Hur tar jag mig mellan Panama och Colombia?

16 mars 2017 17:19
Visningar: 782
Hej, jag funderar på att resa mellan Panama och Colombia. Har någon erfarenhet av detta? Reste ni med båt eller flyg? Vad betalade ni? Hur var resan o.s.v. Det verkar inte helt lätt att ta sig mellan dessa två länderna och inte helt prisvänligt heller.

Tacksam för svar.
Av Bibby
16 mars 2017 17:40
Flyg, per land så går det i princip inte (en tv-serie med Erik & Mackan visade det). Aldrig hört om båt. Flyg i Sydamerika är generellt väldigt dyrt, iaf jämfört med Sverige/Europa.

Jag flög Panama-Ecuador-Colombia-Panama, kommer tyvärr ej ihåg priserna men var några år sen ändå så inte aktuellt.

Var kreativ när du söker priser typ "hidden city", 5th freedom", etc.. samt ha tålamod (om du har tid), det kan betala sig.
Av Jonas73
16 mars 2017 19:01
Hej,
Jag håller med Bibby om att landvägen inte fungerar. Det finns inte heller några traditionella passagerarbåtar. Om du vill åka båt är det dyra flerdagsturer med segelbåtar/motorbåtar som gäller typ San Blas Adventures (445 USD).

Jag har flugit med Copa Airlines mellan Medellin och Panama City och mellan Cartagena och Panama City. Då har kostnaden ingått som en del i en internationell multistopbiljett. Det blir ofta billigare att boka multistop än att boka separat.

Billigaste flyget är sannolikt med Viva Colombia (lågprisflyg typ Ryanair) som flyger från cirka 100 USD enkel resa inklusive kostnad för incheckat baggage (30 USD) som tillkommer till de priser som visas på bolagets webbsida. Jag har inte flugit med detta bolag så jag vet inte hur smidigt det fungerar med bokning, incheckning och liknande.

Jonas