Italien

19 juni 2013 12:00
Visningar: 477
Hej. Har alltid velat åka till Södra Italien. Men är bekväm, vill flyga direktflyg, och jag vill inte åka tåg efter flygturen utan vill vara framme direkt, gärna vid havet. Någon so har ett råd?
mvh.
Av Desires
19 juni 2013 22:33
Direktflyg/reguljärflyg kan du åka t ex till Tropea i Kalibrien. Du landar då i i Lamezia och kan där hyra en bil och har då ca 45-60 min bilresa till Tropea. Eller åk billigt med Ryan Air, du landar då också på Lamezia flygplats. Det finns också charterresor till Tropea (Solresor vet jag har resor dit, även Fritidsresor)

När vi var i Tropea hyrde vi en privat lägenhet, han som hade den erbjöd sig också att hämta oss för en mindre summa. Tropea är en jättegullig stämningsfull o genuin medeltidsstad med trånga gränder, mängder med små restauranger av "Lady-Lufsenstuk", kanonfina stränder och kristallklart vatten. Vi var där i juli och tyckte ändå inte att det var så mycket turister där, naturligtvis mest folk vid de stränder som ligger inne i Tropea, men inte ens där var det proppfullt. Jag kan verkligen rekommendera Tropea, vi tyckte det var jättemysigt där! Här kan du titta på mina foton och få mer tips om den charmiga staden http://www.desires.se/#post12

Andra fina platser nära Tropea är Pizzo och Scilla.
23 juni 2013 02:20
Annars kan du flyga till Bari eller Brindisi och hyra bil... Jättefina ställen i Apulien också. Ska själv till Otranto och Gallipoli nu i sommar.