Hyra hus/lägenhet i Frankrike

13 sep. 2008 13:54
Visningar: 11939
Jag och min man vill hyra ett hus/lägenhet i Frankrike nästa sommar. Helst skulle vi vilja bo i närheten av Montpellier vid havet.
Har försökt söka på internet men inte hittat något bra. Är det någon som har något bra tips var jag kan söka eller leta?
Tacksam för tips! /Hanna
Av Mmea
13 sep. 2008 16:32
Har du tittat här?
http://www.gites-de-france.com/gites/uk/rural_gites

Vi har hyrt genom dem flera gånger, dock inte vid Medelhavet. Det har alltid varit jättebra och förhållandevis billigt.

För några somrar sedan hyrde vi hus i Vence. Då var vi 12 personer och hittade inget så stort via GdF. Vi hittade huset på nätet men jag kan tyvärr inte komma ihåg vilket uthyrningssajt det var. Det var i och för sig ingen jag nödvändigtvis rekommenderar heller.
14 maj 2009 19:25
Hej!

Jag och min familj bodde flera år på ett lägenhetshotell som hette Orion (tror kedjan har bytt namn nu) i fiskebyn le Grau du roi. Perfekt läge, 200 meter från den härliga stranden, strandpromenaden och hamnen. Nära Le Grau du roi ligger la Grande Motte och Porte Camargue som inte är så roliga, men denna lilla by är en riktig höjdare! Det går buss från Montpellier eller litet tåg från Nimes. Nära stan finns en gammal muromgärdad stad som heter Aigues Mortes, som är jättemysig, lite som Visby kan man säga! De båda städerna ligger i Camargue så om man är naturintresserad finns massor att se och uppleva och även om man inte är jätteintresserad är det kul att åka ut på en ranch, titta på provencalska cowboys och vilda svarta tjurar. Passa på att se den provencalska versionen av tjurfäktning där tjuren inte alls dödas, riktigt folknöje och arenor finns i de flesta små byar.

Om du vill ha mer tips är det bara att höra av dig!

MVH Matilda