Yangon, inrikesflyg, taxi mm

6 jan. 2017 14:08
Visningar: 334
Hej

Jag åker till Burma om 2 veckor. Har bokat inrikesflyg med Air kbz till Nyung-U.
Är det någon som vet om man behöver konfirmera 24 h innan? mailade dem men de svarar inte. Jag reser ensam, och undrar om det är vanligt med oseriösa taxichaufförer?, anländer vid midnatt i Yangon. Hur mycket bör en resa från flyplatsen till down town kosta på natten?

Ser framemot denna resa. Jag läser förstås Sweden abroad, men någon som rest som ensam kvinna som kan kommentera säkerheten?

Tack på förhand
Av Sq7700
6 jan. 2017 17:11
Jag behövde inte bekräfta mina inrikesresor när jag reste i Burma i november 2014, varken med Air KBZ eller Golden Myanmar Airways.

För taxi från och till flygplatsen i Yangon betalade jag 8000 kyats per sträcka. Det är möjligt att priset är högre på natten. Jag upplevde chaufförerna som ärliga. Faktum är att jag inte blev utsatt för något bedrägeriförsök övet huvud taget, under hela vistelsen (10 dagar)!

Trevlig resa!
Av Pelle77
7 jan. 2017 09:24
När du landar på Yangon Airport så kommer det finnas gott om folk som vill bära dinnväska mot betalning och de var rätt påstridiga. Samma vid incheckning när man skulle flyga ut.

Bra att man inte behöver konfirmera flighterna. Vi hade guide när vi gjorde vår rundresa och de ringde alltid och konfirmerade platserna. Sånt känns som det tillhör det förgångna.

En sak att tänka på. Det fanns inte avgångstavlor på Yangons flygplats när vi skulle flyga och heller ingen som ropade ut avgångarna på engelska. Istället gick en person omkring med ett plakat likt i en boxningsring, så håll koll! :)

Vi flög också Air KBZ vilka var helt ok, förutomatt piloten (!!) gick ut och rökte vid mellanlandning och tankning av flygbränsle i Mandalay 😱.

Trevlig resa, Burma är fantastiskt!