Hua Hin-kan man ta sig med båt till någon fin ö?

5 jan. 2014 13:58
Visningar: 5955
Hej, vi ska gifta oss i Thailand 20-25 mars men vi har ingen aning om var?? Vi ska bo i Hua Hin och undrar om det är någon som har koll på om mankan ta sig hyfsat smidigt därifrån till någon fin strand eller ö?

TACKSAM FÖR SVAR!! :-)
Av Marilcj
5 jan. 2014 17:20
Precis utanför Hua Hin ligger 3 små öar som man tar sig till m båt fr Hua Hin, det gäller att förse sig med det man behöver innan man åker över, turkost o härligt vatten.
Finaste stränderna annars i mitt tycke runt om Hua Hin är antingen Khao Takabi el Khao Tao, både söder om Hua Hin, Takabi är dock överfylld av turister, fast i mars har de kanske lugnat sig.
Cha Am har oxå lång fin strand men kanske inte någon bröllopsstrand precis.
Hela sträckan fr Hua Hin ut mot Cha Am har bitvis mysiga småstränder men vattenståndet kan variera, så det som ena dagen är en kanonmysig strand kan nästa ligga i vatten.

Kolla in Koh Talu, 2 tim resa fr Hua Hin, underbar liten ö m vita stränder o kristallklart vatten, mysiga Bungalows för övernattning.
Av Anna70
6 jan. 2014 05:12
Hänger på denna fråga!

Tycker bilresan t Koh Talu blir för lång!

Hur tar man sig t dessa 3 små öar utanför Hua Hin! Här finns ju inga longtail el speedboats!? Med lokala fiskare???

Mycket intresserad!

Tar gärna emot tips om små "strandpärlor" vid norra delen av staden! med möjlighet till restaurang och toalett! Alltså ovanför fishing pier! Vi tar oss runt med moppe några dagar till!

Har själva åkt m tuk tuk till stranden nedanför Khao Takiab. Promenerar man en bit bortamöte solsängar o folksamlingar finner man fin sand o vatten!
Av Marilcj
6 jan. 2014 05:49
Resan till Koh Talu tar knappt 2 tim o känns inte lång för där är mycket att se!

När vi var ut på öarna gick de båt fr piren, men det är några år sedan, ett gäng fr Condot var över där nu i veckan o tror de åkte utifrån Khao Takabi, apberget...tyvärr hemkommen till regniga Sverige nu så kan inte kolla upp det så snabbt men ska skriva ner o kolla, förr var det fiskare som körde ut o man fick ta m dryck o mat för den tid man skulle vara där ute.

Förr att hitta fina ställen norr om piren så måste du i första hand på andra sidan om palatset men främst ut fr stan (tycker inte stranden inne i Hua Hin är så kul) o helst förbi militärområdet o ga sommarpalatset.
Runt Dusit ska finnas fina strandplättar men aldrig varit där själv, är många som promenerar på stranden fr Novotel till Springfield t/r o vissa ännu längre norr ut så via dom har vi fått många tips om var vattennivån e ok, vilka strandserveringar som är öppna, sen kan man inte köra ända fram många gånger utan får gå en bit
Många gånger har vi packat ner dryck o sen svänger vi bara ner en väg mot havet, ställer moppen när vägen slutar, fördelen norr om är attdär springer inte hälften av alla säljare mot inne istan o söder om.

Polisen har senaste tiden upprättat kontrollplats vid norra infarten i södergående riktning, så se till o ha internationellt mc-kort (minst) med o hjälmar på huet och de stoppar nästan alltid falanger på moppe för de vet att de flesta saknar giltigt körkort
Av Anna70
6 jan. 2014 07:13
Poliskontrollen fastnade vi i första moppeturen!
1 av oss hade svenskt körkort m sig! Det var ok!!
Den andre fick böta 200bht!

Vi har varit nere vid några platser, men då var det högvatten=ingen strand!
Får försöka igen!
Av Marilcj
6 jan. 2014 15:06
Citerat från Anna70:
Poliskontrollen fastnade vi i första moppeturen!
1 av oss hade svenskt körkort m sig! Det var ok!!
Den andre fick böta 200bht!

Vi har varit nere vid några platser, men då var det högvatten=ingen strand!
Får försöka igen!
Ja högvattnet ställer till de, men just nu ska det va bra m stränderna fick jag bildbevis på innan idag!
Vet inte om det även är vädret som påverkar djurlivet, runt om Novotel är det gott om apor just nu och de brukar knappt va synliga i byn där ute.

Får besked imorgon ang båtarna ut till öarna.
6 jan. 2014 19:11
Hej" Toppen tack för alla tips, jag har titta på Koh Talu och det ser ju helt ljuvligt ut!!
Av Marilcj
6 jan. 2014 20:54
Citerat från Magnolia1:
Hej" Toppen tack för alla tips, jag har titta på Koh Talu och det ser ju helt ljuvligt ut!!
Vi har bara varit där över dagen o de e en lite paradisö, bekanta var där ett par nätter nu i höstas, även om ön e liten o ej har så många boendeplatser så hade de haft fullt upp m att strosa runt, snorkla, paddla kajak mm