandring och vacker natur. Ni kan flyga Durban-Kapstaden och hem därifrån. Runt Kapstaden finns det oändligt mycket vackert och intressant att se. Men allt beror ju på vad ni är intresserade av att se/uppleva dock.