Inrikesflyg

Av Ell2014
24 feb. 2015 15:59
Visningar: 553
Hejsan!
Jag aker till burma om 2 dagar. Vi landar i Yangon, darafter ska vi vidare till ngapali beach. Vi skulle garan aka flyg, nagra tips pa flygbolag? prisvarda?
Hort att det gor att aka buss men att det tar ca 20 tim....
Av Hawaii
24 feb. 2015 16:50
Kolla www.airmandalay.com De flyger till Thandwe (Ngapali). Lite konstig sajt - jag lyckades inte få fram ett pris men kanske du har bättre tur!
Av Pelle77
24 feb. 2015 21:41
När jag var i Burma bokade jag en paketresa med en lokal arrangör som ordnade alla transporter vilket jag är glad att vi gjorde. Vi åkte alla sträckor med det statliga bolaget Air KBZ. I Burma praktiserades den gamla regeln att återbekräfta att man faktiskt skulle med det plan man bokat. På flygplatsen fanns heller ingen skärm där avgångar annonserades utan när det var dags för avgång gick de med plakat i luften så det gällde att vara på alerten. Planen var dock nya och fräscha. En anekdot jag minns mkt väl var en mellanlandning i Mandalay. Alla fick gå ut på flygplattan medans planet tankades. Då kommer kaptenen ut och tänder en cigg!

Flygplatskoden för Thandwe är SNW så sök på det hos Air Bagan. Snabbkollade bara men verkar funka. I Burma åker planen ofta i e fast "cirkel" så mellanlandningar inrikes är vanliga.
Av Sq7700
25 feb. 2015 07:34
Air Mandalays verksamhet upphörde i slutet av förra året.

Jag flög sträckan Thandwe (Ngapali Beach) - Yangon i november med Golden Myanmar Airlines. Det är ett relativt nystartat bolag som försöker plocka marknadsandelar genom att sätta ett pris långt under marknadspriset. Jag betalade 59 USD för den flighten, biljetter med konkurrerande Air KBZ och Air Bagan kostar det dubbla (minst).

GMA:s hemsida är helt ok, det går i alla fall att boka och betala online hemifrån. Moderna och fräscha plan har de också.
Av Hawaii
25 feb. 2015 08:39
Skulle ha kollat lite bättre innan jag lade upp mitt tidigare inlägg. Stämmer tydligen med Air Mandalay - de upphörde med verksamheten i dec. 2014. Och Golden Myanmar Airlines har 2 st. ATR 72, som är knappt året gamla. (De har också 2 st. A320 - vet inte om de används inrikes). Air KBZ har däremot en större flotta: 1 ATR 42 och 8 st. ATR 72. Andra bolag som flyger inrikes: Air Bagan (ATR 42 och ATR 72), Asian Wings Airways (ATR 72), Myanma Airways (blandad flotta me bl.a. 3 st ATR 72) och Yangon Airways (också med ATR 72).