Jobba i norge

15 mars 2011 13:38
Visningar: 326
Jag är sjukt sugen på att jobba i norge i sommar och höst eller bara till hösten, vore kul om man åkte med nån att dela boende med. Undrar också hur man går till väga med att jobba i norge tar nämligen studenten nu i juni och vill antingen jobba sommar ända till november/december eller bara hösten till december. Spelar inte så stor roll va det är för jobb , jobbar lite nu med produktion packar bröd mm gjort ett år snart och trivs väldigt bra med produktiona jobb (=
15 mars 2011 18:39
Det gjorde jag också när jag hade slutat gymnasiet. Tycker du ska prova, det är lärorikt. Dock blir man inte så rik på pengar som vi trodde vi skulle bli (är dock 10 år sen nu). Här är några tips:

1. Börja med att besöka ett Likningskontor (skattekontor) och ansöka om ett skattekort samtidigt söker du ett D-nummer. Det är bra att göra det här på en gång eftersom det kan bli krångel att få ut lön annars och dessutom kan det ta en stund innan man får det. Gå samtidigt på banken och fixa ett bankkonto.

2. Besök Aetat (arbetsförmedlingen) eller t ex Proffice om ni inte har fixat jobb innan ni åkte.

2. Försök hitta ett boende med kort uppsägningstid (max 1 månad) utifall du/ni längtar hem. (det gjorde vi)

3. Betala tullavgiften inne i stan om ni råkar hamna i fel fil på väg in i oslo, det kommer hem en räkning till Sverige annars.

/Lycka till
15 mars 2011 19:23
Du kan söka sommarjobb på http://nordjobb.net/sv.html där får du välja vilket land du vill jobba i, dock är det bara inom Skandinavien. Dom fixar även bostad åt dig helt utan kostnad. Jag sökte genom dom förra sommaren och jobbade i Norge, har även sökt detta året med och kan rekommendera detta starkt! :)
Av Razzon
20 apr. 2011 19:08
Jag är också jättesugen på att dra till Norge i typ ett halvår! Fast å jobba inom lager med truckkörning. Har dock samma problem med att veta hur man skall gå tillväga ^^
Av Akumie
24 apr. 2011 05:04
Har hört man känner inget där då Norge är skit dyrt att bo i